Denna sidan drivs med hjälp av pengar från reklamintäkter. Stäng gärna av adblock om du vill stödja siten!

Framtidens sportsbetting och datainsamling

augusti 12th, 2019

I framtiden kommer sportsbetting med högsta sannolikhet att förändras i grunden i takt med att teknologi för datainsamling förbättras. Spelare kommer då att kunna välja mellan flera olika aspekter som kan påverka resultaten. Ett exempel är insamlandet av biometrisk hälsodata från atleter.

 

I USA har det redan börjat bli vanligt att samla in atleters hälsodata och flera spelbolag börjar kräva insamling av data som en del av sponsorskap. Amerikanska Major League Baseball spårar till exempel data som enbart delges till MGM Resorts International sedan de blev ligans spel- och underhållningspartner i november 2018. National Hockey Leagues avtal om datadelning och sportsbetting med spelbolaget MGM från 2018 har också en del som handlar om att dela avancerad mätdata med fans. I europeisk fotboll delger de redan en del mätdata. I slutet på en match visas det till exempel ofta hur långt en spelare har sprungit samt vad hans puls- och hjärtslag var. 

 

Många sponsorer kräver numera att de får tillgång till mer data än vad som genereras för tillfället, vilket syns tydligt i det avtal som spelbolaget MGM har slutit med NHL. Datainsamling och integritet är ett ämne som diskuteras i alla olika branscher, men nu börjar det även bli ett aktuellt ämne inom idrott. 

 

Tidigare har idrottsligor för det mesta sökt efter så kallade integritetsavgifter som har finansierat insatser som motverkar korruption, men som även fungerar likt en virtuell prenumeration för den skapade immateriella egendomen. Idag hittar ligorna pengar utan att införa några integritetsavgifter, utan de sluter istället avtal direkt med casinon och spelbolag. På så sätt kan de skapa nya former av data som inte släpps ut till public domain.

 

När den här typen av samarbeten och sponsring blir vanligare kommer allt fler spelare bli tvungna att sätta in mikrochip i hjälmarna eller hockeyklubborna för att samla in den data som efterfrågas. Spelare som inte vill deltaga kan dock bli tvungna att göra det ändå, eftersom det är så kollektiv beslutsfattning och de amerikanska spelarunionerna arbetar. 

 

En ny form av betting

 

Från ett spelarperspektiv kan det här öppna upp en helt ny form av betting som kan komma att förändra sättet att spela på. Det kan leda till att ingen längre satsar på ett matchresultat, utan mikrosatsningar är det som blir marknadsledande. Istället för att sätta 1000 kronor på en match kanske man sätter etthundra tiokronor på saker som en spelares hjärtslag, hastigheten för det längsta målet eller vilken vindriktning det är under matchen. Alla dessa saker går det att få fram data om och det kan faktiskt leda till ett mer intressant spel. Datainsamling förväntas bli en integrerad del av spelupplevelsen på en mikronivå när framtidens bettare inte längre vill satsa på en enda match.

 

Tags:

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här

Lämna en kommentar

888Sport

LeoVegas Sport

Paf – Exklusivt

Exklusivt via NHLbettingblog.se.

Få både:
– 1 gratisspel
– 100kr i cash

Ta del av erbjudandet här

NHLbettingblog – Ny chatt!

Klicka här för att få chatten i stort fönster!

Ps. Man kan även använda loggan nere till höger (på dator) för att få upp chatten snabbt

LeoVegas Sport

Paf – Exklusivt

Exklusivt via NHLbettingblog.se.

Få både:
– 1 gratisspel
– 100kr i cash

Ta del av erbjudandet här