Denna sidan drivs med hjälp av pengar från reklamintäkter. Stäng gärna av adblock om du vill stödja siten!

Fortfarande chans för många lag att nå Stanley Cup

februari 22nd, 2018

Så här när vi nu är mer än halvvägs genom NHL-säsongen kan det vara läge att titta på hur det ser ut i de olika divisionerna och se vilka lag som vi troligtvis kommer att få se i Stanley Cup i början av april.


Superjämt i Metropolitan Division

I Atlantic Division kan man nästan säga redan nu vilka tre lag som kommer att gå till Stanley Cup, då avståndet mellan trean Toronto Maple Leafs och fyran Detroit Red Wings är hela 18 poäng i dagsläget.

Ovanför Toronto hittar vi också Boston Bruins och Tampa Bay Lightning som bägge ser ut att få en ganska behaglig resa mot slutspelet.

Betydligt jämnare är det då i Metropolitan Division där de flesta av östkustslagen huserar. Faktum är att det faktiskt bara skiljer tolv poäng mellan Washington Capitals på förstaplats och New York Rangers som vi hittar längst ner i tabellen.

Henrik Lundqvists Rangers åkte för övrigt på en tung bortaförlust mot Minnesota Wild, vilket gjorde att man tappade viktiga poäng i kampen om slutspelsplatserna.

Dock har Rangers fortfarande chans att nå Stanley Cup då laget endast har sju poäng upp till Philadelphia Flyers som ligger trea. Men, det är många lag om budet. Förutom Rangers jagar även New Jersey, Carolina, Columbus och New York Islanders en plats i slutspelet.

Source: 'Lundqvist as a New York Ranger in October 2014' by Lisa Gansky via Wikipedia (CC BY-SA 2.0) 

Långt ifrån avgjort i Pacific Division

I Central Division känns det som att Nashville Predators tagit ett fast grepp om en slutspelsplats. I dagsläget leder laget Central Divsion trots att man har flera matcher mindre spelade än konkurrenterna.

Även spelbolagen tror starkt på Nashville just nu. Exempelvis så ger Mr Green, som är ett av de många bolag som erbjuder betting på NHL, 5.50 gånger pengarna om Nashville vinner hela Western Conference. Inget lag har i dagsläget lägre odds för att vinna Western Conference.

I övrigt är Central Division långt ifrån avgjord. Fortfarande har Dallas, Minnesota och Colorado goda chanser att knipa en slutspelsplats före Winnipeg och St Louis som ligger strax över slutspelsstrecket. Dessutom får vi inte glömma att de två lag i Western Conference som har flest poäng bland de lag som inte hamnar på de tre första platserna också går vidare till slutspel. Något som talar för både Dallas och Minnesota.

I Pacific Division är det just nu en benhård kamp om att ta sig vidare till Stanley Cup. I nuläget ligger fyra lag inom endast tre poäng från varandra. Både Los Angeles och Anaheim som ligger på fjärde respektive femte plats har goda chanser att passera San Jose och Calgary som bägge ligger ovanför strecket.

Source: 'William Karlsson' by Michael Miller via Wikipedia (CC BY-SA 4.0)

Säsongens stora överraskning i form av Vegas Golden Knights, där vi bland annat hittar svenske forwarden William Karlsson, fortsätter däremot att övertyga. För ett tag sedan tog laget även en tung seger mot Chicago Blackhawks och befäste sin ledning i Pacific Division ytterligare.

Spelstadens lag som är nykomlingar för säsongen har mycket oväntat seglat som en stark utmanare till att faktiskt ta hem hela Stanley Cup. Om bucklan kommer att lyftas på Las Vegas Strip i juni återstår att se.

Tags:

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här

Lämna en kommentar

LeoVegas Sport

Paf – Exklusivt

Exklusivt via NHLbettingblog.se.

Få både:
– 1 gratisspel
– 100kr i cash

Ta del av erbjudandet här

NHLbettingblog – Ny chatt!

Klicka här för att få chatten i stort fönster!

Ps. Man kan även använda loggan nere till höger (på dator) för att få upp chatten snabbt

LeoVegas Sport

Paf – Exklusivt

Exklusivt via NHLbettingblog.se.

Få både:
– 1 gratisspel
– 100kr i cash

Ta del av erbjudandet här