Denna sidan drivs med hjälp av pengar från reklamintäkter. Stäng gärna av adblock om du vill stödja siten!

ECS Season 5 Finals

juni 8th, 2018

Senaste veckan var allt annat än bra och jag ber om ursäkt till tusen för resultatet… Nu rullar vi vidare till London och ECS som håller på mellan 8-10 Juni och där jag har en hel del idéer faktiskt!

 

Vi börjar med två stycken Turneringsspel och under Onsdagen rullar vi vidare med att gå igenom dag 1 utav eventet där speltips inför dem första matcherna kommer

 

CSGO – ECS Season 5 

Astralis att vinna Turneringen @2.75 1u Bettson EDIT: (har gått ner till 1.80 precis som hos bet365 under jag skrivit reken så skippar att lägga in i spread)

FaZe att vinna Turneringen @13 1u bet365 

FaZe att nå final @2.17 2u Pinnacle

ECS Season 5 kommer att avgöras i London dit 8 stycken lag nu har tagit sig (Grupp A: Astralis,Cloud 9,Fnatic, Team Liquid | Grupp B: FaZe, Luminosity, G2, NRG) . Turneringen utspelar sig i ett format som heter GSL Groups (Bo1 + Bo3) / Single-Elim. Playoffs (Bo3) vilket betyder att man spelar med olika brackets direkt i gruppspelet och jag ska försöka att förklara enkelt hur man går vidare till Semifinal och slutspel.

Lagen kommer att börja att spela en match som spelas i bäst av 1 kartor där vinnare tar sig vidare till Winner Match och förloraren får spela Looser match. 

Efter öppningsmatchen av eventet så går vi vidare till bäst av tre matcher där vinnare ifrån Winner matchen kommer att bli klara för Semifinal och förloraren ifrån denna match möter såldedes vinnaren ifrån Looser matchen.

Vi har nu två lag klara gruppvinnare, två lag som är klara att gå vidare samt att vi också har två lag ifrån varje grupp som kommer att spela ytterligare en match där vinner härifrån går vidare till Semifinal. (Här kommer vi alltså få fram Grupptvåorna som då möter gruppettan ifrån den andra gruppen i sin semifinal)

Astralis

Det Danska laget har verkligen börjat hitta rätt i sin form och är just nu rankade #1 i världen enligt HLTVs ranking. Laget kommer ifrån en vinst i ESL PRO LEAGUE season 7 då man gick igenom turneringen obesegrade och förlorade egentligen endast en enda karta (i finalen där man vann med 3-1).

Man har efter detta LAN tagit en liten semester och paus ifrån spelandet och efter lite forskning så  ska laget senaste veckorna faktiskt inte ha spelat så mycket CS utan mer verkligen tagit vara på ledigheten. Det ger mig en liten känsla att laget just nu är lite mätta och avslappnade

Tar man ett break så är det självklart att man kommer automatiskt att tappa lite av timingen osv vilket kan leda till en del olika saker. Först och främst kommer man kanske inte riktigt att våga ta dem här lite mer aggresiva positionerna och duellerna men även att det kan smyga in lite frustration hos spelarna då man inte spelar och träffar dem skotten man vill.. Detta märks inte minst hos motståndarna och redan där ligger man i ett underläge.

Oavsett så är Astralis som sagt ett fantastiskt lag just nu och man är med all rätt favoriter inför denna turneringen enligt oddsen, tyvärr så tror jag inte att man når hela vägen denna gång och får lära sig en läxa att det kan vara farligt att ta såhär lång semester som man gjort.

Faze

Denan mix av Europeiska spelare har precis som Astralis inte spelat några officiella matcher sedan ESL PRO LEAGUE men man har däremot inte tagit lika mycket semester som Danskarna och hållit igång med en hel del PUG spelande.

Tanken var att Olofmeister skulle göra comeback till detta eventet efter att ha ådraigt sig en skada vilket hållit honom borta ett bra tag nu ifrån oficiellt spelande. Det som hände är dock att FaZe och hela CSGO världen får vänta på Olofs comeback då han fortfarande har en del problem. In kommer istället Cromen (då Olofs föredetta inhoppare Xizt nu har signat upp sig hos Fnatic) vilket är en ganska ung kille med en enorm hunger och jag tror att detta kommer göra FaZe väldigt gott faktiskt.

Jag tycker man visar att det finns en hunger i laget då t.ex. lagets stora stjärna Niko har spelat en del PUG under detta uppehåll man haft samt att man har en Cromen som lär vilja visa upp sig. Lägger man ihop alla faktorer runtomkring FaZe  så ska man ha väldigt stora chanser att vinan detta event och jag blev chokad att bet365 hade 13x. (Bettson ligger mer rätt med 4.50x)

Fnatic / G2

Två lag som precis gjort lite förändringar där det iallafall ser ut som att G2 kommer att bli bra på sikt. Tyvärr tror jag inget av lagen kommer att utmana om en vinst på eventet och frågan är om Fnatic ens tar sig ur gruppen.

Team Liquid / NRG

Två lag som kommer ifrån helgens Starladder där NRG chokade alla med att gå ifrån 0-2 i matcher till att sen ta fem raka bäst av tre matcher och gå hela vägen till final. Verkar ha lärt sig att lira på LAN och frågan är om laget kommer att kunna fortsätta leverera. Frågan är hur mycket CSGO laget kommer spela under veckan och lär slåss med G2 över plats nummer två i gruppen då FaZe ska vinna den.

Liquid åkte väldigt förvånande ut i kvartsfinalen av Starladder mot just NRG och samma gäller väl här, hur mycket CS kommer man att spela under veckan och hur snabbt hinner man reparera sig ifrån den lilla skrällen man åkte på. Ska klart vara favoriter att ta sig vidare ur gruppen tillsammans med Astralis dock.

Cloud 9 / Luminosity

Luminosity ska och kommer att vara turneringens slagpåse. Kommer ifrån ett Dreamhack Open event där man verkligen inte levererade något vidare och då får resa ifrån Austin till London för att möta ett hungrigt FaZe i öppningsmatchen. Nej Luminosity kommer att åka ut direkt med 0-2 i matcher ur detta event.

Cloud 9 är ett lag man aldrigt vet vart man har och kommer att börja eventet med att möta Astralis. Denna grupp är betydligt mycket jämnare än Grupp B och även fast jag ger Liquid lite edge mot både C9 och Fnatic så är det inte helt omöjligt att man tar sig vidare till semifinal. Kommer dock inte att vara någon utmanare till titeln.

 

Jag Finns på Twitter under namnet @hoogemil_ om ni undrar något 🙂

 

 

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här

Lämna en kommentar

LeoVegas Sport

Paf – Exklusivt

Exklusivt via NHLbettingblog.se.

Få både:
– 1 gratisspel
– 100kr i cash

Ta del av erbjudandet här

NHLbettingblog – Ny chatt!

Klicka här för att få chatten i stort fönster!

Ps. Man kan även använda loggan nere till höger (på dator) för att få upp chatten snabbt

LeoVegas Sport

Paf – Exklusivt

Exklusivt via NHLbettingblog.se.

Få både:
– 1 gratisspel
– 100kr i cash

Ta del av erbjudandet här