Denna sidan drivs med hjälp av pengar från reklamintäkter. Stäng gärna av adblock om du vill stödja siten!

FURIA – LUMINOSITY

mars 18th, 2019

En brasiliansk battle har vi framför oss inatt. Hade detta varit cirkus ett år sedan så hade oddsen varit totalt omvända utan tvekan. Nu är vi dock i en annan tid och oddsen symboliserar ju faktiskt precis hur det står till mellan dessa lag.


Luminosity behöver det nog inte pratas om alltför mycket. Det är ett lag som har ett väldigt litet intresse för att spela CS och att göra bra ifrån sig. Det syns konstant i deras spelstil och på deras spelare och de verkar verkligen inte vilja något annat än att beta av lön efter lön och lattja runt så fort tillfället ges. För att inte bli kickade från organisationen så vinner man också lite matcher här och var vilket verkar räcka en del. Det finns faktiskt inget som helst engagemang från detta laget, ingen ork och ingen vilja att lyckas med något – allt är som bortblåst. Varför det är så, är svårt att sätta ett korrekt svar på, men någonting är väldigt fel borta i detta lägret. Hur man än vrider på det så är detta i grunden ett väldigt bra lag och på pappret ännu bättre. De har fem fantastiskt duktiga spelare som, om dem bara vill, kan erövra de flesta lagen utan problem och på allvar slå sig in i toppskiktet. Det är kanske inte helt idiotiskt att säga så heller när de har fyra av sina spelare kvar som man hade när man kom på andraplats i PGL's Major i Krakow 2017 vilket på något sätt kan symbolisera vilka spelare som faktiskt finns i laget. 

Visst, det är historia. Det var längesedan. Tiden har gått och nya laget har poppat fram. Men visst fan finns den där glöden man hade förut någonstans undangömd inom dem. Allt som behövs är att vilja plocka fram den. Gör man det så är man garanterat ett lag att räkna med igen och då vill nog ingen möta dem. Luminosity var ett lag som alla motståndare fruktade på ett eller annat sätt och man var också ett lag som hade ett så unikt och sjukt spel rent ut sagt som gjorde att man lyckades med det omöjliga alldeles för ofta. Någonstans finns detta fortfarande, det är en garanti. Än har det dock inte visat sig.


FURIA har nog börjat landa på mångas läppar nuförtiden. De är ett lag som haft en riktigt fin kurva som endast pekat uppåt de senaste månaderna. Man var ett av de lagen som tog sig hela vägen till Majorn och man var tidigt uträknade. Därefter har man hunnit spela en del onlineligor och inte heller har man saktat på backarna där inte. I ESEA MDL, som är ligan under ESL Pro League och ligan FURIA huserar i just nu, har man gått hela 17-0 på samtliga matcher man spelat. De har med andra ord inte förlorat en endaste jävla match i den ligan. Faktum är att man endast förlorat en match sedan man åkte ut mot Cloud9 i Majorn, som för övrigt var den 16e Februari. Snacka om power!

FURIA är helt klart ett lag på uppgång och ett lag som många andra lag därute måste akta sig för. Något som det dock råder stor brist på i detta laget är just erfarenhet. Man har inte den gedigna erfarenhet som krävs för att prestera på topp, mot bra lag och så ofta som det faktiskt krävs för att rankas som ett topplag. De har även sina svackor och förr eller senare dyker även en sådan upp. I en så pass viktig och bra turnering som detta är så finns det god chans att man tagit sig vatten över huvudet och tror att allt kommer vara frid och fröjd när det inte alls är så. Det finns en god chans att man faktiskt går ut och tror att denna matchen man har framför sig idag kommer att vara enkel. Väldigt fel har man just där.


Nog fan ska FURIA vara favoriter lagen emellan – just nu. Ingen tvekan om saken. Min tanke var faktiskt att spela FURIA före jag ens tittade på oddsen. Men efter att ha gått igenom detta och tittat fram och tillbaka så finns där inte en chans i hela världen att FURIA ska vara så favoriserade som man är och inte heller att Luminosity ska vara så ofavoriserade som man är. Vi har trots allt två jämnbra lag, egentligen, och ett lag som har en större mängd erfarenhet av större matcher än det andra. Vi har även ett lag som har ett så sanslöst bra lag på pappret, som underdogs. Det är fel bara. Tyvärr. Allt värde som existerar i denna matchen ligger på Luminosity

Det finns bara en väg att gå.


Speltips: Luminosity ML

Liga: ECS NA

Bolag: BET365

Units: 3/5

Odds: 4.33

Spelstopp: Måndag natt/Tisdag 19 Mars 02:00 CET

Glöm inte bort att ni kan följa mig på Twitter där ni får tillgång till allt ni kan tänka er utöver denna sidan. Ett smart sätt att hålla sig uppdaterad!

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


1 Kommentar

ESEA NA

mars 17th, 2019

Ett spel hittas från ESEA MDL NA som spelas inatt. Matchen mellan Bad News Bears och Mythic där Dust2 spelas har vi siktet inställt på.


Bad News Bears är ett rätt intressant lag. Det är ett mixlag kombinerat med veteranen PTR och en del FPL-spelare. Något som utmärker laget, som många andra trashiga NA-lag, är att de skjuter betydligt hårdare än deras spelförståelse. Med andra ord så springer de oftast ut och plockar entry och vinner sedan rundan enbart genom att slakta sina motståndare. Det ligger inte överdrivet mycket taktiker bakom deras spel, snarare har man en standard och går därefter på picks. Det har funkat hittils och det fungerar egentligen mot likvärdiga/sämre lag och/eller lag som inte har koll på hur man motverkar ett sådant spel. I en liga som ESEA är det guld att ha ett sånt spel, dessutom med så giftiga spelare. Det är inte ofta man hamnar på den förlorande sidan eftersom många lag i just ESEA är bedrövliga. Mot Mythic, passar ett sånt spel också.

Mythic har inte varit sig sjävla sen AdreN lämnade för Liquid. De försökte fylla hans plats med Laski men det är en sån nedgradering att man nästan börjar gråta. Killen kan skjuta men hjärnan existerar inte, precis som med alla andra NA-spelareMythic är ett utav de få lagen som faktiskt praccar en hel del och försöker bli bättre men det syns rätt mycket att man tappat sin IGLDust2 brukade vara en bra karta för laget och den är numera mer åt okej-hållet. Dessvärre, i brist på rena och bra taktiker från AdreN, så lider mer eller mindre hela spelet. Numera ser laget ut att försöka upprätthålla Mythic vid liv snarare än att få Mythic ut i världen. Det går inte som man tänkt sig.

Mythic må spela mer som ett lag än BNB men de sistnämnda har ett sjuhelvetes fart i sitt spel och skjuter hårdare än de flesta. Det är lite vad som kommer synas idag på banan. Det blir inte sämre när Dust2 är kartan heller eftersom det är en utav de kartorna som passar bäst för löst och aggressivt spel. Lär synas ikväll. Mythic har ingen bra chans här.


Speltips: Bad News Bears -3.5

Liga: ESEA MDL NA

Bolag: Unibet

Units: 3/5

Odds: 1.80

Spelstopp: Söndag natt/Måndag 18 Mars 01:00 CET

Glöm inte bort att ni kan följa mig på Twitter där ni får tillgång till allt ni kan tänka er utöver denna sidan. Ett smart sätt att hålla sig uppdaterad!

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

WESG SLUTSPEL #2

mars 16th, 2019

Finaldags borta i Kina står att vänta. Ganska ovanligt så har vi också två jämnbra lag i finalen och framförallt två lag som normalt sett inte brukar stå i centrum på relativt stora event. AGO mot Windigo är finalmatchen vi har framför oss och bronsmatchen spelas mellan Fnatic och G2 konstigt nog. Normalt sett borde det nog vara tvärtom i en final som denna men både AGO och Windigo har gjort det fantastiskt bra och har förtjänat sin plats. Två spel hittas i dessa matcherna och dessa ska jag gå lite närmare inpå nedanför.


1. Fnatic – G2

Fnatic blev faktiskt totalt ägda av AGO. Matchen startade på AGO's pick som var Inferno där AGO fullständigt demolerade Fnatic och vann med hela 16-0! Därefter fick Fnatic fullständig panik och bad t.o.m admins att byta ut samtliga skärmar så att Fnatic också kunde se något på kartan. Nog hjälpte det på kartan efteråt där man vann med 16-6 på Cache men sen var det slut på det roliga när Nuke kom in i bilden och AGO vände på steken, återigen, och vann med 16-12. Det var väl aldrig direkt nära en vinst för Fnatic i denna matchen och man blev nog totalt snea efter förlusten på första kartan. Allt som gäller för dem nu är att spela av denna matchen och sen dra hem och fila på samtliga problem som existerar inom laget. Dessvärre kommer en bronsmatch mot G2 rätt olägligt. Man har aldrig riktigt "varit inne" i denna turneringen och att nu bli förnedrade av AGO samt att förlora finalplatsen lär ha satt ett och annat spik i kistan. En bronsmatch imorgon är inget laget egentligen vill spela.

G2 är nog inte fördärvade över förlusten mot Windigo. Möjligtvis är man smått irriterade över den sanslöst onödiga, och dumma, förlusten på Cache som var första kartan där man hade en 12-3 ledning som CT och ändå förlorade kartan. Windigo hämtade upp och tog det sedan till övertid där man vann med 19-17. På Overpass var det aldrig något snack om saken. Windigo är helt enkelt för bra på den kartan för samtliga lag på detta eventet. Det är en karta man vänt sig till rätt mycket på senaste tiden och där man rullat upp en sanslös rad med vinster på. Tror inte alls att man tänkt för mycket på saken för det var ju faktiskt så att man kom till semifinalen genom att spöa otroligt värdelösa lag. Nu fick man möta på ett riktigt motstånd och när det började hetta till så föll man av pressen.

Vill dock inte säga att mentaliteten är dålig i G2. Det är fortfarande en rätt fin harmoni i laget vilket gör det trevligt att spela. Spelarna deppade inte så himla mycket över förlusten mot Windigo och ser nog fram emot att köra en sista runda med gänget innan bodyy skeppas iväg till bänken. Ett grymt avslut på en fin era vore något som tar detta laget framåt på samtliga plan. Räknar med att man är bra taggade på att möta ett Fnatic imorgon som ser totalt ruttna ut på samtliga plan. Möjligt att denna matchen går till övertid men tror helt klart att G2 plockar hem detta. Måste lira på deras självförtroende i denna matchen. Just nu är man bättre än Fnatic.

Speltips: G2 ML vs Fnatic med 3/5 units till 2.00 hos BET365


2. AGO – Windigo

Vilken resa båda dessa lagen gjort. Båda var uträknade en del gånger i denna turneringen och ändå är båda lagen i en final mot varandra. Helt klart ska Windigo hållas som en favorit i denna matchen sett till hur bra man är samt vilka spelare som finns på pappret men i övrigt är det inte mycket som skriker favorit över AGO. Dessa grabbar har gjort en gedigen resa sedan de förlorade sina två bästa spelare till Virtus Pro. De har aldrig gett upp och de har börjat hitta formen igen som man en gång hade. Furlan har gjort ett grymt jobb med linan vilket har fått alla att fungera på samtliga plan. Det är kul att se men framförallt är det kul för laget själva att äntligen få lov att komma igång igen efter en så dräglig höst.

Imorgon avgörs matchen endast på planen. Båda lagen har fina map pools och kan spela de flesta kartorna. Båda lagen har också sin favorit att spela och lär få spela just denna eftersom ingen av lagen har för vana att banna enderas bästa pick. Det lär bli en sanslöst intressant final med två oerhört hungriga lag som kommer göra allt och lite till för att visa vem som är bäst just nu. Med det sagt så finns det egentligen ingen favorit i denna matchen. Vinnaren kommer vara det lag som ger allt och lite till, som inte ger upp och som inte backar från en fight. Vinnaren kommer vara det laget som spelar som ett lag och där spelarna i laget offrar allt i varje situation. Vinnaren kommer vara det laget som tar rätt beslut i precis rätt situation.

Just ett sånt lag finns inte direkt på förhand. Detta laget kommer visa sig imorgon. Det som däremot finns är tillräckligt med material och förberedelse för ett överspel i en sån här fartfylld och galen match som vi har framför oss. AGO pickar Inferno och Windigo pickar Overpass exempelvis. Avslutande karta blir något roligt.

Intressant lär det bli.

Speltips: Över 2.5 Maps med 3/5 units till 2.05 hos BETWAY


Liga: WESG

Spelstopp: Söndag 17 Mars 12:45 CET

Glöm inte bort att ni kan följa mig på Twitter där ni får tillgång till allt ni kan tänka er utöver denna sidan. Ett smart sätt att hålla sig uppdaterad!

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

WESG SLUTSPEL

mars 15th, 2019

Slutspelet i WESG är framme. Kvartsfinalerna är avgjorda och MIBR som var en stor hit denna turnering är utslaga. Kvar återstår endast fyra lag som ska göra upp om hela $500.000 till vinnaren. Blir det Fnatic som tar hem förstaplatsen igen eller går den denna gången till exempelvis G2? Mer om detta nedanför!


1. Fnatic – AGO

Tycker inte Fnatic på något sätt imponerat i denna turneringen. Laget började otroligt bra, redan på första kartan, mot Windigo och visade en sanslöst stor dominans och redan där blev man grundlurad som man brukar bli av just Fnatic. Kartan därefter såg man nämligen helt annorlunda ut och visade återigen varför man blivit så himla kritiserade förut. Kan inte direkt säga att man heller lyfte sig i matchen efter då man återigen gjorde en dominant karta för att sedan klappa ihop återigen och spela 1-1 ännu en gång mot Movistar Riders. Lyckligtvis för laget så kom man ur gruppen just pga krysset där och nådde därefter slutspel. Ställdes direkt mot ett tufft motstånd på pappret, men som jag tidigare kritiserat rätt hårt, nämligen Ryssland. Vann komfortabelt med 2-0 i det mötet och det fanns verkligen inte mycket att säga om det mötet. Fick därefter, för första gången, möta ett riktigt motstånd kallat Optic och vann även den matchen med 2-0. Egentligen är det inte superkonstigt då Optic är oerhört dåliga för att vara på den nivån laget är på, även om man nu är ett topplag på just det eventet. Detta har liksom varit Fnatic's resa till semifinalen. Med all rätt så är man också i en semifinal för allt annat vore verkligen konstigt med tanke på vad för lag man själv är och vilka lag man faktiskt mött. Nu, however, möter man ett helt annat lag. Ett lag som inte ger upp i första hand.

AGO är laget på andra sidan. Detta laget som fick en gratisplats i slutspelet efter att man blev det enda laget med MIBR i samma grupp. Inte helt konstigt så förlorade man första matchen mot MIBR för att sedan spöa Ukraina med 2-0 i slutspelet och därefter Valiance med 2-1. Man har gång på gång visat att man inte är ett lag som lägger sig ner i första hand och kemin och viljan som existerar i detta laget finns inte att hitta i många andra lag. Det är med mentaliteten man tar sig så långt som man gör, den får nämligen spelarna att gå och göra saker utöver det vanliga. AGO spelar inte längre den finaste CS du kan hitta och de har heller inte det finaste lagspelet. Det dem har däremot är attityden att gå framåt även om det tar emot. De tar dueller ingen annan tar, de hamnar rätt ofta individuellt i ordentligt puggiga situationer och de skjuter kanske inte hårdast. Men de spelar allt som oftast som ett lag ändå och även om deras spelare flyger lite vart som helst på banan så lappar dem ihop varandra i slutskedet av rundorna för att sedan vinna dem. Det är ganska intressant att se, nästan lite magiskt, men det håller inte i längden. Lyckligtvis så har det hållt hittills och lär fortsätta göra det ett bra tag tills man möter tillräckligt bra motstånd.

Fnatic har egentligen inte blivit helt testade ännu. Laget har fått ett par vinster i ryggen och har vuxit sig in i turneringen och ser den nog nästan som hemma nu. Farligt att tänka, och att känna så, när man nu ska möta Polens bästa lag kallat AGO. Denna Polska gigant trivs mer än man kan ana som underdog och det är ofta man smäller sina motståndare på nosen och bjuder på en härlig match. Smått övertygad om att man gör detta imorgon mot Fnatic också. Map poolen finns där, mentaliteten finns där och den generella överraskningsfaktorn finns där. Pressen är på Fnatic och inte på AGO. Snacka om perfekt utgångsläge.

Speltips: AGO +1.5 med 3/5 units till 1.81 hos BETHARD


2. Windigo – G2

Snackade tidigt om detta Windigo inför detta eventet. Det är ett lag i spillror, ett lag som inte spelar för varandra på samma sätt längre och ett lag som enbart går ut och skjuter och hoppas man vinner sina dueller. Man är egentligen ett duellerande lag, inte ett så taktiskt lag som många andra. Anledningen att man faktiskt lyckas är för att man hela tiden överraskar sina motståndare. Det blir heller inte sämre när man har fem riktigt hårt skjutande medlemmar i laget som alla är kapabla till att vinna samtliga dueller som ges. Nackdelen är att så fort det hettar till, så fort det inte fungerar och så fort motståndarna börjar läsa "spelet" så faller laget ihop. Mentaliteten i detta laget är avsevärt låg nämligen. Detta är ett lag som alltid forcebuyat, alltid slarvat och alltid tagit dumma beslut i enkla situationer men ändå oftast har dem ändå lyckats vinna. När däremot pressen börjat slå in så har hela huvudet fallit ihop på samtliga medlemmar vilket har gjort att man förlorat istället. Just detta har man inte stött på ännu i denna turnering, även om man var ruskigt nära att göra det mot MIBR på sista kartan. Ännu har man inte ställts fullt på prov och bristningsgränsen står egentligen runt hörnet. Man har gjort en grym turnering hittills, utöver förväntningarna, men frågan är om det inte tar stopp nu.

G2 har gått som tåget denna turnering. Så fort det annonserades att bodyy skulle bänkas och amanek skulle ramla in så har allt tvärvänt för detta laget. Ingen har någonsin sett G2 lira som man gjort denna turneringen på väldigt länge. Många har alltid vetat att det funnits där, men få har sett det. Verkligen varenda spelare i laget bidrar till max. Spelare som shox och kennys skjuter bättre än någonsin och både lucky och jackz visar varför dem blev valda till detta laget före andra franska potentiella stjärnor. Baguetten bodyy bidrar t.o.m också. Varför är väl frågan? Well, de spelar utan press. Helt plötsligt, från ingenstans, så spelar laget utan press. Pressen är nämligen något som tyngt detta mentalt svaga lag så oerhört länge och gjort det riktigt förjävligt för laget. Äntligen, som en skänk från ovan, har allting släppt och detta har lett till att hela G2 har blivit fria från sina koppel. Hur har det gått? Ja, se själv. 2-0 mot samtliga lag man mött, dvs fyra matcher, från gruppspel tills nu. Något jag inte nämnt ännu är att samtliga lag man mött varit totalt värdelösa. Dessvärre spelar det inte så himla stor roll som man kanske vill få det till. G2 har kört över samtliga motstånd vunnit totalt 128 rundor och endast förlorat 34 rundor totalt hittills. Detta är skrämmande siffror och den enda kartan som faktiskt kommit nära en "normal" karta är Mirage mot Absolute i karta två i kvartsfinalen när man vann 16-11. Samtliga andra matcher har varit tennissiffror. 

G2 har en sjuhelvetes fart i spelet just nu och samtliga spelare är på toppnivå av vad man kan vara. Mycket av detta har varit för att man spelat metodiskt och dominant mot vilket lag man än mött oavsett vilket namn eller hur dåliga de varit. De har fortsatt att spela som man ska, dominant och strikt och laget har fullständigt krossat sina motstånd. Detta har lett till en ordentligt harmoni och framgång och inte någon kaxig attityd och lattjande spel. Det är ett nytt G2 vi ser i denna turneringen och man blir nästan rädd för vad de kan göra mot samtliga motstånd i denna turneringen. Första riktiga motståndet kommer imorgon mot Windigo. G2 är redo.

Föll för handikappet i detta mötet. Alldeles för högt och runt 20 punkter högre än andra sidor. Går absolut att spela ett matchodds på G2 som rak vinnare men värdet ligger inte där. 

Speltips: G2 -1.5 med 2/5 units till 2.78 hos BETHARD


Liga: WESG

Spelstopp: Lördag 16 Mars 08:30 CET

Glöm inte bort att ni kan följa mig på Twitter där ni får tillgång till allt ni kan tänka er utöver denna sidan. Ett smart sätt att hålla sig uppdaterad!

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

ECS NA

mars 12th, 2019

ROGUE mot Luminosity. Vilken klassiker egentligen. Kan nästan svära på att jag, minst en gång, har skrivit om ett möte mellan dessa lagen. Hur det har gått har jag desto mindre koll på men om mitt minne är korrekt så har det nog knappast gått som jag tänkt mig. Vad detta beror på är en ännu bättre fråga. Ikväll möts dessa lag igen och denna gång med ett Rogue som är på framfart och ett Luminosity som har alla verktyg man kan tänka sig behöva men som inte får det att fungera.


Tipsade faktiskt en del människor om Luminosity igår mot INTZ. Mycket av detta beror på vad detta laget faktiskt är kapabelt till. De har en så sjukt intressant lina på papper och bara laget vill så har de precis alla möjligheter att nå väldigt långt. Det är liksom inte konstigt egentligen. Både HEN1 och LUCAS1 spelar i laget, två av herrarna som var med i Immortals och förlorade i Major Finalen mot Gambit. De har även snappat upp Boltz som senast spelade med MIBR som fick kicken igen och de har även Steel som närmast kommer från LiquidNEKIZ får man givetvis inte glömma heller. Det är liksom inte dåliga spelare i detta laget men frågan är varför det inte fungerar?

Well, den karamellen har jag sugit på oerhört länge och jag har fortfarande inte direkt funnit ett svar på det hela. Många faktorer spelar nog in men den som syns mest när lagen spelar är faktiskt attityden. Framförallt från tvillingarna aka HEN1 och LUCAS1. De verkar fortfarande tro att de tillhör toppen och knappast behöver träna eller prestera för att nå dit man en gång var. De har länge varit ett par spelare, och även lagen som de spelat i, som haft problem med mentaliteten. Om det verkligen är den hundra procentiga faktorn i nuläget är en svår fråga men det ser verkligen ut så. Laget springer runt på banan och spelar inte speciellt seriöst. De vinner knappt sina dueller och de ser inte ut att försöka. De är oerhört obalanserade och icke-samspelta. Konstigt, med tanke på hur mycket dessa grabbar har lirat med varandra historiskt och vad var och en har uppnått.

Vinsten mot INTZ igår satt långt inne. Det var knappt att man vann, även om man givetvis på pappret skulle göra just det. Det var inte förens på karta tre, på övertid, som man faktiskt kammade hem det. Det så länge ut att gå precis åt helt fel håll och det är väl egentligen något som säger en hel del om hur Luminosity som lag mår just nu. Något är fel iallafall. Går man och förlorar mot lag som INTACT, FURIA och The Fundamentals så hör man fan inte hemma i toppskiktet. Inte med den femman man har på pappret. Något är fel och det ser inte alls ut att bli bättre framöver. Oerhört synd.


Rogue är väl lite tvärtom. Nya linan har fått spela lite ihop nu. Niko och MSL har anslutit som senaste rekryter och nu är det dags att se vad träningen har gett för resultat. Igår började man med att överraska enormt när man vann över Liquid med klara siffror med 2-1. Oerhört fin vinst men precis som Astralis så är Liquid oerhört mycket sämre online än på LAN. Om Stewie2k faktiskt passar i det laget är ett stort frågetecken också. Anyhow så var det en fin vinst av Rogue. Man spelade bra över hela matchen och lyckades stänga den rätt enkelt på sista kartan som var Overpass. Man vann sitt eget pick som var Nuke och man förlorade Liquid's pick som var Dust2 men man lyckades faktiskt överraska halva världen med en vinst på Overpass. Oerhört fint!

Detta laget har potential, precis som alla lag med MSL faktiskt har. Något lika många lag som MSL satt sin prägel på har haft problem med är mentaliteten. Detta är faktiskt något Rogue har varit väldigt duktiga med historiskt och som man får hoppas de fortsätter att bygga på. Går inte att låta MSL komma in och förgifta en med dansk-choke mentalitet. Då når man inte mycket längre än North.

Inbördes så har lagen möts en del. Rogue leder i skrivande stund denna kampen med 7-2 i vinster och då är det t.o.m utan MSL och Niko som är två väldigt bra förstärkningar. Historik spelar alltid roll hur man än vrider och vänder på det. Allt från rivalitet till ren och skär blodstörst finns. I denna matchen tror jag inte det finns lika mycket då brasilianarna fortfarande inte verkar bry sig om varken vad de spelar eller hur. En sak som är mer säker är att grabbarna från Las Vegas är väldigt taggade på denna matchen och vill vinna den. Rogue har historiskt sett varit ett oerhört dedikerat lag och kan inte tänka mig för fem öre att de slutat med den dedikationen man visat förut.


Med det sagt så har du väl förmodligen förstått vilket håll jag lutar åt. Givetvis är det en Rogue vinst. Marknaden i sin tur verkar tro detsamma men jag syftar helt och hållet på en 2-0 vinst. Det ska en del till för att det inte ska gå. Man har en bra map pool, man har en grym IGL i MSL och man har dessutom fått träna ostört i snart en månad. Med vinsten över Liquid igår är självförtroendet rätt stärkt. Tror inte man tappar huvudet idag och låter detta bli en störig match för sig själv.


Speltips: Rogue -1.5

Liga: ECS NA

Bolag: BET365

Units: 2/5

Odds: 2.25

Spelstopp: Tisdag 12 Mars 23:00 CET

Glöm inte bort att ni kan följa mig på Twitter där ni får tillgång till allt ni kan tänka er utöver denna sidan. Ett smart sätt att hålla sig uppdaterad!

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

ESEA + ECS

mars 12th, 2019

Liga: ESEA MDL

1. Alternate Attax -2.5 vs Ex-Fragsters med 3/5 units till 1.90 hos UNIBET

Det står väl inte så bra till hos danskarna i dagsläget. Spelare på spelare försvinner från lineupen och kvar är nu endast torben och dragonfly efter att stavn precis lämnat för trial hos Heroic. De har försökt fylla linan sina två senaste matcher men de har inte lyckats och på så sätt fått lämna WO. I ligan har man nu 3-11 i stats och det ser onekligen mörkt ut. All harmoni, kemi, positivitet och glädje som laget hade förut är som bortblåst. Kvar står bara tomhet och ekande ljud som skriker förtvivlan. Ingenting är som det ska hos detta laget och samtliga matcher i denna ligan säger väl precis det. Om man lyckas fylla en lina idag när dessutom stavn inte är med återstår att se, men om man gör det så lär man inte få en rolig match heller. Alternate Attax står nämligen på andra sidan. Detta tyska geniala lag fyllt med intressanta spelare har faktiskt kommit igång rätt bra nu. En karta man älskar att spela är Inferno där man har gått hela 8-2 på senaste tiden och i ligan ligger man på 6e plats med 8-5 i W/L. Det mest intressanta är väl att man faktiskt ska få spela Inferno idag igen och denna gången mot ett lag som mer eller mindre inte är ett lag längre. Inte kan det nog bli mycket bättre heller när formkurvan pekar uppåt med 3/5 vinster och 3 raka vinster i bagaget. Nä, du förstår nog vart jag vill komma. Detta ska vara en match Alternate Attax har i bagaget. Alla förutsättningar finns där. Det blir inte "enklare" än såhär.


2. Spirit -2.5 vs Expert med 3/5 units till 1.90 hos UNIBET

Det har nog inte direkt undgått någon att Spirit har det lite problematiskt just nu. 4-10 i W/L på kartor har man i skrivande stund med den nya linan. Chopper och iDISBALANCE har anslutit vilket givetvis är två väldigt bra spelare och övertygelsen om att detta laget kommer kunna utmana igen som man gjort förut är inget man sticker under stolen med. Dessvärre har det inte sett så bra ut som man kunde trott att de skulle göra och man har istället faktiskt blivit ordentligt nedtagna på jorden i sina möten. Normalt sett kanske man hade tolkat detta som något dåligt men om det är något lag som faktiskt behöver en reset och ett lag som behöver lära sig mer om mentalitet så är det Spirit. De är också ett av de få lagen som har makten att resa sig ur denna grop de byggt för sig själva under en lång tid. Resultat har redan börjat ges när man igår spelade två matcher på Inferno mot Chaos och Uruguay, båda väldigt bra lag, och lyckades vinna. Inferno är också kartan man trivs bäst på i nuläget med ett 2-2 record på kartan. För tidigt att säga hur det kommer gå ett tag framöver men något jag gillar med Spirit är att man är så oberäkneliga. De kan mer eller mindre ta vilket lag som helst om de är på rätt humör just den dagen. Expert är ingen nyhet. Ett bra lag men som inte får allting att stämma. Inferno är en av lagets sämre kartor där man har ett 5-8 record och fyra raka förluster i baken. Just ett möte mellan dessa två lag är det inte en överdrivet stor tvekan om vem som är det bättre laget både på pappret och i spelet. Spirit får bära fanan igen.


Liga: ECS EU

3. Astralis – AVANGAR Över 2.5 Maps med 2/5 units till 3.25 hos BET365

Troligtvis blinkar väl ingen när jag påpekar att jag är säker på att Astralis plockar en karta. Menar, det är världens bästa lag vi snackar om och man bevisar detta gång på gång. Nu spelar man dock online, ett ställe man inte trivs lika bra på som på LAN och dessutom ett ställe man inte alls "tar" eller "spelar" lika seriöst på, även om man ändå vinner. Inte heller är Mirage eller Overpass ens absolut bästa kartor längre vilket man sett tillräckligt av hittils. Nej, när man nu möter ett lag som AVANGAR och dessutom online, så kanske man inte ska överdriva och säga att detta är en så himla enkel vinst för Astralis. Nog för att man lär vinna matchen, det är inget jag tänker sticka under stolen med, men det behöver knappast betyda att man vinner den med 2-0AVANGAR är nämligen väldigt bra och väldigt bra online. Man trivs bättre hemma i pojkrummet än på stora events där publiken skriker på en titt som tätt för varje moment man gör i matchen. Man bevisar det väldigt ofta och igår gjorde man det igen när man vann över North med 2-1 i en match man inte så ut att ha förens på sista kartan. Laget gjorde en sensationell comeback på Overpass där man låg under med 3-12 i halvtid och lyckades vända till 16-12 och man körde även över North på Mirage som var sista kartan. Just dessa två kartor, samt Dust2, är kartor man verkligen kan spela. Mot ett Astralis som gång på gång visar att Mirage och Overpass fortfarande är frågetecken för en så kan det absolut hetta till ordentligt. Det är verkligen inte så himla otroligt att AVANGAR bjuder upp till dans förutsatt att de vågar spela sitt spel och undgår att göra så mycket misstag som möjligt, något de är kända för. Normalt sett hade jag lirat ett handikapp på AVANGAR men eftersom chansen att Astralis inte plockar en karta är minimal så lockar överspelet ännu mer än vanliga handikappet. Intressant match på agendan har vi ikväll när dessa två drabbar samman. Räkna inte ut AVANGAR ännu.


Fler spel dyker upp imorgon!


Spelstopp: Tisdag 12 Mars 20:00 CET


Glöm inte bort att ni kan följa mig på Twitter där ni får tillgång till allt ni kan tänka er utöver denna sidan. Ett smart sätt att hålla sig uppdaterad!

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

WESG DAG #2

mars 11th, 2019

Med en veckas semester i ryggen känns det faktiskt ganska fräscht att återigen komma tillbaka till vardagen. Inte kan det bli mycket bättre heller när WESG precis börjat. Dag ett är avklarad och dag två väntar runt hörnet. Tro fan att jag hittat ett par spel!


1. Fnatic -1.5/0.5 vs Windigo med 3/5 units till 2.28 hos BETHARD

Jag brukar försöka att hålla mig borta från för stora favoriter, eller namn, men Fnatic är inte överdrivet stora favoriter i detta mötet sett till hur stora favoriter de skulle kunna, eller borde vara. Laget har haft det rätt tufft med sin nya lina och senaste eventet man deltog i var på Majorn där man åkte ut ur Main Qualifiermed 3-1 och således får dem börja om nästa Major. Detta tog givetvis en hel del på krafterna och buropen hördes från alla hörn men man valde att stå fast vid sin lina återigen. Faktum är att man hade en ganska fantastisk bootcamp inför det eventet och man blev smått chockade av hur pass dåligt det gick. Något det snackades om direkt och som det fortsatt pratas om här hur man är fast beslutna om att motbevisa samtliga tvivlare och göra en ordentligt comeback. Frågan man bör ställa sig då är när det passar att komma tillbaka. Min gissning är att det är dags redan nu, på det andra eventet för året och dessutom på samma event som man vann förra året när man slog Space Soldiers i finalen med 2-1. Visst, inte helt samma lina, men denna linan har minst lika mycket potential. Imorgon ställs man mot en del lag men det laget man förmodligen fruktar mest är Windigo med tanke på deras fantastiska historik. Dessvärre är detta Windigo vi ser nu inte samma som man varit, vilket är en klassiker. Linan är på väg att säljas och nu väntar man på en köpare. Detta har lett till en hel del kontroverser och framförallt så har lagets resultat fullständigt gått åt helt fel håll. Man kommer in i denna turneringen med en hel del frågetecken samt förluster i ryggen och frågan är verkligen hur laget mår, både mentalt och fysiskt. En sak är säker – Fnatic har inte mycket att vara rädd för. Mest troligt visar man det imorgon. Samtliga verktyg finns där.


2. Wardell N Friends DNB vs Russia med 2/5 units till 3.20 hos BETWAY

Detta spelet gillar jag enormt mycket. Först och främst så tror jag inte alls att Ryssland har så mycket att hämta från detta eventet. Ett gäng avdankade gubbar med Winstrike's fixstjärna kallad Boombl4 ska väl inte dominera full ut inte. Varken Dosia, seized, worldedit eller hooch är speciellt bra längre och har väl inte varit det på ett bra tag. Både seized och hooch har knappast vad man kan kalla ett lag heller och har inte lirat på en speciellt hög nivå på en längre tid. Dosia spelar kvar i Gambit och vi alla vet väl hur det går för dem. De två som det faktiskt går lite framåt för är väl Worldedit och just Boombl4 i Winstrike men inte ens det laget kan man kalla topplag. Nej, det är en rysk mix som blandat ihop sig och hoppats på det bästa nu när flamie b.la. inte ville spela denna gången heller. I sin grupp har man förutom Imperial och PANDA även denna lilla kanadensiska mix med Wardell och hans vänner. Just detta laget är löjligt intressant på papper och lär nog ha en god chans att ta sig vidare med rätt momentum. Wardell och subroza hänger tillsammans i Ghost vilket är oerhört bra. Både dessa grabbar är också oerhört talangfulla. Med sig har man Complexitys stjärna som blev bänkad kallad ANDROID samt numera laglösa LILMAN och vSa. De sistnämnda kan man alltid ge ett par frågetecken då de inte spelat på en speciellt hög nivå eller har åstadkommit något speciellt men båda har ändå spelat i tillräckligt bra lag för att ha rutinen i sig. Klart är att man kommer klara sig väldigt bra, och nå ganska långt, på sina tre stjärnor. Måste bara lira på kanadensarna sett till hur bra potential det faktiskt finns för detta laget. Att få pengarna tillbaka vid oavgjort fungerar utmärkt.


3. PANDA DNB vs Imperial med 2/5 units till 2.95 hos BETWAY

PANDA är mer eller mindre gamla CyberZen ayaya. Inte mer än så. Ett ganska bra lag i den asiatiska regionen som tillhörde övre delen av tabellen om man rankar lagen. Har bra spelare i Savage, HZ och bottle som man får förlita sig på. Som alla andra asiatiska lag så är man otroligt slarviga men också emellanåt sanslöst skickliga i sitt lagspel. Möter Imperial som är ett av alla brasilianska lag nuförtiden. Som alla andra brasilianska lag så har man också ett taktiskt kunnande utöver det vanliga men man lackar också skickligheten att avsluta matcherna. Just Imperial har dock ett, på pappret fint lag, men man har dessvärre inte skapat mycket. Vad det nu beror på är svårt att säga men klart är att laget saknar en hel del av mycket för att kunna nå högre höjder. I ett möte som detta mellan just dessa lagen är det ganska svårt att köpa resonemanget av att Imperial ska vara så favoriserade som man är. Det är trots allt en BO2 där ett oavgjort kan räcka bra långt och där favoriterna bruckar misslyckas brutalt. Finns bra chans att pandorna visar vart skåpet ska stå imorgon. Pengarna tillbaka vid oavgjort är en gudomlig säkerhet.


Fler speltips lär dyka upp imorgon.


Liga: WESG

Spelstopp: Tisdag 12 Mars 05:00 CET


Glöm inte bort att ni kan följa mig på Twitter där ni får tillgång till allt ni kan tänka er utöver denna sidan. Ett smart sätt att hålla sig uppdaterad!

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

NAVI – ENCE

mars 2nd, 2019

Båda inläggen från min sida gällande en FaZe vinst mot självaste NaVi och en väldigt värdefullt överspel mellan Liquid och ENCE gick dessvärre till en förlust. Den första matchen var det egentligen aldrig nära men i den andra matchen mellan allu's inhemska projekt och NA's version av Astralis så borde vi helt klart rättat en vinst. Liquid levde tyvärr inte upp till sin nivå igår och sumpade spelet för oss. Ett lag som imponerade då och fortsätter att imponera var ENCE, precis som förutspått. Även om matchen i sig nu inte gick som man ville, eller som det var tänkt pga Liquid, så finns där ändå en del gott att ta med sig från matchen. Räkna med att ENCE känner likadant.


ENCE fortsätter som sagt att leverera. Kan låta lite överdrivet egentligen eftersom jag nu kommer säga att de underpresterat kraftigt i detta kvalet hittils. Dessa två kvalen som lett laget till just detta slutspel har inte varit lagets bästa direkt. När laget gick in i kvalet så fanns där helt klart en del frågetecken på hur det skulle gå men ingen trodde nog att det skulle gå så dåligt som det faktiskt gjorde. Lyckligtvis så kravlade man sig sedan tillbaka och visade alla än en gång varför man är ett lag att hålla ögonen på.

ENCE består av fem individer som har exakt samma mindset. Ingen är rädd för att misslyckas, ingen är rädd för att göra misstag och alla vågar vinna. Det är ett lag som har tron inom sig och genom varandra att våga gå mot nya höjder. Det finns ingen i laget som inte tror på projektet och inte heller finns det någon i laget som inte tror att just denna femman kan nå toppen med hårt arbete. Det har visat sig innan och det visar sig nu igen. Samtliga spelare är på samma nivå mentalt och samtliga spelare vet vad som gäller. De ska nå toppen. Vägen dit är lång, men de ska nå dit.

Just mentaliteten är något som tar detta laget mot nya höjder och samtidigt håller undan väldigt många andra lag från att nå success. Spelarna i ENCE vet nämligen om att ingenting kommer serverat och att allting har sin gång. Vill man nå någonstans så måste man tro, vilja och framförallt våga. Glädjande nog är det precis det grabbarna gör. Det är inte många lag, och framförallt inte många "okända" lag som ENCE, som kravlar sig tillbaka i ett Major kval mot sanslöst bra lag. Det finns inte på kartan liksom. Men ändå gör man det.


Igår gick man ut och körde all-in mot Liquid och se på fan vad som hände. Liquid försökte och såg många gånger ut att ha denna matchen under kontroll men ändå kom ENCE smygandes bakom med sprillans nya idéer och vände på matchen. Det kunde egentligen varit väldigt mycket större siffror både i halvtid och fulltid för ENCE men genom misstag så tappade man för många rundor. Det var också dessa misstag som man sen lärde sig av oerhört fort och sprang sedan rakt ut och in i matchen igen och vann karta efter karta. På Inferno hämtade man minsann upp en 15-9 ledning som T och vände sedan och vann i övertid med 19-16ENCE vann med 2-0 över Liquid. Samma Liquid som vann över Astralis på IBUYPOWER Masters Januari. Hänger ni med? Mycket mer gott kan väl sägas om laget men det får stanna där. 

Imorgon spelar man återigen en livsviktig match. Denna gången mot NAVI i en semifinal i en Major med ett helt nytt projekt som många inte trodde skulle nå särskilt långt. Det bästa med den sån här match är att precis all press ligger på NaVi. Ingen förväntar sig att ENCE ska gå någonstans och många ser att NaVi rullar över ENCE komfortabelt med 2-0 och sen var den sagan slut. Ett lag som ENCE tänker inte så. De har satt ribban och de vet att de kan nå långt. De själva spelar med en kontrollerad press numera, en press som de vet om att de kan hantera, något som inte fanns i början på kvalet. De vet om att de kan vinna denna matchen och de vet om att de har precis varenda möjlighet i världen att spela på NaVi's press och mentalitet.

Att ENCE faktiskt vinner denna matchen låter kanske osannolikt, men det finns en del poäng i att de gör det. Ännu mer poäng finns det i att de står upp bra mot NaVi och bjuder upp till dans. Tittar man nämligen på map poolen hos båda lagen så ser man en ganska okej liknelse. Båda lagen gillar Train, Mirage och Overpass. Även D2 går att spela. En karta inget av lagen spelar, men som ENCE kan spela, är Cache. Båda laget har alltså samma instaban som karta och detta kan vrida och vända på denna matchen enormt. ENCE har nämligen full kontroll över denna veton och kan gambla lite hur de vill. NaVi kommer/måste banna Cache oavsett vad eftersom de varken spelar kartan eller har gjort det på väldigt länge. Detta öppnar upp för ENCE att faktiskt banna Mirage/Train som är väldigt bra kartor för NaVi. Väljer man att göra det så har man ett fint advantage över NaVi redan från start och kan således styra matchen i sin egna riktning. Möjligheterna är oändliga.


En tänkbar veto är följande:

ENCE bannar Train
NaVi bannar Cache
ENCE pickar Nuke
NaVi pickar Mirage
ENCE bannar Inferno
NaVi bannar Dust2
Overpass sista kartan

Detta är inte en sjuhelvets dålig veto för ENCE egentligen. Samtliga kartor i denna veton är kartor man kan spela och även om Dust2 dyker upp istället så är det en karta man kan klara av också. Skulle NaVi inte banna Cache, vilket är osannolikt, så kan ENCE spela kartan själva och ha en automatisk 1-0 i bagaget. Som jag sa innan så är möjligheterna oändliga.

Ett bolag som sticker ut med att ENCE tar minst en kartar är BETHARD som erbjuder 1.63 för kalaset. Den tar vi.

 

Speltips: ENCE +1.5

Liga: IEM Katowice

Bolag: BETHARD

Units: 3/5

Odds: 1.63

Spelstopp: Lördag 3 Mars 16:00 CET

Glöm inte bort att ni kan följa mig på Twitter där ni får tillgång till allt ni kan tänka er utöver denna sidan. Ett smart sätt att hålla sig uppdaterad!

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

Renegades – MIBR

februari 28th, 2019

Vilken fartfylld Major det varit såhär långt! Åtta lag är nu vidare till slutspelet och samtliga av dessa har vunnit en automatisk biljett till nästa Major samt en garanterad prissumma på minst $35.000. Det är nu det roliga börjar med andra ord. Fyra kvartsfinaler har vi framför oss och dessa börjar med start Torsdag. Två kvartsfinaler spelas Torsdag och Fredag och semifinalerna samt själva finalen går i helgen. Underhållning till max utlovas!


Ett lag jag är oerhört imponerad av är Renegades. Man kvalade sig hit hela vägen från NA Minor där man med nöd och näppe kvalificerade sig efter att ha haft det tufft mot bland annat Grayhounds på samma event. Därefter kom man in i Closed Qualifier Minorn och gick 3-0 där tillsammans med NRG efter att ha slagit ENCE med 2-0 i kvalmatchen. Inte nog med det så kom man därefter in till Major Qualifiern och stod ännu en gång för en sensationell bedrift när man kvalade sig till slutspelet efter att ha gått 3-1, med endast en förlust mot självaste Astralis, efter att ha slagit Vitality med 2-1 i den kvalmatchen.

Som du ser så är detta ett lag som förmodligen ingen trodde skulle göra så bra ifrån sig och som faktiskt motbevisat precis allt och alla. Mycket av denna framgång går ner till dedikationen och viljan som dessa grabbar har. Laget består inte av de absolut bästa spelarna på samtliga positioner och de har heller inte den största erfarenheten. Det som egentligen stärker detta laget mest är deras tro, hopp och vilja – deras mentalitet. Med coach Kassad bakom sig själva har de äntligen fått koll på vad som skall göras och hur man ska kunna ta sig ut från kniviga situationer. Samtliga spelare i laget har också presterat oerhört bra och Renegades är framföraltl ett väldigt farligt CT-lag. De har en del historik bakom sig med fina comebacks som just CT. Den nya metan där AUG är favoritvapnet passar detta laget bättre än många andra lag. Varför det är så är en bra fråga.

Att spela utan press är något som många lag förmodligen gillar men som inte får lov att uppleva. Renegades är ett av de lagen som faktiskt poserar som en underdog rätt ofta och således får äran att känna mindre press eftersom lika mycket inte förväntas utav laget. Det kommer fortsätta vara så hela vägen i denna turneringen, hur långt man nu än kan tänkas gå. De trivs i skuggorna och de vet precis hur de ska tackla sina motståndare och få dessa att göra misstag man oftast inte gör i normala fall. Detta är verkligen en match som kan gå deras egna väg förutsatt att man utnyttjar misstagen som MIBR kommer göra.


MIBR i sin tur har avsevärt mycket mer press på sig. Laget har inte imponerat för fem öre denna turneringen. Många trodde nog att när nu Felps, TACO och Zews anslutit till laget igen så skulle allt falla på plats som saknats så länge. Vad vi har sett så är så verkligen inte fallet. Började av turneringen med en sanslöst sjuk förlust mot just Cloud9 på Inferno med 16-3. Vände därefter på sin egen prestation och vann mot Complexity med 16-9 på Mirage och därefter G2 på Inferno med 16-12. Ingen av dessa matcherna var något nämnvärt dock eftersom båda lagen man mötte var avsevärt mycket sämre redan från början än MIBR men också i själva matcherna. MIBR's prestation var heller inget att skryta om, men man vann åtminstone. Fick sedan spela kvalificeringsmatch mot NIP och även den matchen vann med, denna gång med 2-0. I all ärlighet så var det inget speciellt, NIP var inte bra och inte MIBR heller, men MIBR vann rättvist eftersom man i matchen var det bättre lagen av de två.

Helt ärligt så är där återstående frågetecken på laget. De har inte fått igång sin produktion och kemin som fanns där förut, när laget var som allra bäst, ser som bortblåst ut. Kanske är det för mycket att kräva eller begära, men någonstans måste känslan existera mellan varandra. Tid är något alla lag behöver och även MIBR men frågan är hur mycket tid man har på sig, eller får, tills det är nog. Klart är, att pressen är ordentlig för detta laget. Man tog sig med nöd och näppe till slutspelet och nu ska man spela en kvartsfinal mot ett lag som i mångas ögon inte är något att hurra över. Frågan är hur MIBR ställer sig till detta.


Tittar man på kartor så har MIBR en del frågetecken kvar. Just Inferno är en karta laget har älskat att spela en längre tid men som man faktiskt inte visar upp ett bra spel på överhuvudtaget. Det sågs i matchen mot Cloud9, det sågs i matchen mot G2 och det sågs återigen i matchen mot NIPTrain och Mirage är däremot två kartor man är lite mer bekväma på och som man förmodligen kan visa resultat på. Problemet här är att samtliga av dessa kartor är kartor som Renegades trivs mer än väl på. Det finns ingen direkt karta som MIBR är bättre än Renegades i nuläget och detta beror helt och hållet på form som uppvisas. Vi har sett alldeles för lite av MIBR för att egentligen kunna avgöra det men samtidigt har vi sett mer än nog från Renegades för att veta att det faktiskt är så.

Blir ärligt talat inte förvånad om Renegades vinner denna kampen. Var först inne på ett överspel gällande kartor men eftersom det oddset inte är tilltalande nog så väljer jag hellre att gå på The Boys. Klart är att det kommer bli en grym batalj lagen emellan och det laget som utmärker sig mest och starkast, kommer att komma segrandes ur denna kampen.

Tror faktiskt det blir Renegades.


Speltips: Renegades ML

Liga: IEM Katowice

Bolag: BET365

Units: 3/5

Odds: 2.50

Spelstopp: Fredag 1 Mars 16:00 CET

Glöm inte bort att ni kan följa mig på Twitter där ni får tillgång till allt ni kan tänka er utöver denna sidan. Ett smart sätt att hålla sig uppdaterad!

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

NAVI – FAZE

februari 28th, 2019

Sista kvartsfinalen med start Torsdag informeras du om här nedanför. FaZe mot NaVi, ett spektakulärt möte mellan två lag som ser oerhört mediokra ut. Ett NaVi som har mängder med rykten omkring sig att linan ska lösas upp så fort denna turnering är över och inte blir det bättre när Edward går ut i en intervju och säger att "det får bli som det blir hädanefter" med både kroppsspråk och verbala uttryck. På andra sidan har vi FaZe, laget som kämpat sig upp från ett 1-2 underläge och tillslut kunde kravla sig förbi Complexity, och nu senast Cloud9, ett FaZe som inte alls visat vad denna linan är kapabel till eller hur formen egentligen är om man ska lyssna till träningsmatcherna inför turneringen.

Det är en ganska udda match. Aldrig någonsin har vi egentligen sett dessa två lagen mötas på så lika grunder som det faktiskt är just nu. Tittar man på inbördes möten så är det rätt jämt. Totalt 27 kartor har spelats mellan lagen och NaVi leder med 14-11 över FaZe. Tittar man lite närmare på matcher som spelats på LAN så är siffrorna rätt lika där också. Något man bör ha i åtanke är att linorna har sett lite olika ut, men stommen eller grunden, har nära nog alltid varit densamma.

FaZe är dessvärre inte det där superlaget som man var förut. Spolar man fram i tiden så har man gjort av sig med karrigan och ersatt honom med nuvarande spelaren AdreN och det har gjort att NiKo gått över till IGL-rollen, vilket har satt sina spår i laget sett till prestation. NiKo är en väldigt bra spelare med en fantastisk mängd element i sig men att leda ett lag och styra och ställa med mid-round calls är dessvärre inte hans grej. Det FaZe gör nu är att hindra sin superstjärna från att fullkomligt explodera och leda laget till nya höjder. Nog för att detta faktiskt är ett gemensamt beslut mellan FaZe och NiKo, men någon borde steppa in och stoppa detta före det går för långt.

NaVi är inte heller ett superlag. De har ett par vinster här och där och når oftast rätt långt i turneringar för att sedan bli utslagna. Något som syns från detta laget konstant är deras brist på vilja, bortsett från s1mple. Ingen i laget verkar egentligen vilja spela längre utan det ser mer ut som att man faktiskt spelar för att man måste. Det i sig är ju definitivt ingen bra mentalitet och sådant sätter sina spår rätt ordentligt. Irritationen som uppstår därifrån syns väldigt tydligt på samtliga spelares kroppspråk och det händer att det snackas en del mellan spelarna på det negativa planet.

Vi har egentligen två lag i kaos framför oss. Inget av lagen har spelat till sin fulla potential och likväl är båda lagen i slutspel. Bara det säger ju egentligen något om vad för spelare vi har att göra med. Något positivt från det hela är ändå att FaZe är ett av lagen som faktiskt försöker. Man kämpade sig verkligen tillbaka från underläge och även om det inte var vackert så vann man i slutändan. Det laget som kommer vinna denna matchen imorgon är det laget som har mest vilja och det går inte att sätta NaVi under den kategorin. NaVi har ju s1mple men han kan inte bära ett lag som inte vill vinna ensam. Mot FaZe som har spelare som NiKo, Rain och Guardian – det håller inte.

Kollar man på prestationer i turneringen så har NaVi varit bättre och laget i sig är också bättre på sina taktiska förmågor när de väl vill. Dessvärre har vi alldeles för mycket orosmoment i detta laget för att kunna avgöra hur det ska gå framöver och tittar man på hela bilden så är det inte så värst mycket som skiljer NaVi från FaZe. Så, varför ska då oddsen peka hejvilt åt NaVi's håll? Finner värde i att spela FaZe i detta mötet.

Nästan 2.50x degen på att de vinner en BO3 mot NaVi i en av de mest betydelsefulla turneringarna i samtliga spelares karriärer, när båda lagen har likvärdig form och NaVi har mentala problem? 

FaZe att vinna matchen blir investeringen.


Speltips: FaZe ML

Liga: IEM Katowice

Bolag: COOLBET

Units: 3/5

Odds: 2.48

Spelstopp: Torsdag 28 Februari 16:00 CET

Glöm inte bort att ni kan följa mig på Twitter där ni får tillgång till allt ni kan tänka er utöver denna sidan. Ett smart sätt att hålla sig uppdaterad!

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

Alive

Alive skriver om CS:GO. Har bra erfarenhet inom detta och fina resultat genom åren.

Esporten bara stiger och CS:GO är idag ett av de absolut mest kända spelen kring Esport.

Spreadsheets:
Spreadsheet – CS:GO Alive’s bloggspel

Andra spreadsheets av Alive:
Spreadsheet – Esport – CS:GO

Gamla spreadsheet:
Alla spreadsheets hos NHLbettingblog

LeoVegas Sport

Paf – Exklusivt

Exklusivt via NHLbettingblog.se.

Få både:
– 1 gratisspel
– 100kr i cash

Ta del av erbjudandet här

NHLbettingblog – Ny chatt!

Klicka här för att få chatten i stort fönster!

Ps. Man kan även använda loggan nere till höger (på dator) för att få upp chatten snabbt

LeoVegas Sport

Paf – Exklusivt

Exklusivt via NHLbettingblog.se.

Få både:
– 1 gratisspel
– 100kr i cash

Ta del av erbjudandet här