NaVi – EnVyUS

juni 18th, 2018

Beräkningarna gick väldigt fel, tydligen. TyLoo var det bättre laget inatt och vann över NIP med 2-1 över tre intressanta kartor. Kanske skulle NIP faktiskt haft första kartan och därefter vunnit matchen men det ville inte sig denna gången. TyLoo spelade en bra CS och hade energin från publiken med sig i denna matchen och man kan inte göra mycket annat än att gratulera till framgången. TyLoo är, har alltid varit och kommer alltid vara, ett lag som kan göra dessa skrällarna. Tråkigt nog inträffade precis en sådan just nu.

Något som är skönt är att NaVi iallafall inte har slagit av sin kraft som de samlat ihop framtill Starladder. Startade gruppen fint i denna turneringen, även om det var lite skakigt från början, med en 2-0 vinst över EnVyUS för att sedan vinna över NIP med 2-1 och ta sig till semifinalen som spelas imorgon bitti. De har alltså endast spelat två matcher detta eventet och har därefter fått lite extra tid att rätta till sin egna misstag, analysera sina potentiella motståndare och även träna på nya saker till sitt spel. Denna vilan har nog varit väldigt nyttig för laget då man kunnat slappna av och gå igenom ordentligt av vad man vill framföra med sitt eget spel inför kommande match/matcher. De har även fått se slutspelsträdet och kvar är EnVyUS, TyLoo och Virtus Pro – tre lag, som detta NaVi ska vinna över utan problem. De är nog väldigt glada för denna händelse och är förberedda till max. Spelet överlag har sett bra ut även om starten var lite läskig. NaVi är kända för att vara slow starters och är ett lag som ofta växer sig in i turneringar och tar fram sin fulla kraft när det gäller som mest, ungefär som i denna matchen. Laget är oerhört bra och med stjärorna och ledningen man har in laget så ska man inte tappa en semifinal mot EnVyUS.

EnVyUS har faktiskt imponerat. Började med en förlust mot NaVi där man kanske skulle fått med sig en karta för att sedan vinna mot VG med 2-0 och därefter Heroic med 2-1 för att nu vara i semifinal. Denna gången får man möta NaVi återigen vilket inte är det roligaste mötet man kunnat få eftersom att NaVi är ett oerhört stabilt lag. Kan tänka mig att EnVyUS känner att de har en bra chans sett till hur första matchen gick men det dom inte får göra är att underskatta hur bra NaVi faktiskt är eftersom att laget är trögstartat. EnVyUS spelar väldigt löst och försöker ofta hitta öppningar då de inte har någon som helst ledning i detta laget då laget är fyllt med talanger och inte spelförstående spelare. Detta i sin tur gör att man inte har en överdrivet bra map pool utan enbart spelar på svagheter och försöker utnyttja detta. Mot ett NaVi i denna form och med denna struktur så bör det inte gå enklare än i första matchen dessa lagen spelade mot varandra. Faktiskt, så är nog EnVyUS ute på för djupt vatten.

Denna matchen bör bli intressant men inte så intressant att NaVi släpper en karta. Full form och full rulle gäller inför denna matchen och med vilan och förberedelsen man har fått inför denna matchen så ska det gå vägen för NaVi. En vinst i denna turnering är ett måste för att hålla mentaliteten stark i gruppen och EnVyUS är första motståndet på vägen mot detta målet.

Speltips: NaVi -1.5 (2-0)

Liga: Asia Championship

Bolag: BET365

Units: 3/5

Odds: 1.80

Spelstopp: MÅNDAG 18 Juni 09:00 CET

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

NIP – TyLoo

juni 16th, 2018

Complexity gjorde precis vad jag trodde att dom skulle göra – de körde över Renegades. Visst, jag förutspådde knappast att det skulle bli en sådan överkörning som det blev men detta var verkligen en match man hade alla förutsättningar att vinna, och som man gjorde det. Riktigt kul!

Inatt spelas slutspelet i Asia Championship. Har sedan tidigare tipsat om att NIP ska vinna denna turneringen och laget har faktiskt fortfarande en bra möjlighet till att göra det. Möter inatt ett TyLoo som inte sett så himla bra ut.

TyLoo har mött ett uselt Virtus Pro som man skulle besegrat men som man tappade 8 rundor i rad mot på sista kartan mot och förlorade på övertid. Mötte efter detta MVP som TyLoo städade av med 2-0 men med de oerhört täta siffrorna 16-14 och 16-14 vilket inte skriker självförtroende direkt. Laget ser inte helt hundra ut även om man haft en del fina resultat på senaste tiden och det är lite osäkert hur det står till i laget. Sedan en tid känt att laget spelar utan en av sina bättre spelare kallade Mo då han ådragit sig en fysisk skada och genomgått operation. Istället har man AE som man lånat in från Eclipse som man dessvärre inte fått in i spelet ordentligt. AE är nämligen en awper och det är xccurate också vilket gör det svårt att hitta en plats åt båda spelarna på banan. Taktikerna rullar inte på som de ska och spelet blir lidande. När man sedan möter bättre motstånd så syns detta ännu mer och mot ett motstånd som NIP kommer detta bli oerhört svårt. Sågs senast på Starladder där NIP vann ganska komfortabelt med 2-0 i kartor på Overpass och Inferno. Kan se liknande kartor imorgon eftersom att TyLoo är väldigt duktiga på att sabba sin veto.

NIP har sett bra ut. Vann sin första match väldigt lätt mot VG för att sedan gå och möta NaVi och förlora med 2-1NaVi matchen var inte riktigt helt hundra prestationsmässigt och det syns rätt tydligt hur mycket man saknar draken's mobila spel även om det inte var helt långt ifrån en vinst. Lekr0 kör givetvis stenhårt och pumpar på som vanligt. Lekr0 kommer bli en oerhört viktig spelare för NIP i framtiden eftersom han kan vända matcher på egen hand med sin oerhört intressanta spelstil och sin individuella förmåga. Överlag tycker jag laget ser fint ut. Jobbar fortfarande på problemen man har i laget samtidigt som man försöker hitta lämpliga platser att ställa Lekr0 på. Försöker även att hitta en potentiell awper inom laget, eftersom draken fått kicken, som kan bära den lite oftare än andra men än idag envisas laget med att f0rest ska göra det vilket inte är det bästa alternativet i mina ögon då han behövs som rifler. Laget behöver tid och just nu ser man inte helt perfekta ut men jag är rätt säker på att detta laget kan bli rätt mycket bättre i framtiden än vad jag tidigare trott.

Hur jag än vill vrida och vända på något så tror jag inte kan förlorar mot TyLoo. Det är ett lag som ska städas undan med klara siffror och ett lag som man inte ska tappa en karta emot. NIP har dessutom ett väldigt passande spel för just TyLoo och man brukar inte ha problem att möta sämre lag eftersom att NIP har en sån stadig kärna i sitt lag. Dessutom tror jag inte Lekr0 kommer tillåta det heller då han är så oerhört hungrig på att vinna och med dessa legender till spelare han nu har i sitt eget lag så ska det inte vara omöjligt för varken honom eller laget att lyckas med detta. 

NIP har bra fördel i denna matchen och jag är ganska säker på att man kan trycka en 2-0 vinst till över detta mediokra TyLoo.

Speltips: NIP -1.5 (2-0)

Liga: Asia Championship

Bolag: UNIBET

Units: 3/5

Odds: 2.50 (nere på 2.25 hos Unibet och BET365 och är fortfarande spelbart)

Spelstopp: SÖNDAG 17 Juni 05:00 CET

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

Renegades – Complexity

juni 16th, 2018

Senaste inlägget gick riktigt fint. Lite som jag trodde nästan. Mousesports vann hela matchen vilket inte är ett fullständigt frågetecken enligt mig då de besitter en sån fruktansvärd fin kunskap dessa spelare. Liquid hade inte mycket att sätta emot, n0thing fyllde sin roll och gjorde allt lite enklare för spelarna i Mousesports och spelare som ropz och ChrisJ sken som vanligt. Imorgon kickar Dreamhack Open Summer igång i Jönköping och vi har ett par fina lag med i turneringen.

Complexitär ett av dessa lagen. Jag gillar faktiskt detta laget otroligt mycket. Två riktigt bra spelare har anslutit till laget kallade Shahzam och Stanislaw vilket kommer göra, och redan gör, stor impact på detta laget. I dessa två spelare får man en enorm erfarenhet och rutin och tillsammans bidrar dom till en lättare stämning och ett lättare sätt att fortsätta detta projektet som Complexity som organisation har startat för längesedan. Laget är backat av en av de största legenderna inom Esporten kallad Jason Lake som har sagt sen första början att han är inne i denna sporten av kärlek och inte pengar. Detta i sig ger garanterat en enorm lättnad från press och en enorm vilja att fortsätta driva detta Complexity till nya höjder. Med linan laget har så har man möjligheten att göra det. Sitter på tunga talanger som android och yayster och kan luta sig tillbaka på Shahzam och Stanislaw och man har även dephh i laget som kan stabilisera vid tillfällen. Överlag är laget oerhört intressant. Inte ett lag som har en Major potential men laget är tillräckligt bra för att kunna skapa skrällar. Kommer från en rätt tråkig prestation på Dreamhack Open Austin men har nu fått extra tid att träna ihop sig och kommer garanterat in i denna turneringen med fullt sjävlförtroende och hopp om bättre resultat. Detta laget bör inte underskattas.

Renegades gillar jag verkligen också. Dessvärre har laget hamnat i en fet svacka då man åkt ut ett par turneringar i rad med förluster man kanske inte skulle haft. Största problemet i laget är väl att man förlorat sin coach Kassad som bestämde sig för att lämna laget. Efter hans avgång har laget dippat något otroligt och det är lite oroande helt ärligt. Renegades är faktiskt väldigt bra. Laget har en bra stomme, en bra IGL och tillräckligt bra spelare för att vinna en turnering som denna men man lyckas inte helt och hållet. Saknaden av det totala ledarskapet och de individuella förmågorna är för stort och när ledarskapet saknas så springer ofta lagets spelare runt som yra höns och inte ritkigt vet vad dom ska göra. Det är tufft att se med tanke på potentialen i laget men om det är något man vet så är det att laget kan studsa tillbaka omgående om de får rätt tid, förberedelse och motstånd.

I dagens match så vill jag inte påstå att man fått det alltför lätt även om grabbarna i Renegades vet om att de har en enorm fördel mot detta Complexity eftersom LAN-erfarenheten är grymt mycket större hos Renegades spelare. Att spela inför en stor publik är inget som är lätt och det kommer bli tufft för Complexity. Något som Renegades inte får göra dock är just att underskatta Complexity eftersom de har talang och ledarskap av toppkvalitet, åtminstone i denna turnerings mått mätt. Må hända att Complexity visar nerver ganska fort men om det är något Stanislaw och Shahzam vet så är det att nerver släpper rätt fort så länge man fortsätter utsätta sig för vad som skapar dessa nerver och imorgon lär det bli just så. Tittar man på spelare och lag så ska det vara jämnare än vad oddsen säger. Vi har två riktigt fina lag som möter varandra och i all ärlighet så finner jag inte oddsen helt korrekt satta i denna match.

Jag tror faktiskt Complexity går ut och visar detta imorgon. De har vad som krävs för att ta ner Renegades.

Speltips: Complexity ML

Liga: Dreamhack Open Summer

Bolag: Pinnacle

Units: 2/5

Odds: 2.65

Spelstopp: LÖRDAG 16 Juni 13:30 CET 

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

Liquid – Mousesports

juni 14th, 2018

ESL Belo Horizonte har börjat på ett ganska spektakulärt sätt. Space Soldiers började med att ta ner SK med 2-0 i kartor efter en sanslös vändning på Cache när de låg under med 4-11 i halvtid och vände det till 16-13. Gick sedan in på Inferno och fortsatte spela bra och vann tillslut där med. Riktigt usel prestation av SK faktiskt, speciellt på Inferno där ingen mer än coldzera presterade. Turligt nog vände SK detta misstag till något bra när de sedan körde över Ghost med 2-0 i kartor. 

 

En annan match som var bra intressant var Mousesports vinst över NTC med 2-0. Fullkomligt spelade ut detta laget på Train för att sedan ha lite problem på Mirage, vilket är Mousesports bästa karta, men som faktiskt inte är speciellt ovanligt då Mousesports inte spelat bra där på ett tag. Ännu värre går det för dom när deras stjärnspelare och awper oskar inte är med i turneringen. Han är oftast den som skiner på denna kartan för Mousesports och gör livet lättare för laget. Mousesports vann dock vilket är glädjande och kommer nu in i denna matchen med gott självförtroende men med en tuff uppgift.

Liquid mötte BIG igår i en match som kunde gått lite hur som helst. Liquid började starkt med att leda i halvtid med 10-5 som T för att sedan nästan klappa ihop och förlora. Turligt nog kom där några fina rundor mot slutet som gjorde att Liquid vann med 16-14 men det var verkligen inte långt ifrån ett tapp på CacheInferno var nästa karta där BIG studsade framåt med en intressant ledning på hela 7-1 men slutade halvleken på 10-5 som CT. Därefter hade givetvis Liquid lekstuga och man vann enkelt med 16-11 efter en grym CT halva där man vann med 11-1. Inte konstigt detta laget är världens bästa CT-lag på Inferno.

Mötet mellan dessa två lagen tycker jag kommer bli intressant. Mousesports bör inte vara så ofavoriserade som laget faktiskt är då chansen att de kan komma undan med en vinst i detta mötet egentligen är ganska bra. Kommer ner till kartor och engagemang av spelarna. Visst, att Mousesports saknar oskar och har ersatt honom med n0thing är ett problem men samtidigt kommer n0thing in med oerhört mycket rutin och erfarenhet även om han inte är helt matchtränad. Dessutom har han egen info och erfarenhet av hur Liquid spelar som lag, individuellt och hur de spelar på vissa kartor. N0thing är faktiskt en bra tillgång i ett sånt här möte.

Mousesports har en del kartor att gå på. Vann Train och Mirage mot NTC och kan spela båda dessa utan problem. Overpass är auto-ban av Liquid och egentligen Mousesports själva också. Senaste gångerna lagen mött varandra så har Liquid bannat Nuke och Mousesports Overpass och egentligen finns det ingen anledning att detta inte skulle ske i detta mötet också. Mousesports i sin tur har en del val att göra. Vill man gå för CacheTrain eller Mirage så går det. Liquid är väldigt bra på den sistnämda men visar tendenser på problem på de två förstnämnda.

Överlag finns där en bra chans för Mousesports att vinna matchen men jag finner det ännu mer intressant att de faktiskt lyckas knipa en karta. Så himla orimligt är det inte mot detta Liquid och med dessa förutsättningar de har framför sig.. Visst, oskar är återigen borta, men man har ersatt honom med en bra spelare som n0thing som definitivt kan bidra med mycket runt omkring spelet.

Bra chans för Mousesports.

Speltips: Mousesports +1.5

Liga: ESL One Belo Horizonte

Bolag: BETWAY

Units: 2/5

Odds: 1.70

Spelstopp: ONSDAG 14 Juni 23:00 CET

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

NIP att vinna Asia Championships

juni 13th, 2018

Asia Championships drar igång inatt. Det är nämligen så att där endast finns två klara vinnare av detta event och det är NIP och NaViÅtta lag gör upp om en nätt prissumma på $300.000 i denna turnering som spelas i Shanghai, Kina. Lag som Heroic, Virtus Pro, TyLoo och EnVyUS m.fl deltar men ingen av dessa har mer än en teoretisk chans att faktiskt nå förstaplatsen. Detta eventet är ganska spikat redan om vilka som ska spela finalen och vem som kommer segrandes ur den men jag tycker faktiskt att värdet ligger på NIP i denna turnering och inte NaVi.

 

NIP har gjort sig av med draken och ersatt honom med Lekr0. I Lekr0 får man en grymt dedikerad och talangfull spelare som sitter på en enorm individuell skicklighet. Älskar pistoler och rifles och kan även trycka upp en AWP ett par gånger om han får feeling för det. Dessutom så bidrar han med en intressant attityd som ofta säger "fuck off" vilket mer eller mindre gör honom ostoppbar. Inte direkt spelaren som ger sig.

Detta bytet är oerhört intressant faktiskt. De har gjort sig av med sin bästa spelare och sin dedikerade awper och ersatt honom med en mer all-round spelare som kan bidra på alla ställen. Dessutom spelar Lekr0 mer statiskt och går att sätta på en position utan att han rör sig, något som inte fungerade med draken. Det är inte så att draken är problemet i sig. NIP har länge försökt att spela på ett för taktiskt sätt och fullkomligt misslyckats med aim-duellerna och således förlorat både rundor och matcher. När draken kom in så blev spelet lite annorlunda och man vågade ta mer dueller och såg hur bra det faktiskt gick. Största problemet är dock att stjärnor som Forest och GeT_RiGhT fått lida och inte alls kunnat bidra. Speciellt GeT_RiGhT.

Inget som dessa stjärnor gillade direkt. Byte behövdes göras tyckte dessa och in kommer istället Lekr0 med förhoppningen att han ska kunna bidra med mer stabilitet som gör att framförallt GeT_RiGhT har något att säga till om igen. Om det nu blir så framöver är en bra fråga. I det korta loppet tror jag detta är ett perfekt byte. Ny spelare, ny energi och nytt hopp kommer in i laget och tillsammans kan alla absorbera denna möjlighet och göra den till något fantastiskt.

Denna turneringen är deras absolut bästa chans att vinna något 2018 och starta sin resa mot toppen igen, för 934e gången. Snackas ofta om honeymoon-phases och även om detta inte är en sådan så har den inslag av det. Lekr0 in, draken out och ut går osäkerheten och in kommer säkerheten, i spelarnas ögon. Lekr0 är definitivt övertaggad på detta och kommer sprida all denna energi till laget vilket kommer göra att spelare som GeT_RiGhT och Forest vågar vara bäst igen. Det var ett tag sedan sist.

 

NaVi vann Starladder. Det var väldigt förväntat och välförtjänt även om vägen dit var komplicerad. Man lyckades och laget vann på hemmaplan inför sina egna fans. Slutet gott, allting gott. NaVi är ett lag som växer sig in i turneringar och avslutar så snyggt det går. Det börjar synas att spelarna i laget ser mer och mer bekväma ut med varandra och börjar att spela bättre som en effekt. Dessvärre har man fortfarande en väldigt tråkig attityd och en mentalitet som inte duger mot topplag då man lätt tiltar iväg om det börjar gå dåligt. Deras ekonomihantering i spelet är ett tydligt tecken och troligtvis en av deras värsta fiender och något som måste jobbas på.

Målet är uppnått och nästa mål är att vinna en turnering med topplag i. Spelarna har lagt korten på bordet. Denna turneringen är endast ett stopp på vägen dit och endast ett stopp det tar på vägen för att slipa på sina taktiker och individuella nivåer. Givetvis är de här för att vinna och dra hem lite extra pengar och självförtroende men det riktiga fokuset ligger inte på denna turneringen. Vet man om hur NaVI spelar och hur NaVi tänker så vet man också om att detta laget är ökända för att vara kaxiga och nonchalanta. De har två av världens bästa spelare i laget men lyckas ändå inte vinna turneringar med bra lag i.

Denna turneringen kommer inte vara ett undantag. De är mer här för att visa upp sig och springa hem turneringen och med den mentaliteten så kommer de att få ett abrubt slut om laget inte är på hugget. De ser ingen på detta eventet som en potentiell vinnare mer än de själva eftersom att alla lagen här är sämre än NaVi. Problemet är bara att en sådan mentalitet lätt biter sig själv i baken. Motstånd som NIP, Virtus Pro, TyLoo och Heroic kan absolut skrälla till sig både en karta och en vinst och är NaVi inte förberedda på detta så lär de inte åka hem från Kina glada. 

NaVi har fått tur med gruppen och har NIP i samma grupp vilket gör att dessa två lagen inte bör kunna mötas förens tidigast i en potentiell semifinal eller final beroende på placering. Detta är givetvis underbart för båda NIP och NaVi och underlättar för spelet också. Hade hatat att ha dessa två lagen i varsin grupp och slå ut varandra direkt. Istället får vi en möjlighet att se dessa lagen i antingen en semifinal eller en final eftersom att tre lag från varje grupp kvalar sig vidare till slutspelet.

 

Det ska helt ärligt bara finnas två potentiella vinnare av detta eventet. Inte Virtus Pro, inte TyLoo, inte Heroic och inte EnVyUS. Dessa lagen har inte vad som krävs just nu. En del spelarbyten, en del problem med form, en del problem med mentalitet och en del problem med uppträdande. De andra lagen är inte värda att nämnas eftersom chansen att de kommer någonstans är minimal.

NIP har bra chans att ta hem detta eventet. Nytt blod och ny energi har brakat in i truppen och där finns fler bra saker än dåliga saker som kan komma utav detta. Implementeringen av Lekr0 i spelet ska inte vara speciellt svår då han får en statisk roll direkt och bara behöver hålla sin position. Grabbarna är redo för att vinna och detta är en bra chans att starta om och starta på nytt. Mycket press på detta laget och det är oftast då de levererar. Lekr0 kommer hjälpa dom på den vägen.

Iallafall i början.

Speltips: NIP vinnare av eventet

Liga: Asia Championships

Bolag: UNIBET

Units: 2/5

Odds: 5.00

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

Mythic – Dignitas

juni 12th, 2018

Finns inte mycket till utbud i dessa mellandagar. Turligt nog kickar två event igång med start imorgon och bjuder på dans veckan ut. Tillsvidare får man nöja sig med en del CIS-matcher och andra onödiga turneringar och lyckligtvis har ESEA klämt in ett par matcher här också. Då EU har väldigt få matcher så slänger jag ögonen över atlanten där NA har ett par roliga matcher inatt. En jag fastnat för är mötet mellan Mythic – Dignitas.

 

Mythic får äntligen chansen att lägga full fokus på ESEA då de tidigare lyckats kvala sig vidare till Minor-Qualifiern och numera kan lägga det bakom sig. Framför sig har man alltså en del ESEA matcher och troligtvis diverse kval om man nu orkar med sådant. Mythic är ett oerhört intressant lag med bra individer till spelare och som lag så gör man ganska bra ifrån sig. Något som utmärker sig i detta laget är att man inte alls är så pass bra som andra lag är men eftersom laget har de spelare laget har och för att mentaliteten i laget är som den är så klarar laget sig förvånansvärt bra. Det blir liksom inte mycket tilt i laget utan det är snarare så att man inte bryr sig speciellt mycket emellanåt.

Det finns en del erfarenhet i laget med spelare som AdreN och Hazed från respektive proffslag. Dessa två spelare är väldigt viktiga för detta Mythic och laget har lyckats växa en del med dessa värvningar. De har också spelare som fl0m och anger som bidrar med sina kunskaper. Den enda som fortfarande inte direkt bidrar med något annat än en sanslös dedikering är Polen. Kvar blir ett lag som praccar, glädjs åt varandra och tävlar tillräckligt. Detta är inget lag som tävlar för att vinna allt, även om de givetvis ger allt de har när de spelar.

Mythic är inget lag som kämpar för att få en ny organisation eller att komma till en Major. De har sina streaming karriärer och Mythic-brandet att tänka på och gör först och främst allt de kan för detta. Detta innebär att fokuset alltid hamnar på content och vad som är bäst för tittarna och nödvändigtvis inte alltid vad som är bäst för sig själva eller laget. Visst, de tränar, kvalar och spelar matcher ofta men de bryr sig heller inte så himla mycket om de faktiskt förlorar. De är nöjda som de är och det är väldigt farligt. Lätt hänt att lag springer om en, lätt hänt att lag läser av en och det är också väldigt lätt att man hamnar på latsidan.

Resultaten är inte riktigt på Mythic's sida och laget i sig har vinster på sina senaste matcher. Ovanpå det så är dessa förlusterna alla från ESEA. Helt enkelt inte fått en bra start i ligan och då har laget ändå haft en del lätta matcher. Denna match mot Dignitas blir inte lättare än vad man stött på förut. Kartan som spelas, Inferno, är inte Mythic's bästa heller, även om man är väldigt glada i att spela den. Laget har bra taktiker där men mot ett Dignitas som är fullt på hugget och som stormtrivs på Inferno lär det bli jobbigt.

 

Dignitas har värvat och ersatt en del. I sin nya lina har man ptr, ryx, gr1m, Infinite och m1tch. Fem bra snubbar och som styrs av ptr. Bra lag med lovande talanger och en del erfarna gubbar som ryx och ptr. Alla bidrar sitt strå i stacken och det ser ut som att detta Dignitas äntligen kan bli någonting att prata om igen efter en lång sejour borta från rampljuset. Grabbarna som spelar i laget är perfekta spelare för att ta detta Dignitas lite längre och sätta namnet på kartan igen.

ESEA är något man trivs i och vill vinna för att komma till ESL Pro League. I skrivande stund sitter laget på spelade matcher med vinster totalt. Inatt vill man åt fjärde. Full fokus ligger på denna ligan eftersom att denna vägen är den enklaste vägen att gå. Även fast fokuset oftast ligger på ESEA så spelar Dignitas alla kval de kan för att komma in till turneringar och än en gång få visa upp sig. Laget missar med andra ord inte chanser.

Formen är fin. vinster på sina senaste matcher där de enda förlusterna är mot Swole Patrol vilket i mina ögon är ett lag man borde kunna ta. Utöver det har man vinster mot lag som BravadoAZIO och iNTACT. Överlag är formen fin och laget börjar få igång sitt spel. Fortfarande ett ungt lag med lite tid ihop med sina nya spelare men laget börjar komma igång. Inte blir det sämre när matchen spelas på Inferno, en karta men stormtrivs på. 6 vinster på sina senaste matcher på kartan. Detta är en karta Dignitas vill spela och har lyckats få till nattens möte.

 

Matchen ikväll ska inte vara ett problem. Möter ett Mythic som inte alls är lika tävlingsinriktade som Dignitas. Dessutom är formen och intresset rätt ifrågasatt i detta laget. Kartan ikväll är heller inte deras bästa karta och helt ärligt finns där nog lite frågetecken kring hur Dignitas spelar på den vilket gör att Mythic lär vara ännu mer rädda för att göra misstag. Dignitas i sin tur är på hugget. Laget är bättre och har bättre spelare och har definitivt något att spela för. Resultaten måste komma, annars åker spelarna och denna matchen är inget undantag. 

Inatt tar Dignitas sin fjärde vinst.

Speltips: Dignitas -2.5

Liga: ESEA NA

Bolag: Pinnacle

Units: 2/5

Odds: 1.925 (finns hos Betsson till 1.88(EJ OVERTIME) men även hos BET365 till 1.83)

Spelstopp: TISDAG NATT 03:00 CET

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

Gambit – PACT

juni 10th, 2018

Fnatic vann minsann rättvist över Cloud9! 2-1 blev slutresultatet och man kammade hem en viktig elimineringsmatch och även extra cash. Åkte dessvärre ut senare i decider matchen mot Liquid men det var väl egentligen inte så himla konstigt med tanke på skillnaden på dessa två lagen. Imorgon spelas semifinalerna och därefter finalen där vinnaren kammar hem otroliga $250.000. Tänkte faktiskt inte skriva om dessa matcher alls utan mitt fokus riktas istället till ESEA som spelas från 17.00 söndag eftermiddag. Finns ett par intressanta matcher imorgon och en av dessa är matchen mellan Gambit – PACT.

Gambit har det inte speciellt lätt nuförtiden. Sitter på 4/5 förluster i sina senaste matcher och allt står allt annat än bra till i laget. Nyligen spelat två ESEA matcher där dom vunnit en och förlorat en. Vinsten kom mot EnVyUS Academy som inte alls innehöll någon direkt spelare från de tidigare academy laget utan istället hade SiXER och Happy med sig. Kvittade att man ledde med 8-1 för man förlorade ändå den matchen. Lite credd till Gambit för upphämtningen på Overpass, speciellt när man saknade AdreN och använde sig av stand-in. Nästa match mötte man Royal Bandits som är en mix av Dark Passage och Orion spelare. Turkar hela högen, typ det andra bästa turkiska laget efter Space Soldiers. Dessa fick Gambit stryk av när de förlorade hela 16-9 på Inferno. I denna matchen använde man sig även här av en stand-in då AdreN fortfarande var borta. Snacket går att han även ska vara borta imorgon när de nu har tre matcher att spela och Gambit skall även här förmodligen använda sig utav stand-ins. Ingen lätt uppgift och heller ingen lätt uppgift för detta laget som aldrig någonsin varit ett lag som spelat bra online.

PACT gillar jag starkt. Börjat visa sig lite till och från och skapar lite oreda titt som tätt. Befinner sig i ESEA MDL där man just nu spelat matcher och vunnit 3 utav dessa. Formen är faktiskt väldigt bra med 4/5 vinster på sina senaste matcher och laget slog faktiskt GODSENT så sent som igår på Train vilket är en av deras favoritmaps. En annan map detta laget älskar är Nuke. Tre vinster än så länge på kartan och inga förluster. Spelar en ganska attraktiv CS som Polska lag ofta gör med mycket nade-schema och sammansvetsade attacker. Laget har faktiskt en rätt bra nivå på sina taktiker och de individuella prestationerna gör att detta laget ser lite bättre ut än vad de kanske är. Hungriga som få är dom och de befinenr sig i denna ligan för att de förtjänat platsen. Gillar att skapa oreda bland de bättre lagen och skräms inte av någon, tvärtom, så trivs de av att möta bra motstånd. 

Nuke som är kartan imorgon är en karta Gambit gillat att spela förut men som de trippat av på sedan de kickat Seized. Senast Gambit spelade Nuke var för över en månad sedan då man vann mot EPG med Seized i laget. Nu har laget kickat sin IGL och ersatt honom med den lovande talangen MIR men fått sitt taktiska spel avsevärt mycket mer skadat än tidigare. Laget lider fortfarande på den taktiska sidan och man saknar en klar ledare. Nuke har Gambit faktiskt börjat banna mer och mer och ser inte alls ut att vilja spela den speciellt ofta längre. PACT å sin sida trivs bra på kartan. Inte ett dugg rädda för att spela den och det i sig betyder en del. 

Visst, PACT är absolut inte bättre än Gambit varken som lag eller individuellt men med denna möjlighet laget har framför sig så finns där en chans att knipa åt sig en seger man kanske inte skulle haft från början. Laget har ett bra spel på kartan och så länge de håller sig till sin spelplan så kan de överraska Gambit rätt bra. Ännu bättre blir det om Gambit använder sig av en stand-in vilket rapporterna säger.

Hur jag än vrider och vänder på det så tycker jag det finns bra chans för PACT i detta mötet.
Måste provas.

Speltips: PACT ML

Liga: ESEA Europe MDL

Bolag: Pinnacle

Units: 2/5

Odds: 2.62

Spelstopp: SÖNDAG 10 Juni 20:00 CET

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

Speltips – Veckans trippel

juni 9th, 2018

NHLbettingblog kommer börja med veckans trippel där det kommer vara odds 1,40 till 2,00 per spel i trippeln där tre utvalda rekare kör ett tips vardera varje vecka. Spelen kommer bokföras här på flat 2u/spel:

Spreadsheet – Speltips – Veckans trippel

Den första trippeln står Alive, Laakieee och Pollettregn för. Det är en blandning av Esport, Tennis och Fotboll.

Trippeln:

Spel 1 av Alive: G2 Esports (vs Luminosity – CS:GO)
Spel 2 av Laakieee: De Minaur (vs Ebden – tennis) 
Spel 3 av Pollettregn: Marocko (vs Estland)

Totalt odds: 4,78

Trippeln går att spela hos Coolbet och konto kan göras här

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

Cloud9 – Fnatic

juni 8th, 2018

FaZe bokstavligt talat körde över Luminosity och vann med 16-1 och spelet på FaZe att vinna till 1.40 satt utan problem. Dessväre så förlorade FaZe matchen efter med hela 16-5 mot NRG vilket får en att fundera på vad det är som egentligen pågår. Kul start på ECS ändå!

En match jag finner intressant under morgondagen är matchen mellan Cloud9 – Fnatic. Detta Cloud9 som inte varit sig själva sedan den vann Majorn och som på köpet tappat Stewie2k, vilket var deras bästa spelare, men även nu också tappat FNS som varit deras IGL efter att laget vägrat att dedikera sig tillräckligt till hans spelstil. FNS spelar dock med Cloud9 även detta eventet men efter det ska det vara över.

Spela en match mot Astralis idag vilket fick alla att tro de skulle vinna stort när man ledde med 12-3 i halvtid. Istället, förvånande nog, så förlorade man med 13-16 mot Astralis efter en sanslös upphämtning av danskarna och det skjuter till ytterligare frågetecken till detta Cloud9 vi ser nu. Det har länge varit känt att vissa spelare i laget inte kan prestera under press och ännu mindre när det går dåligt. Ovanpå det så har man alltid haft en choke-känsla runt laget som ständigt spökat i bakhuvudet på spelarna. Man såg så att säga samma sak igår som man sett tidigare. Det är liksom ingenting nytt när det gäller Cloud9 och det går inte att spela så på denna nivån. Såg bra ut till en början men så fort pressen kom så sjönk man med huvudena och sedan var det förlust hela vägen.

Fnatic började sin dag rätt dåligt också. Förlorade mot Liquid med 16-14 efter en sanslöst värdelös CT-sida där man låg under med 12-3 för att sedan nästan vända det som T då man nådde 14-15 och förlorade en 3v2 mot pistoler vilket egentligen är en runda man inte ska förlora någonsin. Det såg inte bra ut till en början men deras T-sida var väldigt intressant. Alla spelare vaknade till liv och det blev så nära det kunde bli. Man såg att detta kan bli ett bra lag framöver. Nyligen fått in xizt i laget istället för Lekr0 vilket är ett ifrågasatt byte men kanske kan det komma något gott ur det. Får in en spelare med oerhört mycket erfarenhet och rutin från sin tid i NIP och kommer ge allt och lite till för detta laget. Fnatic har länge varit kända för att aldrig ge upp och har oerhört mycket erfarenhet och individuell skicklighet bland sina spelare. Ett lag som älskar att sätta press och fullkomligt längtar efter att få äta upp sina motstånd på T-sidan. Ser inte riktigt hundra ut som försvarande lag ännu men T-sidan väger upp till det samtidigt som CT-sidan kommer desto längre tid man får med nya värvningen xizt.

Matchen imorgon för Cloud9 ser inte alls bra ut. Kommit helt fel in i denna turneringen och spelar med en spelare som man inte ska spela med mer längre efter detta eventet. Mentaliteten är fett ifrågasatt i detta laget och man viker sig oerhört enkelt under press. Kända för sitt slarv och hettar det till så kommer man tappa matchen helt. Möter ett Fnatic som har fått lite ny energi i laget och som dessutom är ett lag som aldrig viker ner sig, oavsett hur tufft det blir. Älskar press och tighta situationer och ger sig aldrig. Fått ny energi från xizt som kommer fylla ut tomrummet från Lekr0 på sitt eget sätt.

Kan inte riktigt se Cloud9 vinna denna matchen. Möter ett alldeles för starkt Fnatic, framförallt på den mentala sidan. Måste prova en vinst på svenskarna i detta mötet.

Speltips: Fnatic ML

Liga: ECS

Bolag: Pinnacle

Units: 2/5

Odds: 1.657

Spelstopp: LÖRDAG 9 Juni 10:15 CET

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

FaZe – Luminosity

juni 8th, 2018

Det hör inte till vanligheterna att jag spelar ett sånt här spel till ett sånt här odds… men detta är för högt. Det bara är så. 

Luminosity ska inte ha någonting att hämta mot FaZe oavsett vem de ställer på planen och speciellt inte med deras usla prestation på Dreamhack Open Austin som de visade i helgen när de åkte ur gruppen med 2-0. I gruppen hade Luminosity lag som Fragsters, eUnited och Heroic vilket är lag man ska kunna utmana mot och vinna över. Det gjorde man alltså inte. Inte alls, och inte ens i närheten. 

I detta eventet kommer man in med en urkass form som bara har blivit sämre och ett självförtroende som inte existerar. Var det dåligt före eventet så är det ännu sämre nu och inför detta eventet tror jag inte man har hoppet uppe alltför mycket med tanke på vilka lag som kommer dit och vilka lag man har i gruppen. FaZeG2 och NRG står på andra sidan och Luminosity ska inte ha en chans mot dessa motstånd. Får i första rundan möta FaZe vilket är världens bästa lag efter Astralis.

Alla spelare i detta laget är sämre än FaZe's spelare, det finns liksom inget att prata om där. Tittar man på den taktiska biten så har Luminosity en del att komma med men mot ett FaZe med fyra av världens bästa spelare så lär det inte räcka till ändå eftersom den individuella nivån hos FaZe är så fruktansvärt hög. Ska Luminosity vinna det här så krävs det en så ofantligt stor prestation, något som de inte har i sig och framförallt inte i nuläget.

FaZe kommer in i denna turnering med mycket att spela för. Olofmeister är tillbaka, även om han nu inte deltar i detta eventet, och detta har garanterat skrapat ihop lite glädje i detta laget igen. Till detta event får man spela med cromen vilket är en oerhört duktig spelare med sanslös talang som kommer att nå så långt ögat kan nå en vacker dag. I ett FaZe, där taktiker spelare mindre roll och individuella prestationer eftersträvas, så passar han helt perfekt. Detta är faktiskt ett lag han passar in riktigt bra i då han själv spelar väldigt aggressivt och aim-baserat. Oerhört skicklig spelare och han kan göra susen i FaZe. Detta är hans största chans i karriären och han kommer vara mer taggad än någonsin vilket förmodligen kommer göra under för detta FaZe.

Allt talar för FaZe, verkligen. Visst, Olofmeister är som sagt inte med, men de har klarat sig bra utan honom. Detta är sista eventet innan han är tillbaka och FaZe vill ha tillbaka denna förstaplatsen som världens bästa lag. Denna gången får de ta resan med cromen till att börja med men det är inget de kommer se som ett hinder. Tvärtom, tror jag de kommer se detta som en grym möjlighet. De vet vad de får för en spelare och de vet att de är hästlängder bättre än detta Luminosity

Resan börjar här. Första stoppet är Luminosity och det är en match man bara ska vinna.

Speltips: FaZe ML

Liga: ECS

Bolag: BET365

Units: 4/5

Odds: 1.40

Spelstopp: 8 Juni 19:15 CET 

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

Alive

Spreadsheets:

Spreadsheet – CS:GO Alive’s bloggspel

Andra spreadsheets av Alive:

Spreadsheet – Esport – CS:GO

Gammalt spreadsheet:

Spreadsheet – CS:GO

Tipsmedoss.com

Tipsmedoss.com levererar daglig uppdatering av speltips och rekar. Stryktipsförslag varje lördag. De erbjuder dessutom en komplett och omfattande guide över oddsbonusar.

Klicka på ''NHLbettingblog chat'' för att få chatten i stort fönster!

Viktiga tävlingsdatum

Bettingstugan.se

NHLbettingblog.se samarbetar med Bettingstugan.se.
Där kan du läsa, kommentera och dela med dig av speltips. De driver även Oddsbonusar.se där du kan jämföra spelbolag och insättningsbonusar.

Besök Bettingstugan.se och Oddsbonusar.se

Spelbolag

10Bet

Gameday.se

Gameday.se handlar du allt från NHL och får det hemskickat redan efter ett par dagar. Framförallt finns ett jättestort utbud av NHL-tröjor från de mest populära lagen i världens bästa hockeyliga. Om du vill köpa en NHL-tröja kan du besöka Gameday.se och välja bland officiella matchtröjor, hoodies, sweatshirts, t-shirts och långärmade t-shirts. Alla tröjor kommer från kända varumärken och håller högsta kvalitet. Kolla in utbudet och köp din NHL-tröja redan idag!

10Bet

Spelbloggare.se

NHLbettingblog.se samarbetar med Spelbloggare.se.
Där hittar ni varje dag mängder av speltips från olika experter,
både när det gäller NHL men även andra sporter och ligor.

Besök Spelbloggare.se för ännu fler speltips.