Denna sidan drivs med hjälp av pengar från reklamintäkter. Stäng gärna av adblock om du vill stödja siten!

Måndagsmatch!

juni 4th, 2018

Vi lyckades få med oss en vinst även i lördags då Halmstad höll undan och kunde slå Varberg med 3-2. Skönt att få komma tillbaka med två vinster, men vi lägger det bakom oss och fokuserar på kvällens enda match i Superettan.

Ikväll blir det oerhört vackra Stadsparksvallen som står som scen för veckans första drabbning i Superettan. Det är Jönköpings Södra som tar emot gästande AFC ifrån Eskilstuna. 

Det är två lag som kommer med en hel del avbräck i trupperna. I Jönköping saknas fortfarande Anton Cajtoft, Erik Moberg och Tommy Thelin, och man kommer även till spel utan Fredrik Fendrich, Fredrik Olsson och Marcus Johansson. I gästande AFC är det tre spelare (Felix Michel, Wellyson De Oliveira och Samuel Nnamani) som blev varnade sist mot Norrby och därmed inte kommer till spel idag. På skadelistan återfinnas även Luka Mijaljevic, Sasa Matic och Kevin Bisse. Man återfår däremot Alexander Michel från avstängning och Ibrahim Blati Toure från landslagsuppdrag.

Efter att Wålemark sparkades från Jönköping lyckades man vända skutan temporärt och hade fem raka utan förlust innan förra måndagens drabbning borta mot Helsingborg där man fick se sig besegrade med uddamålet. Jämna matcher är för övrigt något som präglat Jönköpings matcher den här säsongen där samtliga vinster och förluster är med uddamålet. 

Jönköping har sett bättre ut med tiden efter tränarbytet och det var ett individuellt misstag som ledde till förlusten senast, men man saknar spets i anfallet. Det har visat sig att slitvargen Orlov är tränarnas förstaalternativ i anfallet. Kämpar, det gör sannerligen Orlov, men ofta till ingen nytta. Han har inte snabbheten eller spetsen som krävs om man ska vara ensam anfallare, utan många gånger när jag sett Södra tycker jag att han inte alls kommer till sin rätt utan anfallspartner och sliter i onödan.

När man mötte Helsingborg senast fick även den till vardags offensiva mittfältaren Smylie droppa ner bredvid Crona som defensiv mittfältare, och inte heller där tycker jag att han kommer till sin rätt. Man valde istället att sätta Wilhjamsson som offensiv mittfältare, något som inte alls passar honom och jag tyckte hans roll var oklar under matchens gång.

I försvaret så har man rullat många olika mittbackskonstelationer i och med skadebekymmer, men till sist verkar de ha spikat det på Joakim Karlsson och Anton Liljebäck. Karlsson har varit mycket skadad och har inte kommit in i det igen, vilket märktes vid ett par tillfällen senast. Liljebäck har samtidigt en förmåga att bjuda på individuella misstag och jag känner mig inte säker på att de är så bra att jobba ihop.

Det som talar för J-Södra att om man inte har spets på topp så har man det på kanterna. Unge Gwargis kvickhet och fantastiska bössa kan smälla när som helst och är ständigt ett orosmoment. Wilhjamsson har äntligen fått det att lossna med målskyttet och sätter ofta chanserna när de uppenbaras. Frågan är hur ofta det kommer bjudas på öppningar i AFCs försvar med tanke på att de endast släppt fem bollar förbi sig under den inledande tredjedelen av Superettan.

Motståndarna AFC som sagt började svajigt med två poängtapp direkt, men sedan har det flutit på. Man har åtta raka utan förlust, och kommer senast från en fin 4-0-seger hemma mot Norrby. Man har några plumpar i protokollet dock efter oavgjorda drabbningar mot Gefle och Varberg. Däremot verkar man har fått ihop det, och som jag påpekat i de två senast speltipsen så vinner lagen uppe i toppen vilket kräver att AFC också tar en trepoängare för att inte halka efter.

Sammanfattningsvis tror jag det kommer bli en ordentlig kamp mellan två jämna lag, där AFC har en bredare spets och en annan förmåga att utnyttja misstag i Jönköping.

Dagens speltips blir AFC Eskilstuna +0.25 med 3/6 till 1.775 på bet365.

Må väl och spela sunt, på återseende!

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här

Lämna en kommentar

LeoVegas Sport

Paf – Exklusivt

Exklusivt via NHLbettingblog.se.

Få både:
– 1 gratisspel
– 100kr i cash

Ta del av erbjudandet här

NHLbettingblog – Ny chatt!

Klicka här för att få chatten i stort fönster!

Ps. Man kan även använda loggan nere till höger (på dator) för att få upp chatten snabbt

LeoVegas Sport

Paf – Exklusivt

Exklusivt via NHLbettingblog.se.

Få både:
– 1 gratisspel
– 100kr i cash

Ta del av erbjudandet här