Denna sidan drivs med hjälp av pengar från reklamintäkter. Stäng gärna av adblock om du vill stödja siten!

Kan Falkenberg fortsätta trumma på?

juni 17th, 2018

Trots en straff och en utvisning emot redan i första halvlek hittade faktiskt +0.5-spelet på Frej in borta mot Värnamo efter seger 2-1. Värnamos svacka blir alltjämt värre och som jag tidigare skrivit så är ej Roar Hansen kapabel att vända dåliga trender. Nåväl, dags för nästa match.

Jönköpings Södra IF – Falkenbergs FF 17/6 15:00

Vi vänder ögonen mot ett blött Jönköping där det idag ska spelas fotboll på den alltid lika vackra Stadsparksvallen.

Hemmalaget Jönköping lyckades med nöd och näppe slå Värnamo med 1-0 i förra omgången och det var verkligen ett seger laget behövde. I annars är det varken målen i någon riktning för Jönköping; man har endast gjort 10 mål på 12 matcher vilket är näst sämst efter Värnamo, samtidigt som man endast släppt in 12 mål vilket är tredje bäst efter topplagen AFC Eskilstuna och Helsingborg.

Totalt sett har man hittat tillbaka efter tränarbytet och har endast en förlust (borta mot Helsingborg) senaste åtta matcherna. Däremot är det inte många utav topplagen man har mött i dessa matcher (bara Helsingborg och AFC).

På skadelistan hittar vi fortfarande Cajtoft, Fredrik Olsson och lagkapten Thelin. I laget får man tillbaka Liljenbäck efter avstängning samt Erik Moberg som närmar sig tillbaka efter skada. Moberg, som frisk är lagets bästa försvarsspelare, var med i truppen även mot Värnamo men fick ingen speltid, och det är oklart om Södra väljer att låta Moberg spela trots att han fick lite speltid i U21-matchen i veckan. Hade jag varit tränare hade jag inte slängt i Moberg i detta läget där man har ihopspelta mittbackar som dessutom har hjälpt till att hålla nollan senaste två matcherna.

På besök kommer serieledarna Falkenberg som till skillnad från hemmalaget inte har några som helst problem att göra mål, 26 mål är flest i Superettan hittills. Bakåt har man faktiskt släppt till mer än J-Södra.

Truppen är bra och man får tillbaka lagkaptenen Tibor Joza efter skada och mittfältaren Kwakwa efter avstängning. Tränare Eklund kallar det ett ”lyxproblem” att så pass många spelare i form, och jag förstår honom. Endast en förlust, och den för åtta omgångar sen. Man kommer ifrån bra och stora segrar mot Värnamo och Gefle samt poäng mot Örgryte vittnar om att laget håller en hög nivå.

Jönköping har hållit nollan de två senaste matcherna, men samtidigt så är det inte enbart på grund av ett bra försvarsspel och bländande målvaktsingripanden från Pettersson i mål, utan en ineffektivitet hos motståndarna AFC och Värnamo som kanske borde satt ett mål eller två. Man hade senast problem på det våta underlaget på Finnvedsvallen och hängde inte alltid med i omställningarna trots att Värnamo knappast har något utmärkande där.

Detta är två saker Falkenberg kan, och helt klart är bättre på att utnyttja ifall lägen ges. Jönköping har även förtvivlat svårt att få till något offensivt, och senast gavs ett mål bort utav målvakten i Värnamo efter en makalös tavla. Trots att man startade likt det jag propagerat för de senaste veckorna med att starta med Wilhjamsson längst upp istället för en alltför statisk Orlov tycker jag inte man kom till sin rätt och alldeles för många anfall rann ut i sanden. Oklart hur tränare Jörgensen väljer att starta idag.

Sammanfattningsvis tycker jag att Falkenberg helt klart har en annan kvalité i laget, man har förmågan att göra mål framåt och även om Södra defensiv är en av superettans bästa har Falkenberg både individuella spelare och ett kollektiv som kan bryta ned och ta tillvara på missar i Jönköpings kortpassningsspel. Framåt tror jag inte mycket på Jönköping, då man haft problem med målskyttet. Dessutom har J-Södra bara en seger hemma, och det på övertid mot IK Frej. Falkenberg har även spridit ut målproduktionen på flera spelare och därmed inte är alltför beroende av individuella prestationer hos få spelare.

Dagens spel blir där med Falkenberg +0 (DNB) till 1.95 med 4/6 på bet365.

Må väl och spela sunt, på återseende!

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här

Lämna en kommentar

Tipsmedoss.com

Tipsmedoss.com levererar daglig uppdatering av speltips och rekar. Stryktipsförslag varje lördag. De erbjuder dessutom en komplett och omfattande Guide över oddsbonusar.

Klicka på ''NHLbettingblog chat'' för att få chatten i stort fönster!

Viktiga tävlingsdatum

◄ Prev

september 2018

Next ►
måntisonstorfrelörsön

1


2


3


4


5


6


7


8


9


10


11


12


13


14


15


16


17


18


19


20


21


22


23


24


25


26


27


28


29


30


Bettingstugan.se

NHLbettingblog.se samarbetar med Bettingstugan.se.
Där kan du läsa, kommentera och dela med dig av speltips. De driver även Oddsbonusar.se där du kan jämföra spelbolag och insättningsbonusar.

Besök Bettingstugan.se och Oddsbonusar.se

Spelbolag

10Bet

Gameday.se

Gameday.se handlar du allt från NHL och får det hemskickat redan efter ett par dagar. Framförallt finns ett jättestort utbud av NHL-tröjor från de mest populära lagen i världens bästa hockeyliga. Om du vill köpa en NHL-tröja kan du besöka Gameday.se och välja bland officiella matchtröjor, hoodies, sweatshirts, t-shirts och långärmade t-shirts. Alla tröjor kommer från kända varumärken och håller högsta kvalitet. Kolla in utbudet och köp din NHL-tröja redan idag!

10Bet

Spelbloggare.se

NHLbettingblog.se samarbetar med Spelbloggare.se.
Där hittar ni varje dag mängder av speltips från olika experter,
både när det gäller NHL men även andra sporter och ligor.

Besök Spelbloggare.se för ännu fler speltips.