Denna sidan drivs med hjälp av pengar från reklamintäkter. Stäng gärna av adblock om du vill stödja siten!

Mina tankar om lagen 19/20

september 15th, 2019

Som varje år tänker jag gå igenom lagen. För två år sedan blev det totalt 70 000 tecken och över 12 000 ord i ett sådant här inlägg. Förra året vet jag icke då jag skrev inläggen på NHLblog.se och ej hade allt samlat i ett inlägg.

Förra säsongen var jag riktigt bra ute på en hel del lag. Blues synade jag bland annat som ett lag som kunde gå riktigt långt om man löste målvaktssituationen (vilket man gjorde och därefter vann SC). Calgary har en lovande framtid skrev jag. Sen var jag även helt fel ute på vissa lag som Minnesota och Islanders.

Kommentera gärna med era egna tankar.

Obs, Uppdaterar listan lite då och då (allt såklart uppe innan starten av den nya säsongen)

För att komma direkt till genomgång av specifikt lag:

Atlantic division:

Boston Bruins
Tampa Bay Lightning

Metropolitan division:

Carolina Hurricanes
Columbus Blue Jackets
New Jersey Devils
New York Islanders

New York Rangers
Philadelphia Flyers
Pittsburgh Penguins
Washington Capitals

Pacific division:

Anaheim Ducks
Arizona Coyotes
Calgary Flames
Edmonton Oilers
Los Angeles Kings

San José Sharks
Vancouver Canucks
Vegas Golden Knights

Central division:

Chicago Blackhawks
Colorado avalanche
Dallas Stars
Minnesota Wild
Nashville Predators
St. Louis Blues
Winnipeg Jets


Atlantic division:

Buffalo Sabres:

Offensivt:

Defensivt:

Målvakter:

Slutspel? 

Boston Bruins: Tampas största hot, Boston?

Boston hade en bra säsong 18/19 och var väl det enda lag som ansågs kunna hota Tampa på allvar. Dels pga att man spelar tungt och smart. Det är sådant som kan störa Tampa, tänkte folket. Boston ser fortfarande intressanta ut och det kommer nog ta ett tag tills man får sluta ta dom på allvar.

Under sommaren har det inte hänt speciellt mycket utan Boston har ett lag man är nöjda med och man vill fortsätta utveckla det. Man har tagit in Ritchie från Dallas för att ha i 3e linen. Sen har det varit fokus på att behålla spelare.

Offensivt:

 • B. Marchand – P. Bergeron – D. Pastrnak
 • J. DeBrusk – D. Krejci – K. Kuhlman
 • D. Heinen – C. Coyle – B. Ritchie
 • J. Nordström – S. Kuraly – C. Wagner

Som förra året så känns det inte som detta är Bostons starka lagdel även om den fortfarnade är riktigt bra. Förstalinen är en av NHLs bästa och det är bra bredd i 2-4e linen. Det är framförallt ungt och spännande inför kommande säsonger där det bara är Bergeron, Kreji och Marchand som är lite äldre.

★★★★

Defensivt:

 • Z. Chara – C. McAvoy
 • T. Krug – B. Carlo
 • M. Grzelcyk – C. Clifton

Viktigt att få behålla McAvoy som man försöker komma överrens med. Chara är den äldre (42!) som är erfaren och lär ut. Krug vet vi vart vi har. Clifton och Grzelcyk är unga och utvecklas. Oavsett vad så är Boston ett lag som spelar tight och smart. Man har alltid gjort det på senare år och därför släpper man inte in överdrivet mycket mål (4e minst förra säsongen). Enligt mig svårt att inte ge full pott till en defensiv som släppte in 4e minst förra året där många dessutom är unga och utvecklas vilket bara kan göra det hela bättre.

★★★★★

Målvakter:

 • T. Rask (J. Halak)

Rask med en hög högstanivå men en helt otroligt låg lägstanivå. Kan vara så dålig ibland så jag kan inte slänga ut fem stjärnor utan att anse mig själv oseriös. Dock är detta en av de bättre målvaktsuppsättningar inom NHL om man ser till 1a + 2a målvakt. Halak gjorde det riktigt bra förra säsongen och lär få chansen även i år. 

★★★★

Boston liknar Blues på vissa håll. Man har en otroligt bra och tight defensiv. Det är sådant som kan ta en långt. Målvakterna har bra nivå och offensiven håller för att det ska kunna bära långt.

Det är ett spännande Boston vi lär följa denna säsong och om alla yngre tar de där kliven som många önskar så kan det bli en lång säsong. Kanske är Boston det lag som är Tampas största hot i Eastern Conference?

Slutspel? Ja.

Tips på Boston säsongsspel:

 • Boston vinna division om ni får över 4x pengarna fortfarande

Detroit Red Wings: 

Offensivt:

Defensivt:

Målvakter:

Slutspel? 

Florida Panthers: 

Offensivt:

Defensivt:

Målvakter:

Slutspel? 

Montreal Canadiens: 

Offensivt:

Defensivt:

Målvakter:

Slutspel? 

Ottawa Senators: 

Offensivt:

Defensivt:

Målvakter:

Slutspel? 

Tampa Bay Lightning: Vi sitter här precis som inför varje säsong..

Tampas förra säsong kan delas in i två delar. Första halvan som var från det att första matchen i grundserien spelades till det att den sista matchen spelades. Då var man helt överlägsna. Kucherov vann poängligan och Tampa tog helt otroligt mycket vinster över säsongen. Den andra delen när väl playoff drog igång och man gick till att genomföra tidernas choke där man förlorade mot Columbus i första rundan med hela 0-4 i matcher.

Ny säsong och dags att lägga det gamla bakom sig. Laget ser minst lika starkt ut och det är bara att ta nya tag.

Under sommaren har det hänt lite spännande grejer. Man släppte Strålman och det kom lite utav en chock. Strålman som varit så stabil under senare år och varit en riktigt gigant där bak. Men Tampa är inte kända för att misslyckas under sommaren och man har lyckats ha kvar en otroligt stark stomme i flera år nu även om det varje år är snack om samma sak. Nämligen cap spacen.

Vem har Tampa tagit in då för att ersätta Strålman? Jo nämligen ingen annan är Shattenkirk. Sen har man även plockat in Maroon för att ge en bra utfyllnad i de sista linorna.

Offensivt:

 • O. Palat – S. Stamkos – N. Kucherov
 • Y. Gourde – B. Point – T. Johnson
 • A. Killorn – A. Cirelli – M. Joseph
 • D. Martel – C. Paquette – P. Maroon

Kucherov med en helt galen säsong och med spelare som dessa i offensiven lär han inte bli mycket sämre denna säsong. Tampa har en av ligans bästa offensiv? Lite oklart här med vissa linor och det kan roteras friskt här innan det fastställs men oavsett vad så är det otroligt starkt.

★★★★

Defensivt:

 • V. Hedman – K. Shattenkirk
 • R. McDonagh – E. Cernak
 • B. Coburn – M. Sergachev

En defensiv som, även denna, är en av ligans bästa. Många tyckte de blev spännande när Strålman försvann och vem som skulle fylla upp luckan. Ingen annan än Shattenkirk togs in och det kan anses vara en risk. På senare år har Shattenkirk haft det tufft (sedan han lämnade Blues då han var på toppen av sin karriär). Men när en bra spelare kommer till ett grymt lag kan denne lyftas av detta och det kan bli total succé. Egentligen en helt sjuk backbesättning vi tittar på här…

★★★★★

Målvakter:

 • A. Vasilevskiy (C. McElhinney)

Vasilevskiy är en av ligans bästa målvakter (topp 3 enligt mig) och visade sig även vara riktigt bra förra säsongen. McElhinney är intagen som backup och jag anser han vara bättre än Domingue även om han inte är den bästa backupen som finns där ute. Sålänge inte Vasilevskiy skadar sig en längre tid så är detta inget att ställa frågetecken kring.

★★★★

Kanske tråkigt att ge 5/5 stjärnor på alla delar men det är som det är. Jag ser helt enkelt inte hur jag ska kunna ge fyra stjärnor på någon lagdel.

Vi sitter här precis som inför varje säsong och förundras över hur man lyckas hålla laget inom capspacen. Vi sitter här precis som inför varje säsong och är helt förvånade över hur bra detta lag ser ut att vara. Förra året visade det sig stämma med alla förväntningar fram tills slutspelet. Svårt att göra en bättre säsong än vad Tampa gjorde förra säsongen. Men Tampa får iaf ett nytt försök i år, man har laget för det och det gäller att vara med från start när det vankas slutspel, för slutspel lär det bli.

Slutspel? Ja.

Tips på Tampa säsongsspel:

 • N. Kucherov U112,5 poäng 1,85 betsson

Toronto Maple Leafs

Offensivt:

Defensivt:

Målvakter:

Slutspel? 

Tabell:


Metropolitan division:

Carolina Hurricanes: Laget som överraskade alla

Förra säsongen var Carolina väldigt bottentippade och man såg ut att gå mot en usel säsong när man gick igenom laget. Carolina visade alla motsatsen dock och det nya lagbygget levererade redan under sin första säsong. Man totalt spelade ut sitt motstånd stundtals och det var ofta vi såg 40+ skott på mål. I år bygger man vidare. Denna gång med förväntningar.

Under sommaren har väl det stora utropstecknet varit att Montreal försökte sno åt sig Aho. Det var nervöst och läskigt men efter att man läst på lite om självaste grejen förstod de flesta att Carolina skulle matcha lönen och därav lyckas behålla Aho. Detta gjorde man också och han skrev på ett nytt kontrakt.

Forsling, Haula och Dzingel är några nya ansikten i Carolina förövrigt. En som har försvunnit som hade en bra säsong är Ferland. Sen bara för någon vecka sen kom Williams med infon att han ställer in denna säsong pga personliga orsaker.

Offensivt:

 • N. Niederreiter – S. Aho – T. Teravainen
 • E. Haula – J. Staal – A. Svechnikov
 • R. Dzingel – L. Wallmark – B. McGinn
 • W. Foegele – J. Martinhook – M. Necas

Hade detta varit inför förra säsongen hade jag sagt att det är svagt men efter alla kliv som Svechnikov, Necas, Foegele, Martinhook osv tog så får man utgå från det. Förstalinen är även den riktigt hög klass och Aho har blivit den där ledaren som Carolina behöver.

★★★★

Defensivt:

 • J. Slavin – D. Hamilton
 • J. Gardiner – B. Pesce
 • H. Fleury – J. Faulk

Defensivt funkade det riktigt bra för Carolina förra säsongen och väl där är laget sig likt. Detta har blivit riktigt bra och jag ser ingen anledning att tvivla. Dessutom är det ungt, bådar gott.

★★★

Målvakter:

 • P. Mrazek (J. Reimer)

Enda frågetecknet. Ett stort sådant. Reimer är intagen som backup och jag ställer mig tveksam. Det gäller att Mrazek håller hög nivå här. Någon måste hålla hela säsongen.

★★★★★

Carolina ser precis sådär intressant ut som man vill att ens lag ska göra. Det är ungt. Det är en bra säsong bakom sig. Det är mycket talang. Om bara Carolina blir lite effektiva på de där 40+ skotten man slänger iväg så kan det gå riktigt bra. För spela bra gör man. Man var ett av de lag som spelade bäst i ligan första säsongen men man var ineffektiva. I år är det fokus på effektivitet och att hjälpa Mrazek så han får bra självförtroende och kan leva upp till en förstamålvakt.

Slutspel? Ja

Tips på Carolina säsongsspel:

 • Hittar inget jag gillar just nu

Columbus Blue Jackets: Totalt fallerat under en sommar

Columbus var stora favoriter i sin division förra året tillsammans med Pittsburgh och Washington. Sen när det vankades slutspel och man slog ut Tampa med hela 4-0 så var det många som började undra om man inte kunde gå hela vägen. Inför denna säsong är det helt tvärtom. Laget har tappat några stjärnor i laget och helt plötsligt har allting fallerat under en sommar. I alla fall enligt oddsen då man är bottentippade i sin division helt plötsligt. Kan tyckas konstigt enligt mig då man ändå besitter en bra bredd inom laget.

Under sommaren har det hänt mycket grejer som oroar Columbus-fans. Lagets stjärna Panarin spelar numera i Rangers. Duchene har draigt till Nashville. Även stjärnmålvakten Bobrovsky har fått ett nytt lag. Sist ut har vi spelare som Dzingel och Kindkaid. Inga småtapp. In har man fått Dano, Bemström osv. Inga större namn utan yngre spelare.

Offensivt:

 • G. Nyquist – P. Dubois – C. Atkinson
 • N. Foligno – A. Wennberg – O. Björkstrand
 • A. Texier – B. Jenner – J. Anderson
 • B. Dubinsky – R. Nash – E. Bemström

Columbus har fortfarande en bra offensiv. Det är klart att den där förstalinen med stjärnorna Duchene och Panarin numera saknas. Upp till andra delar av laget att steppa upp. Jag tycker däremot att dessa tapp ändå gjort att vi saknar 5/5 stjärnor som det gavs förra året. Däremot är det fortfarande en fin bredd som gör att det blir fyra svaga stjärnor här.

★★★★

Defensivt:

 • R. Murray – S. Jones
 • Z. Werenski – D. Savard
 • D. Kukan – M. Nutivaar

Riktigt bra defensiv med både defensiv och offensiv skicklighet. Relativt ung backlinje som bara förväntas bli bättre och bättre.

★★★★★

Målvakter:

 • J. Korpisalo (E. Merzlikins)

Stort frågetecken. Lagets svaga del numera och jag ställer mig ett enormt stort frågetecken kring Korpisalo som förstamålvakt. Även Merzlikins är tveksam. Kan eventuellt ta över förstaspaden om han gör det bra. Oavsett vad, stort frågetecken såhär preseason.

★★★★★

Columbus har stora frågetecken kring sin trupp denna säsong. Människor tvivlar, spelbolag tvivlar och fans tvivlar. Jag går lite mot strömmen och tror på bredden. Man har tappat tunga spelare men i överlag har Columbus haft en bra bredd på senare år som jag tror och hoppas visar sig denna säsong. Stora frågetecknet, målvakterna…

Slutspel? Nej

Tips på Columbus säsongsspel:

 • Columbus vinna division 26,00 betway (För högt för inte spelas enligt mig även om man tror på slutspel eller ej). Många lag som tagit ett steg bakåt inför denna säsong i divisionen. Såklart fortfarande långsökt och vill man spela lägre odds kan Columbus slutspel funka.

New Jersey Devils: En stor förväntan ligger över Devils..

Devils hade en tung säsong och slutade sist i sin division förra säsongen. Det var en besvikelse för många och förväntningarna var ändå relativt höga. I år är förväntningarna ännu högre efter en spännande sommar.

De största utropsteckena denna sommar är PK. Subban och N. Gusev. Två riktigt bra spelare. Sedan tillkommer även Hughes till laget som är spännande och har stora förväntningar på sig. Simmonds och Hayden spelar numera i Devils med och utökar bredden. Spelare man tappar är inga större namn och laget förbättras rejält.

Offensivt:

 • T. Hall – N. Hischier – K. Palmieri
 • N. Gusev – J. Hughes – J. Bratt
 • B. Coleman – T. Zajac – W. Simmonds
 • M. Wood – P. Zacha – J. Hayden

Spännande. Devils är ett väldigt roligt lag att kolla på när offensiven fungerar och här finns det mycket talang. Förra året var offensiven ett litet problem men i år har man alla förutsättningar för att lyckas. Hall, Bratt osv får gärna förbli oskadade under säsongen.

★★★★

Defensivt:

 • W. Butcher – PK. Subban
 • Ty. Smith –  D. Severson
 • A. Greene – S. Vatanen

Förra årets frågetecken enligt mig och det visade sig också stämma. Man släppte in enormt mycket mål. I år har man tagit in Subban och man får hoppas att resterande spelare tar och steppar upp. Kan mycket väl bli bra i år tror jag men jag sätter tre stjärnor sålänge då det är svårt att veta hur de yngre spelarna levererar efter förra säsongens defensiva problem.

★★★★★

Målvakter:

 • M. Blackwood (C. Schneider)

Svårt att veta här med. Jag gillar verkligen Kindkaid som försvann. Blackwood kan möjligtvis ta över förstaspaden i år då Schneider var riktigt usel förra säsongen. Han har dock en hög högstanivå och kan vara bra om de vill sig.

★★★★★

Devils har lite frågetecken fortarande. I alla fall rent defensivt och målvaktsmässigt enligt mig. Men likväl som det kan bli flopp kan de bli succé. Man har förbättrat backsituationen, men även försämrat målvaktssituationen, enligt mig.

Jag är dock en av de som tror på Devils i år. Jag tycker man var grymma förrförra året och att man hade all möjlighet senaste säsongen som tyvärr bestod av massa skador. Ny säsong, nya tag och nu är det dags för att leverera.

Slutspel? Ja.

Tips på Devils säsongsspel:

 • Devils till slutspel 1,86+ betsson / leovegas

New York Islanders: Ett lag med förväntningar på sig

Islanders gick in till förra säsongen som bottentippade och hade inga förväntningar på sig. Man överraskade rejält. Man var ett av ligans bästa defensiva lag och hade en svensk målvakt i Lehner som var helt enastående. Inför denna säsong finns inte Lehner kvar men något som däremot numera finns är förväntningar..

Under sommaren har man tappat Lehner som var en av ligans bästa målvakter förra säsongen. Detta är egentligen det enda större tappet och man har ersatt honom med Varlamov. Tycker det är ett steg bakåt såklart men bra för Islanders att resterande delar av laget kvarstår. Dessutom har man fått in Brassard.

Offensivt:

 • A. Lee – M. Barzal – J. Eberle
 • A. Beauvillier – B. Nelson – J. Bailey
 • L. Komarov – D. Brassard – M. Colle
 • M. Martin – C. Cizikas – C. Clutterbuck

Offensiven var trevande förra säsongen och jag tror inte på den mycket mer i år.  Brassard utökar såklart bredden i laget. Dock gjorde man bara 228 mål förra säsongen och det lär bli något liknande i år.

★★★★★

Defensivt:

 • N. Leddy – R. Pulock
 • D. Toews – J. Boychuk
 • A. Pelech – S. Mayfield

Lagets starka lagdel. Lite komiskt att jag satte 1/5 på defensiven förra säsongen. Samtidigt som jag totalt pratade ned defensiven så var det samma säsong som Islanders släppte in 196 (!!!!) mål vilket är enormt lite. Fel man kan ha. Defensiven lär förbli stark och man har en coach som är defensivt skicklig att utveckla laget. Ser inte hur jag inte ska ge denna defensiv fem stjärnor efter 196 insläppta förra säsongen.

★★★★★

Målvakter:

 • T. Greiss (S. Varlamov)

Ett bakslag enligt mig då Lehner var riktigt bra förra året och jag tror inte på samma konkurrans nu kring förstaspaden som förra säsongen. Däremot är Greiss bra men han kommer få stort ansvar nu.

★★★★★

Islanders har förväntningar på sig i år och då brukar lag kunna få det tufft efter en grym säsong. Jag tror Islanders får det svårt att toppa förra säsongen då det känns som det "bara kan bli sämre" med dessa spelare. Om offensiven vaknar så kan det bli en helt annan situation men jag tvivlar..

Slutspel? Nej

Tips på Islanders säsongsspel:

 • M. Barzal Ö20,5 mål 1,85 betsson

New York Rangers: En spännande sommar

Rangers hade nog den tuffaste säsongen på flera år 18/19 och man hamnade långt från en playoffplats. Mitt under säsongen gav man in princip upp och släppte flera spelare. Spelare som Zuccarello och Hayes. Det var även mycket snack om Lundqivst under denna period men legenden förblir en kung i Rangers.

I sommar har det hänt en hel del och som Rangers fan har det varit en spännande sommar. Spelare som Shattenkirk och Vesey har hamnat i nya lag. Rangers har faktiskt förstärkt laget friskt, samt intressant.

Sommarens stora bomb är väl att Panarin ansluter från Columbus. Utöver detta kommer den spännande rookien Kakko få chansen. Det slutar dock inte här. Även Trouba från Winnipeg har anslutit. Utöver detta får flera unga chansen.

Offensivt:

 • A. Panarin – M. Zibanejad – P. Buchnevich
 • C. Kreider – R. Strome – K. Kakko
 • V. Namestnikov – F. Chytil – V. Kravtsov
 • L. Andersson – B. Howden – J. Fast

Svårt säga exakt hur Rangers offensiv kommer se ut denna säsong då det är mycket nytt. Vi kan i alla fall alla bestämma att Panarin kommer hamna i förstalinen. Mycket nya, unga, ansikten där Kreider är den äldsta på 28 (!) år. Spännande!

★★★★★

Defensivt:

 • B. Skjei – J. Trouba
 • M. Staal – A. Fox
 • L. Hajek – A. Deangelo

Trouba är riktigt bra men här saknas det fortfarande en del för att man ska bli i toppen när det kommer till tight försvar. Det ser helt enkelt inte lika bra ut som för några år sedan. Bredden saknas.

★★★★★

Målvakter:

 • H. Lundqvist (A. Georgiyev)

★★★★★

Lunkan är inte så bra som han en gång var. Fortfarande en målvakt med hög högstanivå dock och det är skönt att Georgiyev gjorde ett bra jobb som backup förra året. Tre stjärnor. Tre stabila sådana.

Rangers kommer få det tufft även i år tror jag. Man är i en tuff grupp med mycket tungt motstånd. Dock är detta ett intressant lag. Ett lag som byggs från grunden och som man får ge några år. Det bekräftar även siffran på snittåldern. Det är enbart tre spelare i laget som är över 30 år gamla och då är det inte ens säkert alla dessa tre spelare har startplatser. Det, det är sjukt (!).

Det är mycket spelare runt 19-25 år gamla och om alla dessa skulle göra en perfekt säsong och trivas i NHL-kostymen direkt så kan Rangers göra en run för en playoffplats men jag tvekar att det sker redan i år. Oavsett vad så lär det vara mycket fart i detta Rangers som kör med fokus på offensiven och det lär inte vara lätt att vara målvakt i Rangers när andra lag kontrar. Samtidgt lär det inte vara kul att vara målvakt i det lag som ska stoppa Rangers unga snabba offensiv heller. Mycket mål, någon, ja, nej, kanske?

Slutspel? Nej.

Tips på Rangers säsongsspel:

 • Kakko U28,5 mål 1,85 betsson om den är kvar (rekat för några veckor sedan)
 • Rangers slutspel – Nej 1,60 leovegas om den är kvar (rekat för några veckor sedan)
 • H. Lundqvist Ö1,5 hållna nollor 1,74 betsson
 • M. Zibanejad Ö29,5 mål betsson kan vara intressant nu när Panarin anslutit. Lär slå mycket fina passningar där Zibanejad får utnyttja sitt fina skott. 

Philadelphia Flyers: Många tror på slutspel, jag tvivlar..

Flyers har haft några tyngre år och fansen börjar bli otåliga. Nu när stora delar av Metropolitan går nedåt så finns chansen. Det tänker i alla fall fansen. Lag som Pittsburgh, Columbus, Islanders anses vara försvagade och då ska väl Flyers kunna vara med och utmana? Utamana ja. Ta plats till slutspelet? Nej.

Flyers har haft en bra sommar och ser faktiskt bättre ut. Man har tagit in Pitlick, Hayes, Braun och Niskanen. Detta ger bättre bredd i både offensiven och defensiven.

Offensivt:

 • C. Giroux – S. Couturier – T. Konecny
 • J. Riemsdyk – K. Hayes – J. Voracek
 • O. Lindblom – N. Patrick – G. Rubstov
 • M. Raffl – S. Laughton – T. Pitlick

En bra offensiv som bör kunna göra en hel del mål. Flyers är ett roligt lag att kolla på och det finns en logisk förklaring till det när man ser denna lineup. Bra bredd. En av de bättre i NHL faktiskt.

★★★★

Defensivt:

 • I. Proporov – T. Sanheim
 • S. Gostisbehere – J. Braun
 • R. Hägg – M. Niskanen

Samma år samma visa. Frågetecken kring backlinjen. Nu får man in Niskanen och Braun vilket bör bli ett kliv åt rätt håll. Finns även ung talang i denna lineup som bör utvecklas. Kan bli bra det här!

★★★★

Målvakter:

 • C. Hutton (B. Elliott)

Samma visa även här. Målvakterna.. Finns få lag som haft samma problem som Flyers på senare år. Hutton måste leverera för att ta in Elliott kommer inte hålla. Låt oss bara inse att han inte längre håller som en förstamålvakt. En av de målvaktsuppsättningar med störst frågetecken inför 19/20 enligt mig.

★★★★★ 

Som jag skrev ovan. Fans tror på laget och många tror på laget. Det finns anledning till att tro med denna offensiven. Det finns anledning att hoppas på att defensiven håller. Det finns anledning att tvivla på målvakterna. Om allting klickar är det Flyers år att ta sig till slutspel och vara med i att utmana. Andra lag är försvagade men Flyers måste även spela bättre. Handlar inte bara om att andra lag ska bli sämre. Jag tror Flyers får ännu ett tungt år men att framtiden ser ljus ut.

Slutspel? Nej

Tips på Flyers säsongsspel:

 • Flyers slutspel – Nej – 2,15+

Pittsburgh Penguins: Är det nu det vänder?

Pittsburgh har varit på topp i många år. Anledningen har varit ganska simpel. Man har haft bra bredd och spelare som Crosby + Malkin som kan bära linor på egen hand. Men nu på senare år har fler och fler spelare börjat försvinna. Samtidigt som spelare försvinner blir Crosby + Malkin äldre och även defensiven kraftigt försvagad. Är det nu det vänder för Pittsburgh?

Det har hänt en hel del denna sommar och mycket bra spelare har försvunnit. Bland annat Kessel och Määttä. In har man tagit Galchenyuk, Tanev och Kahun. 

Offensivt:

 • J. Guentzel – S. Crosby – J. McCann
 • A. Galchenyuk – E. Malkin – B. Rust
 • D. Simon – N. Bjugstad – P. Hörnqvist
 • B. Tanev – T. Blueger – D. Kahun

Såklart det ska vara lite stjärnor här när man har spelare som Crosby och Malkin. Dock är det stora skillnader här. Spelare som Kessel, Hagelin, Brassard (spelare man hade samma tidpunkt förra året) är stora tapp och jag tar ned Pittsburgh en stjärna i år.

★★★★

Defensivt:

 • B. Dumoulin – K. Letang
 • M. Pettersson – J. Schultz
 • J. Johnson – E. Gudbranson

En defensiv som börjar bli svag nu enligt mig. Redan förra året var jag lite tveksam men då hade man ändå Määttä och Oleksiak i laget. Pettersson är intressant och tog stora kliv förra året. Man släppte även in en del mål förra säsongen. Vad händer om dessutom Letang, som är väldigt skadebenägen, skadar sig?

★★★★ 

Målvakter:

 • M. Murray (C. DeSmith)

Såklart bra. Murray är en av ligans bästa målvakter. Bara 25 år gammal och har redan burit sitt lag på sina axlar under slutspel för några år sedan då de vann flera år i rad. C. DeSmith håller som backup målvakt men det är ganska självklart att man föredrar ha Murray oskadad (haft en tendens att skada sig på senare år)

★★★★

Pittsburgh har, som varje år, stora förväntningar på sig och allt annat än slutspel vore en stor besvikelse. Dock kan jag tycka att det är dags att börja inse att någon gång kommer fallet. De kan omöjligt fortsätta leverera år efter år när lagets storstjärnor blir äldre och cap spacen gör så vissa talanger fått lämna. Om man får de nya kedjorna att fungera och inte skadar sig en massa bör det bli slutspel som vanligt men jag väljer att gå emot Pittsburgh i år.

Slutspel? Nej  (Nära wildcard plats)

Tips på Pittsburgh säsongsspel:

 • Inga spel jag gillar just nu

Washington Capitals: Ett defensivt steg bakåt men bäst bredd i divisionen?

Washington har, likt Pittsburgh, varit stabila i flera år nu och man har allitd stora förväntningar på sig med stjärnor som Ovechkin, Kuznetsov och Bäckström i laget. Efter en snabb titt på laget kunde jag direkt komma fram till en sak. Washington har tagit ett steg bakåt i år med defensiven. Samtidigt har man förmodligen den bästa bredden på samtliga lagdelar i divisionen. Hur långt kan detta då bära?

I sommar har Orpik gått i pension och Niskanen lämnat för Flyers. Samtidigt har Bobrovsky, Connolly och Smith-Pelly bytt lag. In har man fått Panik, Leipsic, Hathaway och Gudas. Byten som gjort offensiven minst lika intressant men defensiven, tyvärr, åt andra hållet.

Offensivt:

 • A. Ovechkin – E. Kuznetsov – T. Wilson
 • J. Vrana – N. Bäckström – T.J Oshie
 • C. Hagelin – L. Eller – R. Panik
 • B. Leipsic – N. Dowd – G. Hathaway

Detta är intressant i år enligt mig. Det är intressant varje år. Men Panik och Hathaway ger en bättre bredd. Panik är en riktigt underskattad spelare enligt mig. Kan bli riktigt intressant och fyra bra kedjor.

★★★★★

Defensivt:

 • M. Kempny – J. Carlson
 • D. Orlov – N. Jensen
 • J. Siegenthaler – R. Gudas

Gav defensiven 5/5 stjärnor förra året men med spelare som Orpik och Niskanen borta sedan dess gör att vi får sänka här. Såklart bra lines men tidigare säsonger har det varit 2 topplines med en ok 3e line. I år är det en toppline med två svagare linor enligt mig. Fortfarande hög klass dock.

★★★★

Målvakter:

 • B. Holtby (P. Copley)

Stabilt som vanligt. Holtby är riktigt bra och Copley funkar som backup även om det fanns frågetecken förra året. Viktigt att Holtby inte skadar sig i alla fall.

★★★★

Washington är stabila som tidigare år. Man har tagit ett defensivt steg bakåt men ett offensivt steg framåt enligt mig. Man kommer förmodligen ta sig till slutspel men väl där blir det tuffare med en försvagad defensiv. Fram tills dess kommer man kunna göra bra ifrån sig i grundserien och jag tror man vinner sin division med denna bredd som finns i samtliga lagdelar.

Slutspel? Ja

Tips på Washington säsongsspel:

 • Washington vinna division 4,65+

Tabell:

1. Washington Capitals
2. Carolina Hurricanes
3. New Jersey Devils
4. Pittsburgh Penguins
5. Columbus Blue Jackets
6. Philadelphia Flyers
7. New York Rangers
8. New York Islanders


Central division:

Chicago Blackhawks: Chicago blickar framåt

Det var bara en tidsfråga tills det skulle bli problem i Chicago med alla dessa kontrakt som man hade skrivit med spelare som Kane och Toews. Spelare var tvungna att säljas och succesivt har det börjat se sämre ut sedan de åren då man var som bäst. Förra året var en besvikelse, en väntad sådan enligt mig. I år får man det också tufft i en väldigt tuff division. Dock finns det ljusglimtar.

Om man håller på Chicago måste man se på sommaren i en positiv väg. Mycket bra och spännande spelare har anslutit. Vad sägs om Määttä, Shaw, Lehner, De Haan. Man har även knutit åt sig svenskarna Holm och Nylander (lillebrossan) som kan bli spännande inför framtiden. Spelare som lämnat är Kruger, Anisimov, Ward, Kunitz. Inga större namn enligt mig och man har ersatt smart.

Offensivt:

 • B. Saad – J. Toews – D. Sikura
 • A. DeBrincat – D. Strome – P. Kane
 • D. Kubalik – Z. Smith – B. Perlini
 • R. Carpenter – D. Kampf – A. Shaw

Svårt klaga när laget har Kane och Toews såklart. Men det är lite halvtunt och helt klart lagets svaga del enligt mig. Det ser inte lika bra ut som den tiden då man hade Panarin. Kane gör dock spelare bra och DeBrincat tog stora kliv senaste säsongen. Jag vill dock inte slänga stjärnor på Chicago här och de får motbevisa mig.

★★★★★

Defensivt:

 • D. Keith – E. Gustafsson
 • C. De Haan – B. Seabrook
 • O. Määttä – C. Murphy

Ojojoj här börjar det bli intressant. Försvaret funkade väldigt dåligt i början förra året men nu har man skaffat in Määttä, De Haan osv för få bättre bredd. Att ha Määttä i en tredjeline visar lite bredden och man har även spännande spelare att ta upp. Dahlström, Koekkoek, Holm för nämna några.

★★★★

Målvakter:

 • R Lehner (C. Crawford)

Enligt mig är detta en av ligans bästa målvaktsuppsättningar. Lehner var helt outstanding förra året och Crawford har otrolig nivå. Underskattad enligt mig och har haft en del skadeproblem under senare år.

★★★★★

Chicago tog lärdom av förra året. Defensiven var en flopp. Målvakterna var en flopp. Offensiven funkade. Man har valt att behålla offensiven sig lik. Förbättra defensiven rejält. Förbättra målvaktssituationen med att ta in Lehner. Hur kan man inte uppskatta denna sommar som ett Chicago-fan? Det måste alla göra. Chicago har något intressant pågång igen och en bra målvakt / backuppsättning kan ta en långt. Man kan absolut ta en wildcard plats om allt klaffar. Jag tror dock man står utanför slutspelsplats ett år till pga en för tuff division.

Slutspel? Nej (nära wildcard)

Tips på Chicago säsongsspel:

 • Chicago slutspel – Nej – 1,61 betsson
 • Chicago U90,5 poäng 1,86 betsson

Colorado Avalanche: Colorado, en överdriven hype?

Colorado har en lyckad säsong bakom sig. Man tog sig till slutspel trots att man spelar i en tuff grupp. MacKinnon var den stjärna han är ansedd att vara och bar laget på sina axlar tillsammans med Rantanen och Landeskog. En av NHLs bästa linor.

Nu inför denna kommande säsong är det en hype kring detta Colorado. Vissa spelsidor har Colorado som favoriter att vinna sin grupp. Det har blivit en överdriven hype kring laget? Särskilt efter en sommar som inte gjort laget så mycket bättre, enligt mig.

Under sommaren har man tappat en tung pjäs i T. Barrie som enligt mig är mer viktig för laget än man kan tro. Colorado har redan en tveksam defensiv och nu ser den inte bättre ut. Man har fått in spelare som Kadri, Donskoi och Burakovsky. Inga superstjärnor men bör kunna hjälpa andra linor att göra lite mål så inte det bara är firstline som gör allting. 

Offensivt:

 • G. Landeskog – N. MacKinnon – M. Rantanen
 • A. Burakovsky – N. Kadri – J. Donskoi
 • C. Wilson – T. Jost – J.T Compher
 • M. Calvert – P. Bellemare – M. Niet

En spännande nybyggd 2a line med spelare som alla anslutit denna sommar. Dock ser det tunt ut imo när man kollar bakom 1st line. 1a linan är dock så otroligt bra så man lär vinna några matcher åt sitt lag och därav blir det 4 stjärnor här.

★★★★

Defensivt:

 • S. Girard – E. Johnson
 • N. Zadorov – C. Makar
 • K. Connnauton – C. Rosen

Här ställer jag mig tveksam. Barrie är numera borta och jag tycker det ser svagt ut? Tror detta kan bli Colorados fall den gångna säsongen och det finns många lag med bättre defensiv uppsättning än denna.

Målvakter:

 • P. Grubauer (P. Francouz)

Återigen en lagdel som är svårläst. Grubauer gjorde det ok förra säsongen men håller han en hel säsong som 1a målvakt nu när Varlamov inte är kvar? Francouz är 29 år och ganska otestad i NHL. Detta kan gå lite hursomhelst och jag tycker inte det ser tillräckligt bra ut för att jag ska slänga in stjärnor här.

★★★★★

Nej, som sagt.. Jag ställer mig tveksam kring denna Colorado hype som är just nu. Man får bevisa motsatsen helt enkelt. Jag tycker inte denna sommar har varit så bra för Colorado att man ska gå upp och utmana som favoriter i divisionen mot lag som Dallas, Blues, Nashville osv. Jag tror förra säsongen blir svår att slå och det måste klaffa rejält för backar och målvakter.

En sak är i alla fall säker. MacKinnon, Rantanen och Landeskog har minst lika mycket ansvar denna säsong. Man behöver vinna matcher åt sitt lag. Annars kan detta bli en besvikelse, en stor sådan.

Slutspel? Nej (Nära wildcard-plats)

Tips på Colorado säsongsspel:

 • M. Rantanen Ö28,5 mål 1,85 betsson
 • N. MacKinnon Ö37,5 mål 1,72 betsson
 • Spela mot Colorado favoriter vinna grupp. Spela 5,25 på Dallas och Nashville istället bet365

Dallas Stars: Sommarens utropstecken

Dallas har sett bra ut i några år nu men man har aldrig riktigt levt upp till förväntningarna. Förra året var ett positivt år för Dallas trots att man inte övertygade i grundserien (menar placeringsmässigt). Faktum är att man, efter flera år av instabil defensiv, hade den bästa defensiven i hela ligan och Bishop steg upp till att bli en av ligans bästa målvakter. Vill till och med säga att han var den bästa målvakten i hela ligan förra året. 202 mål släppte man in. Det är positivt för Dallas då defensiven varit lagets svaghet alla år. Men när väl defensiven kom så blev det istället offensiven som började svika med enbart 210 mål. Men offensiv kraft finns där och under sommaren ser laget ännu bättre ut. Dallas är sommarens utropstecken!

Största som hänt i Dallas under sommaren är självklart att Pavelski tillkommit. Även Perry är numera i Dallas. Man har tappat lite spelare i Ritchie, Nichuchkin, Spezza och Zuccarello. Men Zuccarello anslöt sent förra säsongen och Spezza börjar bli till åren.

Offensivt:

 • J. Benn – T. Seguin – A. Radulov
 • R. Hintz – J. Pavelski – D. Gurianov
 • J. Dickinson – R. Faksa – C. Perry
 • A. Cogliano – M. Janmark – B. Comeau

Riktigt starkt och nu finns det all chans för att börja leverera framåt likt man gjorde tidigare år. Förstalinen en av de bästa i NHL men hade en tung säsong 18/19. Andralinen kommer bli riktigt intressant. Tredjelinen bra bredd och fjärdelinen likaså. Förväntar mig mycket mål av Dallas denna säsong. 

★★

Defensivt:

 • E. Lindell – J. Klingberg
 • M. Heiskanen – R. Polak
 • J. Oleksiak – A. Sekera

Defensiven ser även den väldigt intressant ut just nu. Alla yngre tog stora kliv förra säsongen och man hade ligans bästa försvar. Klingberg och Lindell blir bara bättre och bättre. Heiskanen är en talang i sig som man ibland otroligt nog glömmer bort. Kan inte se hur det ska bli sämre i år.

★★★★★

Målvakter:

 • B. Bishop (A. Khudobin)

Ligans bästa målvaktsuppsättning? Bishop var helt otrolig förra säsongen och Khudobin var grym även han när han fick chansen.

★★★★★

Dallas har faktiskt alla förutsättningar för att lyckas i år. Man kan både vinna grundserien och SC. Man har defensiven och målvakten för att gå hela vägen under ett playoff. Man liknar Blues på sina håll men jag anser att man har bättre offensiv. Dallas fans har all anledning att tro på denna säsong. Jag tror på Dallas. Jag tror på slutspel. Jag tror på att detta är SC vinnarna när vi är i juni.

Slutspel? Ja.

Tips på Dallas säsongsspel:

 • Dallas slutspel – Ja – 1,44 leovegas
 • Dallas vinna division 5,25 bet365
 • Dallas vinna SC 26,00 bethard
 • Dallas spela SC final 11,00 betway
 • Bishop U5,5 hållna nollor kan funka. Ändå rätt sjuk lina.

Minnesota Wild: Otroligt underskattade?

Minnesota har blivit bottentippade i år och inga tror på dom. Laget man byggde upp är numera sig inte likt och helt plötsligt är det kört. Eller? Enligt mig känns Minnesota otroligt underskattade?

Under sommaren har det hänt mycket! I våras tappade man Granlund, Coyle, Niederreiter osv vilket gjorde många oroliga. Med all rätt. Nu under sommaren har man fått in Zuccarello, Hartman och i våras fick man in Fiala. Sluta oroa er? Se det positivt säger jag. Bredden i laget finns kvar.

Offensivt:

 • J. Zucker – E. Staal – K. Fiala
 • Z. Parise – L. Kunin – M. Zuccarello
 • J. Greenway – M. Koivu – R. Donato
 • M. Foligno – J. Eriksson Ek – R. Hartman

Inte ligans bästa offensiv men det är ändå en fin bredd här jämfört med många andra lag. Fiala får en viktig roll i år och måste leverera. Det är även viktigt att de äldre, Parise, Staal och Zuccarello, Koivu, inte säckar ihop helt. Offensiven ser ändå intressant ut och det är många outsiders här och det finns minst en intressant spelare i varje line. Jag tror det kommer vara fyra stjärnor här när man sammanfattar säsongen.

★★★★★

Defensivt:

 • R. Suter – M. Dumba
 • J. Brodin – J. Spurgeron
 • N. Seeler – G. Pateryn

En av ligans bättre defensiv enligt mig. Offensiv kraft här blandat med defensiv kraft. Många yngre och det ser allmänt bra ut. Dumba, Brodin, Seeler och Spurgeron håller allihopa + är yngre än 30. Suter en viktig kugge med bra erfarenhet.

★★★

Målvakter:

 • D. Dubnyk (A. Stalock)

Dubnyk måste anses vara en av de bättre i ligan om man ser till senaste åren. Ofta en jämn nivå och räddar matcher. Hade en tuff säsong men det hade hela laget. Stalock håller som backup (äntligen) efter många år som usel.

★★★

Jag går mot mainstream här. Jag tycker ändå Minnesota ser bra ut? Visst det finns frågetecken i offensiven men jag tycker bara det kan bli bättre efter förra säsongen. Defensiven har bra kvalite och en målvakt som kan vinna matcher åt sitt lag. Sen om offensiven tar nästa kliv (vilket jag tror man gör) så kan det bli riktigt intressant. Förstår inte varför alla är så mot Minnesota? Man spelar i en tuff division och kommer behöva att samtliga lagdelar leverar. Då kan det bli en wildcard plats. Men ett intressant lag, det har man.

Slutspel? Ja (via wildcard)

Tips på Minnesota säsongsspel:

 • Hittar inget just nu

Nashville Predators: Oj Nashville, det här börjar se bra ut

Nashville var lite av en besvikelse förra året. Man vann sin division men ändå så såg det aldrig riktigt bra ut. Man hade riktigt usla matcher och redan direkt innan playoff började kunde man förstå att det inte var Nashvilles år. Det var helt enkelt för mycket usla matcher och för otajmad form tills när det vankades slutspel. Nu efter denna sommar så är det nya tag och oj vad det ser bra ut!

Sommarens bomb är att Duchene har anslutit och nu ser offensiven i detta lag läskigt bra ut. Förlora spelare har man inte heller riktigt gjort. Det är Subban såklart. Som drog till Devils och det är ett tapp men Nashville har redan en av ligans bästa defensiv så de hade "råd" med det.

Offensivt:

 • F. Forsberg – R. Johansen – V. Arvidsson
 • M. Granlund – M. Duchene – E. Tolvanen
 • C. Järnkrok – K. Turris – C. Smith
 • C. Sissons – N. Bonino – A. Watson

En av ligans bästa offensiv? Läskigt hög kvalité på topp2 lines här och bra bredd ändan ned till 4e linen. FEM AV FEM. Utan att tveka.

★★★

Defensivt:

 • R. Josi – R. Ellis
 • M. Ekholm – D. Fabbro
 • D. Hamuis – S. Santini

Defensiven var ligans bästa inför förra säsongen tyckte jag. Förstalinen är sig lik men i andralinen är det lite förändringar där Subban numera bytts ut mot Fabbro. Fabbro är en AHL spelare som nu får chansen jämte Ekholm. Hamuis är stabil men gammal. Jämte honom får Santini, en annan yngre spelare, chansen. Sen finns Weber att ta in om det krisar. Dock är det svårt att blunda för förra årets lineup som var helt sinnessjuk och därför blir det fyra stjärnor denan gång.

★★★

Målvakter:

 • P. Rinne (J. Saros)

Bra målvaktslineup. En av de bästa i NHL faktiskt. Saros har hög nivå för att vara andramålvakt och Rinne är Rinne. Han har sina dippar men överlag är han riktigt stabil och håller absolut som en förstamålvakt över en hel säsong.

★★★

Nashville ser otroligt starka ut. Förra säsongen var det defensiven som var det stora utropstecknet men nu är det helt klart offensiven som ser helt läskigt bra ut. Detta kan bli Nashvilles år om defensiven håller för slutspel. Fabbro och Santini måste hålla den nivå som Nashville är vana vid rent defensivt. Slutspel kommer det bli, va så säkra.

Slutspel? Ja

Tips på Nashville säsongsspel:

 • Nashville vinna division 5,50 bethard

St. Louis Blues: En av ligans bästa defensiv kan räcka långt

Blues, vilken säsong man hade. Man började uruselt och var inte ens tippade att gå till slutspel ett tag. Sen kom våren och 2019. Då började man leverera. Spelare vaknade, spelare fokuserade och laget började vinna. Binnington steg till att bli ligans bästa målvakt under våren och hela Blues var fantastiska. När man väl åkte till Nashville och sköt 40+ skott och totalt spelade ut Nashville var det dags. Jag synade Blues vinna SC / spela SC final där och då. 21 x pengarna hittade hem och vi firade ordentligt i juni. Nu är det ny säsong och det är alltid svårt vinna två år i rad. Ska det går är det defensiven som ska göra det. Den kan räcka långt, väldigt långt.

Under sommaren har det inte hänt alltför mycket. Blues kör vidare på inprincip samma lag. Vilket är fullt logiskt då man ändå precis vann SC.

Offensivt:

 • J. Schwartz – B. Schenn – V. Tarasenko
 • S. Blais – R. O'Reilly – D. Perron
 • Z. Sanford – T. Bozak – R. Thomas
 • A. Steen – I. Barbashev – O. Sundqvist

Svag offensiv och stark defensiv är väl Blues visa. Offensiven funkar men den är inte absoluta toppnivå. Det finns lag med mycket bättre offensiv. Många har dock en bra ålder och kan ta några steg till för att nå sin absoluta toppnivå. Fem stjärnor det är de dock inte.

★★★

Defensivt:

 • C. Gunnarsson – A. Pietrangelo
 • J. Bouewmeester – C. Parayko
 • V. Dunn – R. Bortuzzo

Bästa defensiven i NHL? Dom är där i toppen i alla fall, helt klart. Blues är tunga, hemska och jobbiga att möta. Man nöter ned sitt motstånd och backarna är allmänt stora. Dunn och Parayko blir spännande att följa som bara blir bättre för varje år.

★★★★

Målvakter:

 • J. Binnington (J. Allen)

En av ligans bästa målvaktsuppsättningar har vi här. Binnington var på toppnivå förra året och Allen håller som backup målvakt. Det var inte så längesen som Allen var en lovande talang som skulle vara framtida förstamålis. Han fick också chansen när Elliott försvann men efter säsongen 18/19 är det all Binnington sålänge nivån kvarstår. Detta är i alla fall två målvakter som har riktigt hög högstanivå. Allen måste anses vara en av de bästa backup målvakterna i ligan.

★★★★★

Blues ser likadana ut som förra säsongen. Man kommer vela ha en bättre start såklart. Offensiven är bra men lagets svagdel och det är därför jag inte tror man vinner grundserien. När det vankas slutspel dock.. Då kan defensiven räcka långt tillsammans med Binnington där bak.

Slutspel? Ja

Tips på Blues säsongsspel:

 • Inga spel hittade just nu

Winnipeg Jets: Vad hände med defensiven?

Winnipeg har lyckats etablera sig i toppen men inför denna säsong ser faktiskt laget sämre ut. Offensiven är minst lika bra. Målvakterna är minst lika bra. Frågetecknet kommer till defensiven? Vad hände?

Under sommaren har man tappat defensiva spelare som Trouba, Chiarot och Myers. Dessa spelare gav en bra bredd. Man har inte fyllt på särskilt mycket heller vilket kan anses oroväckande. Annars är sig laget likt.

Offensivt:

 • K. Conner – M. Scheifele – B. Wheeler
 • N. Ehlers – B. Little – P. Laine
 • M. Perreault – J. Roslovic – K. Vesalainen
 • A. Copp – A. Lowry – M. Appleton

Offensiven ser lika bra ut som tidigare. En av de bästa i ligan. Ryktet går dock att Laine kan lämna men inget som är bestämt. Det är ungt och det är mycket fart här. Lär göra mycket mål! Förstalinan en av de bästa i NHL.

★★★

Defensivt:

 • J. Morrissey – D. Byfuglien
 • D. Kulikov – S. Niku
 • T. Poolman – N. Pionk

Det här här mitt frågetecken ligger. Man har tappat spelare som Myers, Trouba och Chiarot och inte ersatt dessa. Detta är otestat och kan bli lagets stora problem denna säsong..

★★★★

Målvakter:

 • C. Hellebyuck (L. Brossoit)

Hellebyuck med hög högstanivå och kommer behövas denna säsong mer än på länge. Brossoit håller inte som förstamålvakt men Hellebyuck är så sjukt bra så det blir fyra stjärnor här.

★★

Winnipegs fans har anledning att vara oroliga föra första gången på ett tag. Förra året var förväntningarna stora pga tre lagdelar där samtliga höll hög klass. I år är defensiven försvagad enligt mig och defensiven brukar vara viktigare än man tror. Framförallt i en division som Central.. 

Slutspel? Nej (nära wildcard plats)

Tips på Winnipeg säsongsspel:

 • Hittar inget jag gillar just nu

Tabell:

1. Nashville Predators
2. Dallas Stars
3. St. Louis Blues
4. Minnesota Wild
5. Chicago Blackhawks
6. Colorado Avalanche
7. Winnipeg Jets


Pacific Division:

Anaheim Ducks: Kan en av NHLs bästa målvakter fortsätta bära sitt lag på sina axlar?

Herregud vilken usel säsong Anaheim har bakom sig. Det var verkligen åldern och allting som kom ifatt laget. Efter många år i toppen av divisionen där man oftast även vunnit den är det dags för ombyggnation. Något även denna sommar tyder på..

Anaheim har släppt Perry denna sommar. Det har inte hänt mycket mer. Del Zotto är tillbaka men annars är det full fokus på att ge unga chansen. Det är faktiskt bara fem spelare som är över 30 år i Anaheim (6 om man räknar andramålvakten R. Miller). Som jag nämnde ovan. Det är dags att bygga om. 

Offensivt:

 • R. Rakell – R. Getzlaf – O. Kase
 • N. Ritchie – A. Henrique – J. Silfverberg
 • M, Jones – S. Steel – T. Terry
 • M. Comtois – D. Shore – D. Sprong
 • Extra: P. Eaves – D. Grant

Ungt, ungt och återigen ungt. Ganska oklart vilka som tar plats i Anaheim i år. Man har många unga som kommer få chansen och de som gör de bäst får väl också platserna utgår jag från. Dock svårt att sätta bra betyg på såhär mycket ungt där man inte vet hur det kommer gå. Kan gå bra men kan även gå helt åt andra hållet.

Defensivt:

 • H. Lindholm – J. Manson
 • J. Larsson – C. Fowler
 • J. Mahura – B. Guhle

Här är det ganska spännande faktiskt. Anaheim har ändå en helt ok defensiv och det kan ta laget en bra bit mot playoff tillsammans med Gibson i mål. Funderade på fyra stjärnor. Men tänker 3 till 3,5 stjärnor här. Vi håller det så sålänge med chans för överraskning och riktigt stabil defensiv.

★★

Målvakter:

 • J. Gibson (R. Miller)

★★★

Det här är riktigt bra. Gibson var helt otrolig förra året och räddade nästan allt. Gibson fick in princip allitd 30-60 skott på sig varje match då Anaheim var helt usla och ändå lyckades han hålla laget kvar i matcherna. Miller är en ok backup med bra erfarenhet som kan göra det ok de gånger han får chansen.

Anaheim är pågång och man har framtidsplaner vilket den genomsnittliga åldern i laget tyder på. Till skillnad från andra bottenlag tycker jag Anaheim ser rätt intressanta ut om man kan lyckas få igång alla dessa unga spelare.

Förmodligen blir det inte slutspel i år men med defensiven och målvakterna så kanske man skulle kunna bli årets skräll om allting klaffar. Någon skräll brukar det alltid bli, så varför inte..

Slutspel? Nej (nära wildcard-plats)

Tips på Anaheim säsongsspel:

 • Någon av Edmonton/Kings/Anaheim bör kunna dra till med säsongens skräll och Anaheim tror jag på mest. Dock har oddset droppat från 4,70 till 3,25 nu så kan inte tipsa om spelet längre (rekat i tidigare inlägg)

Arizona Coyotes: Kan defensiven ta laget till topp4?

Arizona hade en bra säsong. Trots att man hade Raanta skadad in princip hela säsongen så lyckades man spela tight och smart. Man hade en stabil nivå på både hemma- och bortaplan. Man slutade upp på en fjärdeplats men det räckte inte för playoff då de andra lagen i Central varit så starka så de tog båda slutspelsplatserna.

Denna sommar har varit en intressant sådan för Arizona då det skett lite förändringar. P. Kessel ansluter från Pittsburgh. Dock har man tappat en del spelare som gör att det finns lite frågetecken. Panik, Galchenyuk, Cousins, Archibald osv..

Offensivt:

 • C. Keller – D. Stepan – P. Kessel
 • C. Dvorak – N. Schmaltz – V. Hinostroza
 • M. Grabner – C. Söderberg – C. Garland
 • L. Crouse – B. Richardson – C. Fischer

Förra året gav jag Arizona 3 av 5 stjänor och i år blir det något liknande. Man har tappat lite spelare men även fått in några så kedjorna ser hyffsat jämnlika ut rent kvalietsmässigt. Självklart superviktigt att Kessel kommer in bra i laget och fyller Paniks plats.

★★

Defensivt:

 • O. Ekman-Larsson – J. Demers
 • J. Chychrun – N. Hjalmarsson
 • . Goligoski – J. Oesterle

Samma här. 4 stjärnor förra året och jag ger 4 stjärnor igen. Jag gillar denna defensiv och tycker den är väldigt underskattad. Med Raanta i mål och det kan bli riktigt lyckat ihop.

★★

Målvakter:

 • A. Raanta (D. Kuemper)

Kan inte ge fem stjärnor då vi inte vet vart vi har Raanta just nu men utefter vad jag sett tidigare säsonger håller jag honom som en av de bästa i NHL. Kuemper var bra backup förra året och jag anser detta vara en av de bästa målvaktsuppsättningar i NHL.

★★★★

Det är ungefär exakt samma läge för Arizona som det var förra året.. Som det var året innan det.. osv. Arizona ser intressant ut och om man bara får det där året utan skador och att allting klaffar så kan det bli slutspel. Raanta är självklart viktig. Kessel likaså. Defensiven är förmodligen viktigast. Spännande.. 

Slutspel? Ja

Tips på Arizona säsongsspel:

 • A. Raanta Ö2,5 hållna nollor 1,86 betsson
 • Arizona Coyotes slutspel – Ja – 2,75 leovegas

Calgary Flames: "Man har en lovande framtid att vänta"

"Man har en lovande framtid att vänta". Så skrev jag i förra årets genomgång av Calgary där jag synade deras succé i grundserien. Calgary ser otroligt bra ut och är här för att stanna. Det har hänt lite i laget denna sommar dock men överlag inga större grejer. I slutändan bör det gå minst lika bra, det förväntar sig iaf både spelare, fans och jag.

Det största som har hänt i sommar är väl trades med Edmonton. Calgary har nu Talbot och Lucic i laget medans man skickade iväg Neal and Smith. Ingen större skillnad och annars är både offensiven och laget sig likt. 

Offensivt:

 • J. Gaudreau – S. Monahan – E. Lindholm
 • M. Tkachuk – M. Backlund – M. Frolik
 • M. Lucic – M. Jankowski – S. Bennett
 • A. Mangiapane – D. Ryan – A. Czarnik

Tror på minst ett lika offensivt glatt Calgary i år. Var inne på det redan förra året i hur ungt laget är och vilket offensiv spets laget besitter. 289 mål blev det förra året och det var näst flest efter Tampa. I år ser sig laget likt ut och det är en otrolig bredd i kedjorna. Många är dessutom, som tidigare nämnt, unga och fortsätter utvecklas.

★★★★

Defensivt:

 • M. Giordano – T.J Brodie
 • N. Hanifin – T. Hamonic
 • J. Valimaki – R. Andersson

Förra året var det full pott här och i år tycker jag det ser ännu bättre ut (!). Första två lines är bland de bästa i NHL och tredjelinen var ett litet problem förra året men nu är det två unga hungriga spelare som kan ta nästa steg. Dessutom har man Kylington att ta in. Defensiven var bra förra året men förväntingarna var egentligen ännu högre. Iaf rent defensivt. Offensivt är denna defensiv livsfarlig.

★★★★★

Målvakter:

 • D. Rittich (C. Talbot)

Lagets svaga del förra året enligt mig. Blev två stjärnor då. Men i år ökar jag denna då Rittich såg riktigt bra ut stora delar av säsongen och att ha en hungrig Talbot (med hög högstanivå) som backup är aldrig dåligt. Han kan få en nytändning i Calgary efter ett tungt år i Edmonton. Vågar inte slänga iväg fler stjärnor såhär innan säsongen dock innan de bevisat att de håller.

★★★★★

Calgary ser otroligt bra ut i år igen enligt mig. Man har en relativt enkel division och det känns bara som att det är för bra lag för att inte hamna topp 3. Sen kan såklart skrällar ske men jag har svårt att se det. Detta är ett av NHLs yngsta, mest talangfulla, lag som bara blir bättre och bättre. Självförtroendet efter förra säsongen bör vara på topp och det är dags för defensiven att leva upp till förväntningarna. Då kan det bli en lång vår.

Slutspel? Ja.

Tips på Calgary säsongsspel:

 • Calgary vinna division 5,25 bet365
 • C. Talbot Ö2,0 hållna nollor 2,00 betsson

Edmonton Oilers: Håller målvakterna och defensiven?

Edmonton hade en tung säsong och McDavid kan inte bära ett helt lag på sina axlar. Man slutade näst sist och ännu en gång fick fansen vara besvikna när väl våren var kommen. Efter alla dessa 1st picks. Efter världens bästa spelare McDavid. Efter en riktigt lyckad säsong 17/18. Så ser det nu ut som förr. Ett mörker över Edmonton och fans i tårar, ilskhet och besvikelse. Nu ställer sig många samma fråga som varje år. Håller målvakterna och defensiven?

Som vanligt är det en aktiv sommar av Edmonton. Spelare som Neal, Granlund, Sheahan, Archibald, Nygard och Smith ansluter. Ut åker Lucic, Talbot, Rattie, Sekera. Även "talangen" eller numera "floppen" Puljujarvi har lämnat. 

Jag gillar ändå det Edmonton gjort här. Det var inga större namn som försvann utan mer spelare som floppat i laget eller börjar bli för gamla. In har man tagit ungt, hungrigt, färskt (förutom Neal då som är en äldre bil som fortfarande rullar).

Offensivt:

 • L. Draisaitl – C. McDavid – Z. Kassian
 • J. Neal – R. Nudgent Hopkins – A. Chiasson
 • M. Granlund – R. Sheahan – S. Gagner
 • J. Nygard – J. Khaira – J Archibald

Svårt att inte ge Edmontons offensiv några stjärnor. Man har två tunga lines och i år ser det faktiskt mycket mer intressant ut i de två sista lines än förra säsongen. Fyra starka stjärnor som nästa säsong kan visa sig vara fem om det vill sig väl.

★★★

Defensivt:

 • D. Nurse – A. Larsson
 • O. Klefbom – M. Benning
 • K. Russell – C. Jones

Här är, som varenda j*vla år det stora frågetecknet. Äe, jag vet helt ärligt inte. Det känns inte mycket bättre. Det är i alla fall relativt ungt numera och det kan lova gott om spelarna utvecklas. Until then..

★★★

Målvakter:

 • M. Koskinen (M. Smith)

Detta håller inte enligt mig. Smith som backup målvakt.. Jag vet helt ärligt inte. Tycker inte han är så bra som alla säger. Han var bra men numera är han äldre och håller inte nivån. Dessutom hade han en fantastisk defensiv framför sig i Calgary förra året och nu kommer han ha det mycket svårare och behöva ännu en nivå.. Koskinen är lurig. Hade sina ljusglimtar förra året men 90% och nu ska han vara förstamålvakt? Nej förlåt men..

★★★★

Har en känsla av att vi får se en kopia på förra året här. Kanske att man gör lite fler mål med den fina offensiv man besitter. Annars tycker jag defensiven ser sig lik ut och målvaktsuppsättning är tidernas frågetecken. Håller målvakterna och defensiven? Nej.

Slutspel? Nej.

Tips på Edmonton säsongsspel:

 • C. McDavid Ö39,5 mål 1,85 betsson
 • L. Draisaitl U95,5 poäng 1,85 betsson
 • M. Smith U2,5 hållna nollor 1,86 betsson

Los Angeles Kings: Ombyggnationen har börjat..

Efter några år där man undrat vad Kings sysslat med har dom äntligen börjat inse att det är dags att ge unga chansen och att det gamla lag som var helt otroligt bra, tog dom till SC bucklan, inte längre är lika bra. Det bevisar denna sommar och laget ser äntligen lite yngre ut. Även om det finns en hel del gammalt kvar i laget fortfarande. Det kan dock anses smart under en ombyggnation.

Under sommaren har det inte hänt särskilt mycket med laget. Man har valt att ge yngre chansen nu och tagit in lite yngre talanger från andra NHL-lag / KHL-lag.

Offensivt:

 • D. Brown – A. Kopitar – T. Toffoli
 • C. Grundström – A. Kempe – J. Carter
 • I. Kovalchuk – N. Prokhorkin – A. Iafallo
 • K. Clifford – T. Lewis – A. Wagner

Fem spelare här är 32+ och det är bara en tidsfråga tills vi har ett helt nytt Kings lag när man ser till offensiven. Därav är det dags att ge andra chansen nu. Kopitar, Brown, Kovalchuk, Lewis och Carter är på sina sista år. Därav fin blandning med spelarna i varje line med yngre spelare. Lära och föra vidare.. Dock gjorde inte Kings mycket mål förra året och jag tror inte det blir mycket fler i år. Detta året handlar om att se de yngre göra bra ifrån sig så man kan se en lovande framtid.

★★★

Defensivt:

 • D. Forbort – D. Dougthy
 • A. Martinez – P. LaDue
 • J.Ryan – S. Walker

Även här ser det yngre ut än samma tidpunkt förra året. Faktum är att bara Martinez är över 30 numera i backuppsättningen. Det blir en spännande säsong att följa Kings defensiv då det är mycket ungt här. Kings är kända för en smart och tung defensiv. Så jag tror man kommer utveckla de yngre smart. Gick relativt tungt förra året dock, så kan inte ge fyra stjärnor igen. Upp till bevis här..

★★

Målvakter:

 • J. Quick (J. Campbell)

Gillar denna lineup. Campbell gjorde det bra förra året och Quick är Quick. Skadebenägen men hög högstanivå och måste vara en av de bättre målvakterna under 2000-talet. Dock gick det rätt tungt för Kings förra året och det är upp till bevis även här..

★★★

Kings är äntligen under ombyggnation. Tagit alldeles för lång tid och nu kommer det även ta tid innan man är med och utmanar igen. Jag tycker man ser ut att vara en bit bakom sin konkurrens i divisionen. Man har dock en bra grund att stå på nu och samtliga lagdelar kan bli stabila om man fortsätter fylla på snyggt, samt att spelarna utvecklas. Detta kommer dock ta ett tag tror jag. Jag tror även denna säsong kommer bli en tung sådan.

Slutspel? Nej.

Tips på Kings säsongsspel:

 • Inget jag gillar i dagsläget

San José Sharks: Karlsson kvar i ett lag på nedgång?

Sharks gjorde en stor satsning förra säsongen där man hade en av ligans mest hypeade defensiv med spelare som Vlasic, Karlsson och Burns. Spelarna är alla kvar denna säsong men tittar vi på andra lagdelar så ekar det alltmer tomt och annorlunda. Är laget på nedgång?

Sharks har år efter år haft stabila och bra somrar med inga större tapp. I år bröts den tryggheten då man faktiskt tappat läskigt mycket. Om vi tittar på offensiven då dvs. Spelare som Nyquist, Ryan, Braun, Pavelski (!) och Donskoi är inga roliga tapp. Donskoi gjorde mer för Sharks än vad många ser och Pavelski har varit i klubben i flera år och har varit garanti på målskörd säsong efter säsong. Även Thornton sitter utan kontrakt men det bör lösas kan man tänka?

Då tänker nog många att Sharks har tagit in en massa spelare men det har man faktiskt inte gjort. Man har haft fokus på att förlänga kontraktet med Karlsson. Sharks har faktiskt inte tagit in någon spelare av större rang denna sommar och laget kvarstår sig ganska likt. Bara lite svagare..

Offensivt:

 • T. Meier – L. Couture – K. Labanc
 • E. Kane – T. Hertl – A. Chmelevski
 • I. Chekovich – D. Gambrell – M. Karlsson
 • M. Sörensen – B. Goodrow – J. Brodzinski

Här är väl Sharks största skillnad i år enligt mig. Det ser inte ut att vara samma bredd som man hade tidigare och det kommer bli intressant att se hur detta fungerar över en hel säsong. Nya spelare / unga spelare som får chansen måste ta kliv och leverera ifall man ska ha samma glada offensiv som tidigare.

★★

Defensivt:

 • M. Vlasic – B. Burns
 • B. Dillon – E. Karlsson
 • R. Simek – J. Middleton

Svårt att klaga här även om det ser konstigt ut när Ryan + Braun saknas. Förra året var det 5/5 stjärnor på defensiven i mitt betyg inför säsongen men i år sänks det med en stjärna här. Simek och Middleton får motbevisa mig. Topp 2 lines är för starka för inte ge 4 stjärnor.

★★★

Målvakter:

 • M. Jones (A. Dell)

Stabilt målvaktspar och Jones har en hög högstanivå även om det kan bli lite svajjigt vissa gånger. Dell är enligt mig en av de bättre målvakts backups i NHL. Hade lite upp och ned säsong senast men tror han löser det bättre i år.

★★★★

Helt plöstligt står vi här där Sharks inte ser lika tungt, intressant och spännande ut som tidigare. Det är väl främst bredden som inte ser lika stark ut i år med alltför stora tapp i det offensiva. Det kan visa sig skadligt och i sådana fall kan det till och med gå så långt så att det blir Sharks som blir "årets flopp".

Man har dock fortfarande ett bra lag på pappret och ska kunna vara med för att utmana. Men en sak kan vi i alla fall ställa oss frågande. Karlsson kvar i ett lag på nedgång?

Slutspel? Ja (via wildcard)

Tips på Sharks säsongsspel:

 • Sharks vinna division 5,50 betfair

Vancouver Canucks: Kan verkligen detta stämma?

Som vanligt under somrarna brukar jag koppla av från NHL och när vi kommer till augusti/september börjar jag gå igenom lagen. Vancouver har för mig i flera år varit bottentippade och jag räknade med ett uselt lag även i år (med några få ljusglimtar från förra säsongen). När jag väl går igenom sommaren man haft och hur nya laget ser ut så tänker jag. Kan detta verkligen stämma?

Vancouver har verkligen, enligt mig, haft en skollektion i hur man förbättrar ett lag under en sommar (utan cap-space osv inräknat). Samtliga delar ser bättre ut och inte bara lite heller. Räknar man från när 2019 drog igång så har spelare som Ferland, Pearson, J.T Miller, J. Benn, Myers och talangen Hughes tillkommit i laget. Wow, på snudd till chockad när man jämför lagdelarna kontra 2018/19!

Offensivt:

 • M. Ferland – E. Pettersson – B. Boeser
 • T. Pearson – B. Horvat – J.T Miller
 • S. Beartschi – A. Gaudette – J. Virtanen
 • L. Eriksson – J. Beagle – B. Sutter

Detta ser mycket bättre ut än förra året där man fått in spännande spelare som Ferland och J.T Miller. Dessutom har man Pettersson och Boeser som bara växer och växer! Pearson är en outsider som kan komma bli viktig. Spännande! Tre stjärnor förra året men jag tror på nästa kliv här i år.

★★★★

Defensivt:

 • A. Edler – T. Stecher
 • Q. Hughes – T. Myers
 • J. Benn – C. Tanev

Här är jag verkligen förvånad. Förra året var Vancouvers defensiv hemsk. Två stjärnor och massa frågetecken då. Frågetecken även nu då det är nya lines men det är otroligt spännande. Hughes, en ung talang, som bör tas på största allvar. Myers, från Winnipeg, som har en riktigt hög högstanivå. Benn som utökar bredden inom defensiven. Kan verkligen bli nästa kliv här! 3 starka stjärnor sålänge..

★★★★★

Målvakter:

 • J. Markström (T. Demko)

Markström har varit bra på senare år. Med en bättre defensiv framför sig kan det bara bli bättre (?)

★★★★★

Nu tänker ni att jag hyllar Vancouver till skyarna och att det ska bli slutspel och allting. Nej inte riktigt så men förra året var det totalt 8/15 stjärnor man fick. I år är det 10/15 stjärnor och ett kliv framåt. Det kan även sluta på 12/15 stjärnor sen när man sammanfattar säsongen då jag har stora förväntningar.

Vancouver ser intressant ut. Längesen det såg såhär intressant ut. Man har en offensiv som utvecklas, äntligen en stabil defensiv och en Markström som måste hålla samma nivå som förra säsongen. Det är framförallt defensiven som äntligen ser intressant ut efter några katastrofala år. Vancouver slutspel 20/21? Mycket möjligt. Vancouver slutspel 19/20? Nja.

Slutspel? Nej

Tips på Vancouver säsongsspel:

 • Slutspel – Nej – 1,44 leovegas
 • Markström Ö2,0 hållna nollor 2,00 betsson
 • B. Boeser Ö27,5 mål 1,85 betsson

Vegas Golden Knights: Hur blev Vegas såhär bra?

När Vegas blev klart för NHL så var det en sak alla tänkte som var gemensamt: Dom kommer sluta i botten. Det året spelade Vegas SC-final och allt därefter är historia. På något sätt har Vegas redan etablerat sig i toppen och i år ser man riktigt bra ut. Bredden är enorm och laget är även relativt ungt. Bra jobbat!

Sommaren har inte hänt särskilt mycket. Varför ändra på detta lag? Innan säsongen tog slut fick man in Stone och det visade sig riktigt bra direkt. Dessutom har man haft en bra draft och bredden är kvar.

Offensivt:

 • J. Marchessault – W. Karsslon – M. Stone
 • M. Pacioretty – P. Statsny – A. Tuch
 • B. Pirri – C. Eakin – R. Smith
 • T. Nosek – C. Glass – R. Reaves

Svårt att inte ta detta på allvar. Stone kom in i laget helt perfekt och Karlsson lär kunna få några assist i år. Andralinen är en liten äldre sådan men håller fortfarande hög nivå. Bredden bara fortsätter och nu kommer även en spännaden talang i Glass in i laget. 

★★★★

Defensivt:

 • B. McNabb – N. Schmidt
 • J. Merrill – S. Theodore
 • J. Schuldt – D. Engelland

Bra även här. Inte bästa i ligan men håller absolut hög nivå och det är även här några spelare runt 27 års åldern som bör entra sin toppnivå de kommande åren.

★★★★

Målvakter:

 • M. Fleury (M. Subban)

Fleury, succémålvakten som delvis var med och bar laget på sina axlar när man gick till SC-final. Förra året var det stora skadeproblem i Vegas med målvakterna men i år förväntar man sig att Fleury är med. Om han är med är detta en bra duo.

★★★

Vegas ser riktigt bra ut och det är framförallt att laget ser så ungt ut som gör att man blir på snudd helt chockartad hur man lyckats så snabbt. Alla lagdelar har hög nivå och det vore ett misslyckande om man inte tar sig till slutspel. Dock lär det bli tight. Både Sharks och Calgary lär vara med och ge en bra utmaning om toppplatserna. Sen brukar det alltid bli någon skräll i Pacific och där har vi lag som Arizona, Anaheim, Edmonton och Vancouver.

Jag tror man kan bli lite utav förra årets Blues där det går sådär i grundserien men att man kan bli riktigt farliga när det vankas slutspel.

Slutspel? Ja

Tips på Vegas säsongsspel:

 • Inga spel jag gillar just nu

Tabell:

1. Calgary Flames
2. Arizona Coyotes
3. Vegas Golden Knights
4. San José Sharks
5. Anaheim Ducks
6. Vancouver Canucks
7. Edmonton Oilers
8. Los Angeles Kings


Eastern Conference:

1.. Kommer senare

Western Conference:

1. Nashville Predators
2. Dallas Stars
3. Calgary Flames
4. St. Louis Blues
5. Arizona Coyotes
6. Vegas Golden Knights
7. San José Sharks
8. Minnesota Wild
9. Chicago Blackhawks
10. Colorado Avalanche
11. Anaheim Ducks
12. Vancouver Canucks
13. Winnipeg Jets
14. Edmonton Oilers
15. Los Angeles Kings

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

Målvaktsspecialer säsong 2019/20

september 3rd, 2019

Målvaktsspecialer är släppta. Samtliga spelas på betsson.

Finns några riktigt fina linor här:

C. Talbot Ö2,0 hållna nollor 2,00 5 units

Talbot hade en tung säsong med enbart 1 hållen nolla men hela Edmonton var dåliga. Det är inte ofta vi får en 2,0 lina på Talbot och han spelade faktiskt bara 31 matcher förra säsongen. I Rangers under sina två år hade han 3, 5 och därefter i Edmonton de två första åren 3, 5 hållna nollor.

Numera kommer han spela i Calgary. Ett lag med en av ligans bästa defensiv och jag har svårt att se hur det inte ska hjälpa honom till fler nollor. Kikar man på statsen jag skrev ovan så var det perioder då Rangers och Edmonton var riktigt bra så det mesta tyder på att Talbot hamnar på 3+ hålla nollor även i år. Han har faktiskt inte världens tuffaste motstånd i Rittich heller och lär få sina chanser att starta!

A. Raanta Ö2,5 hållna nollor 1,86 7 units

Läs förra årets motivering (var skadad nästan hela 18/19 och vi får samma lina + odds här)

H. Lundqvist Ö1,5 hållna nollor 1,74 5 units

F. Andersen Ö3,5 hållna nollor 2,00 3 units

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

Spelarspecialer NHL

september 2nd, 2019

7Kommer uppdatera inlägget lite då och då. Kika twitter för veta exakt när.

Först ut:

K. Kakko U28,5 mål 28,5 1,80 betsson 7u

Känns som en överdrivet hög lina på en spelare som gjorde 22 mål på 48 matcher i finska ligan den gångna säsongen. I NHL bör det bli tuffare och detta är en hög lina på en spelare som gör sin första säsong. Måste spelas!

M. Rantanen Ö28,5 mål 1,85 betsson 8u

Tänkte MacKinnon först men såg oddset åkt ned till 1,72. MacKinnon på 37,5 lina men oddsskillnaden och mållinornas skillnad här får mig att gå på Rantanen.

L. Draisaitl U95,5 poäng 1,85 betsson 7u

B. Boeser Ö27,5 mål betsson 1,85 6u

Boeser bör slå denna lina ganska säkert sålänge han inte skadar sig. Haft 29 och 26 mål senaste två säsongerna (båda säsongerna med under 70 spelade matcher). 22 år gammal och blir bara bättre (?). Gillar linan skarpt!

M. Barzal Ö20,5 mål betsson 1,85 6u

Också en lina jag gillar. Gick under linan med 18 mål senaste säsongen men det känns därför också som att det är nu vi får chansen. Barzal är riktigt bra (en av de bästa yngre i ligan enl mig).

B. Tkachuk Ö55,5 poäng (Obs. Ottawa Tkachuk) betsson 1,85 4u

Blir bara bättre och bättre. Tyckte han såg riktigt pigg ut senaste säsongen och en av få ljusglimtar i Ottawa. Gillar linan och vi kör. 

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

NHL säsongsspel – Ta sig till slutspel (uppdaterat)

augusti 26th, 2019

Samtliga spel tagna på leovegas

Metropolitan division:

Spel från tidigare inlägg:
Washington vinna division 4,65 – Interwetten (2,5 units) (droppat 4,35)
Columbus vinna division 26,00 – betway (1 unit) (Samma odds)

New York Rangers – Nej – 1,60 (4 units)
New Jersey Devils – Ja – 1,86 (6 units)

Här tar vi och sätter fokus på två lag. Rangers och Devils.

Rangers har ett bättre lag i år och har fått en spelare som Panarin till laget. Tror dock inte detta kommer räcka för att ta sig till ett slutspel i en division där vi har starka Washington, Pittsburgh och Carolina. Pittsburgh på nedgång men fortfarande ett mycket bättre lag än Rangers. Sen tror jag väldigt mycket på Devils i år som ni kanske förstår när ni ser spelet här ovan.

Devils har fått ett intressant lag och man har fått in spelare som Subban, Gusev, Simmonds och talangen Hughes. Spännande minst sagt! Trodde vi skulle få Devils en bra bit lägre.

Jackets att ta sig till slutspel till över 3x degen kan funka men kommer välja att avvakta här. Har planer att spela dom H2H mot in princip alla bottenlag när odds släpps.


Pacific division:

Spel från tidigare inlägg:
Calgary vinna division 5,25 – bet365 (4 units) (Samma odds)
Sharks vinna division 5,50 – betfair (2 units) (Borttagen)

Arizona Coyotes – Ja – 2,40 (3,5 units)
Anaheim Ducks – Ja – 4,70 (2 units)

Vancouver Canucks – Nej – 1,43 (8 units)

Här har vi en intressant situation. Denna division är ofta väldigt skrällaktig. Jag måste syna Vancouver att missa sluspel. Lågt odds men känns bara given.

Arizona har jag gillat några år nu, det vet ni som följt bloggen. De är på uppgång och förra året hamnade man på en stabil 4e plats i divisionen. Detta trots att man var utan Rantaa nästan hela säsongen. Jag tror man tar ännu ett kliv i år och faktiskt utmanar någon av de tre stora.

Anaheim måste även testas till detta odds. Som jag ser det går man på Arizona. Sen tar man antingen Anaheim, Kings eller Oilers. Chansen finns att en av Calgary / Sharks / Vegas chokar, det har man sett favoriter göra tidigare säsonger i denna division. Jag väljer Anaheim här. Tycker man har minst lika bra lag som Edmonton och Anaheim står mycket högre. Kings och Anaheim är ganska lika i oddsen och lag men gillar Anaheim mer som lag. Tycker man spelar bättre och tror mer på laget om man ser framtidsmässigt.


Central division:

Spel från tidigare inlägg:
Dallas vinna division 5,25 – bet365 (3,5 units) (samma odds)
Nashville vinna division 5,50 – bethard (3,5 units) (samma odds)
Dallas vinna SC 26,00 – bethard (1 unit) (Droppat till 21,00)
Dallas vinna Wester Conference 11,00 – betway (1,5 units) (droppat till 9,00)

Chicago Blackhawks – Nej – 1,46 (5 units)
Colorado Avalanche – Nej – 3,75 (2 units)
Dallas Stars – Ja – 1,44 (6 units)

I denna division är det alltid jämnt. Tunga och bra lag ser vi här. Måste göra som med Vancouver och spela Nej på Chicago till ett lägre odds. Ser inte hur Chicago ska komma före Nashville, Dallas, Colorado, Winnipeg och Blues. Skulle nog rankka Chicagos och Minnesotas chanser som lika stora och då är Minnesota mycket lägre i odds.

Dallas har jag som favorit till denna säsong, det vet ni som läst tidigare inlägg. Tror man vinner divisionen och att man absolut tar sig till slutspel. Allt annat vore stor skräll.

Colorado är konstigt nog favoriter till vinna divisionen men jag går mot dom här till ett fint odds. Det är stor chans att Blues / Dallas / Nashville hamnar topp 3 och då är det wildcard plats för Colorados del som gäller. 3,75 odds för att vara kring wildcard och härja? Ja tack.


Atlantic division:

Spel från tidigare inlägg:
Boston vinna division 4,30 – Interwetten (2 units) (droppat till 4,25)

Florida Panthers – Nej – 2,85 (3 units)

Florida har absolut chans på slutspel. Men man är i en tuff grupp där man möter lag som Toronto, Boston och Tampa. Dessa bör, och ska, ta topp 3 platserna. Därefter är det wildcard platser som gäller och där lär det bli fight mot andra jämnbra lag. Detta odds är fint utefter förutsättningarna. Jag utgår från att man inte hamnar topp 3 när jag ser värde här. Tror ni att Florida är ett topp3 lag är det inget värde ur er synvinkel. Fint värde och vi testar!


Inlägg med motivering till de tidigare rekarna som är nämnda i detta inlägg:

Dallas vinna SC

Divsionsvinnare


Lägger till följande spel från betsson:

New Jersey Devils – Ja – 2,35 (2 units) (refill, 8u totalt)
Philadelphia Flyers – Nej – 2,15 (3,5 units)
Chicago Blackhawks – Nej – 1,61 (5 units (refill, 10u totalt)
Chicago Blackhawks U90,5 poäng – 1,86 (3 units)

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

Divisionsvinnare NHL

augusti 5th, 2019

Inte så långt kvar tills försäsongen drar igång nu och då blir det kul för där brukar man kunna hitta finfina spel.

Såg att det släppts odds på divisionsvinnare och det finns några odds som stör mig som jag måste syna.

Följande:

Atlantic division vinnare – Boston Bruins 4,30 interwetten – 2 units

Tampa vann divisionen överlägset förra året och jag tror det blir svårt att göra om samma bedrift och att vinna så stort. Tampa kan mycket väl vinna divisionen men tycker att oddset på Tampa runt 2,00 är för lågt. Som andrahandsfavorit har vi Toronto och det är här det skär sig lite för mig. Enligt mig har Toronto och Boston ungefär samma chanser att ta divisionen före Tampa och jag ser Boston som ett stabilare lag rent defensivt. Stora delar av laget är sig likt och att få fina 4,30 synar vi.

Central division vinnare – Dallas Stars 5,25 bet365 – 3,5 units
Central division vinnare – Nashville Predators 5,50 bethard – 3,5 units

Här vet jag inte vad som hänt men att Colorado är satta som favoriter i denna grupp gör mig fundersam kring oddssättare ibland. Så stor skillnad är det verkligen inte på detta Colorado jämför med 18/19 och jag anser att motstånd som både Blues, Dallas och Nashville ska gå före. Kanske får äta upp detta när säsongen är över men den risken tar jag faktiskt.

Dallas har ett helt superlag enligt mig till denna säsong. Förra säsongen hade man sjukt bra defensiv och offensiven ser ännu vassare ut inför denna säsong.

Nashville har ett intressant lag och spelare som Granlund och Duchene spelar numera i Nashville. Man släppte Subban men enligt mig har man råd med det då defensiven redan är så sjukt bra i Nashville.

Blues utmanar dessa lag men jag tror inte man håller hela säsongen för att sluta på en förstaplats i denna division. Winnipeg har tyvärr tappat en hel del denna sommar och jag tror inte man kommer vara så starka som man tidigare varit.

Nä, här är det fina odds vi ser på Nashville och Dallas och vi sätter oss i en sits där det blir plus oavsett, sålänge en av dessa vinner.

Metropolitan division vinnare – Washington Capitals 4,65 interwetten – 2,5 units
Metropolitan division vinnare – Columbus Blue Jackets 26,00 betway – 1 unit

Jag håller Washington som bästa laget i denna division även denna säsong. Tidigare åren har jag kört Washington + Pittsburgh men jag anser att Pittsburgh är på nedgång medans Washington ändå kvarstår som ett topplag. Det var längesen vi fick såhär fina odds på Washington och jag synar.

Sen kommer jag gå på en rejäl skräll i Columbus. Visst, Columbus har tappat lite spelare som exempelvis Panarin men man kommer fortsatt ha kvar en bra bredd inom laget med mycket talang. Känns som spelbolagen överdriver detta helt då man slänger ned Columbus som helt chanslösa och helt ute ur leken från ingenstans. Att ha lag som Rangers och Flyers på så extremt mycket lägre odds än Columbus köper jag inte. Man har sett större skrällar förut. Kommer dock inte köra så heavy insatser här och istället lägga mer på h2h när det dyker upp då vi lär finna riktigt bra value där när dom är såhär bottentippade.

Ett lag som är intressant här är Devils och dom kan också spelas som vinnare till 6,00+ för den vågade. Laget har rustat på rejält och ser intressant ut i år.

Pacific division vinnare – Calgary Flames 5,25 bet365 – 4 units
Pacific division vinnare – San José Sharks 5,50 betfair – 2 units

För mig är detta också helskumt. Vegas har inte gjort mycket med laget denna sommar och att man ska gå till megafavorit i denna grupp (under 2 x degen) är helt ologiskt. Man har ett riktigt bra lag på pappret men att sätta Calgary (vann divisionen förra säsongen) och Sharks (2a förra säsongen) som så långt från Vegas är helt orimligt i mitt tycke.

Calgary har ett relativt likt lag och man har fortfarande en av ligans bästa defensiv på pappret som även är riktigt duktig framåt. Man har galet bra offensiv och spelare som Gaudreau och Monahan blir bara bättre och bättre.

Sharks har gått ned sig lite på pappret men man har fortfarnade en riktigt bra bredd och ett lag som kan utmana om divisionstiteln.


Det var allt för denna gång. Jag väljer att vara lite hård mot vissa lag som Avs och Vegas. Kanske får jag ångra mig när säsongen sammanfattas men då är det bara att säga hatten av till spelbolagen.

På återseende när H2H spel osv släpps // NB

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

NHL säsongsspel 19/20

juli 1st, 2019

Dags för säsongens första NHL-spel till 19/20. Lyckades pricka Blues detta året och ska göra ett nytt litet försök till den kommande säsongen.

Har flugit runt en del spelare till olika lag idag och jag har nu tagit ställning efter att jag hittat två intressanta spel.

Dallas vinna SC 26,00 bethard / betfair. Finns 21,00 betway 1 unit

Dallas vinna Western Conference 11,00 betway 1,5 units

Dallas var redan riktigt bra den gångna säsongen. Man åkte ut mot SC-vinnarna Blues i game 7, inte dåligt det. I grundserien slutade man på en 6e plats och man hade ligans näst bästa försvar efter att enbart släppt in 202 mål (bara Islanders hade färre insläppta).

Nu idag har man fått till sig bland annat Pavelski och Perry. Laget ser otroligt intressant ut just nu och om man var så bra förra säsongen så har jag svårt att man ser laget ta ett steg tillbaka i år. Andra sidor har Dallas vinna SC runt 15 i odds och att få 21 – 26 känns extremt överdrivet. Tror inte vi kommer få se ett högre under säsongen om dom inte gör världens sämsta start i oktober. Så ska man gå in så är det nu som gäller, lär droppa.

Att få in Pavelski och Perry utökar bredden enormt. Dessutom ryktas Sekera vara på ingång. Pavelski är en av de bästa deflection spelarna i ligan och det är in princip garanti att han kommer leverera poäng åt Dallas. Pavelski har haft 60+ poäng i 8 raka säsonger (en säsong däremellan med enbart 31p men då bara 48 spelade matcher).

Laget kommer se på ut ungefär såhär:

Benn-Seguin-Radulov
Hintz-Pavelski-Perry
Cogliano-Dickinson-Comeau
Janmark-Faksa-Gurianov

Lindell-Klingberg
Heiskanen-Johns/Polak
Oleksiak-Fedun

Bishop
Khudobin

Otroligt vasst lag. Bishop var, enligt mig, bästa målvakten i ligan den gångna säsongen och med ett försvar som bara blir bättre och bättre för varje år så bör det göra jobbet snäppet ännu enklare i år. Defensiven är en ung sådan som tagit enorma kliv den gångna säsongen och detta kan bli livsfarligt från och med denna säsong. En sak som ofta vinner slutspel är dessutom målvakt + bra D (Blues typiskt exempel på detta den gångna säsongen). 

Nä, den här upplagan av Dallas ser riktigt intressant ut och som jag skrev ovan så tror jag knappast att oddsen kommer stå i 26,00 när säsongen drar igång. Kör rätt låga insatser här. Är ändå långt innan säsongsstart (Blues prickade jag i februari så man hade fått en ganska klar bild i hur de spelade). Har även en känsla av att det kommer bli en hel del Dallas h2h spel när sådana släpps nu i juli och då vill jag ha lite units "över" att kunna sprida ut, utan att behöva ta en alldeles för stor risk på detta spännande lag.

//

NB

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

Slutspelsnatt 13/6-2019

juni 12th, 2019

888sport tillhör kambi och om ni gillar sidor som leovegas/unibet osv så kan ett konto hos 888sport vara något för er. Oddsen är alltid samma!

För att ta del av 888sport bonus klicka här: 888sport(Bonus upp till 500kr)

Ifall ni ska rygga spelen här på sidan får ni gärna göra konto via länkarna.


Dags för game 7 i SC finalen och det är nervöst. 21,00 ska avgöras. NERVÖST.

Kör vi:

Boston Bruins – St. Louis Blues:

Har Blues vinna SC till 21,00 så kommer inte spela ML här även om jag tycker oddset är bra. Däremot kan jag inte skippa vissa spel på Blues då Blues varit slutspelets bästa bortalag + eventuell öppen kasse sitation.

Blues -1,0 inkl ot 3,65
Blues -1,5 5,25
Blues – 2,5 10,00

Ni kan även köra Blues Ö1,5 mål 1,43 8u på kambi men jag vill som sagt inte köra Blues på låga odds när jag har dom ML 21,00 i dagsläget.

Om du inte sitter på Blues vinna SC så kan man köra både Blues ML, FT och Ö1,5/Ö2,0 mål.

Självklart spelas även överspelen i en game 7 som vanligt:

Ö5,0 1,74 inkl ot
Ö5,5 2,35
Ö6,0 2,65 inkl ot
Ö7,0 4,85 inkl ot

C. Parayko Ö2,5 skott 2,44
D. Perron U2,5 skott 1,57
P. Bergeron Ö2,5 skott 1,59
D. Pastrnak Ö2,5 skott 1,60 All-in singel
D. Pastrnak Ö3,5 skott 2,20 
J. Schwartz Ö2,5 skott 2,30

Om du har läst tidigare inlägg så vet du varför jag spelar dessa. Oddsen är ungefär densamma så jag ser värde här. Parayko blir någon unit mindre då det är bortaplan och inte 2,55 men fortfarande bra.

Perron U2,5 lina istället och det är intressant. Klarat linan i båda senaste säsongerna om man ser till det långa loppet.

R. O'Reilly Ö1,5 poäng 4,80

O. Sundqvist Ö3,0 hits 2,00

//

I have Blues to win SC til 21,00 so i wont go with ML here even tho i think the odds is good. I cant just skip some bets at Blues tho since Blues been the best team on the road during the playoffs + we could get an open net situation.

Blues -1,0 including ot 3,65
Blues -1,5 5,25
Blues -2,5 10,00

You could also go with Blues O1,5 goals 1,43 8u kambi but as ive said i wont go on low odds on Blues here since im on ML 21,00 atm.

If you are not at Blues to win SC then you can go with both Blues ML, FT and O1,5 / O2,0 goals.

Ofc i will also play some overbets when we are in a game 7 as usual:

O5,0 1,74 inc ot
O5,5 2,35
O6,0 2,65 incl ot
O7,0 4,85 incl ot

C. Parayko O2,5 shots 2,44
D. Perron U2,5 shots 1,57
P. Bergeron O2,5 shots 1,59
D. Pastrnak O2,5 shots 1,60 All-in single
D. Pastrnak O3,5 shots 2,20
J. Schwartz O2,5 shots 2,30

If you have read earlier posts you know why i play these. The odds are pretty much the same so i see value here. Parayko some units less since its on the road and not 2,55 but still good.

Perron U2,5 line instead and that is intresting. Covered the line in both of the two last seasons in the long run.

R. O'Reilly O1,5p 4,80

O. Sundqvist O3,0 hits 2,00


Nattens spel:

Tidigt lagda spel:

Blues -1,0 inkl ot 3,65 betsson (1,5 unit)
Blues -1,5 5,25 bet365 (1 unit)
Blues -2,5 10,00 bet365 (0,5 units)
Ö5,0 inkl ot 1,74 betsson (2,5 units)
Ö5,5 2,35 coolbet (1 unit)
Ö6,0 inkl ot 2,65 betsson (1 unit)
Ö7,0 inkl ot 4,85 betsson (0,5 units)

Spelarspecialer (dessa bokförs med):

D. Perron U2,5 skott 1,57 betway (4 units)
C. Parayko Ö2,5 skott 2,44 svenska spel (2 units)
D. Pastrnak Ö2,5 skott 1,60 svenska spel (5 units)
D. Pastrnak Ö3,5 skott 2,20 betway (2 units)
P. Bergeron Ö2,5 skott 1,59 svenska spel (3 units)
J. Schwartz Ö2,5 skott 2,30 coolbet (2 units)
R. O'Reilly Ö1,5p 4,80 coolbet (1,5 units)
O. Sundqvist Ö3,0 tacklingar 2,00 betsson (2,5 units)

Både Pastrnak, Bergeron och Parayko finns på coolbet med. Men lite lägre odds där. När det kommer till Schwartz finns han spelbar på de flesta sidor. Perron finns på kambi men U1,5 lina istället, dock även värde på den så spelbar.

Tidigt lagda spel:

Nattens målskyttar:-

Lag:-

1×2 system (för skojs skull efter önskemål och bygger inget på värde här): Boston-Blues X
Nattens dubbel (för skojs skull efter önskemål och spelas ej själv): –

Nattens All-in singel: D. Pastrnak Ö2,5 skott


Till kommande nätter:

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

Slutspelsnatt 10/6-2019

juni 9th, 2019

888sport tillhör kambi och om ni gillar sidor som leovegas/unibet osv så kan ett konto hos 888sport vara något för er. Oddsen är alltid samma!

För att ta del av 888sport bonus klicka här: 888sport(Bonus upp till 500kr)

Ifall ni ska rygga spelen här på sidan får ni gärna göra konto via länkarna.


Herregud vad spännande nu med 21,00 inatt. Går den in och det blir sjuk jackpott och sjuk avslutning på säsongen.

Här är inlägget där spelet las: Klicka här

Inte ofta man ska skryta osv men jäkligt nöjd med den långa motiveringen här oavsett hur det slutar. Synar in princip alla lagen rätt i Western i texten. Ska mycket till för att man ska lyckas träffa så. Har försökt många år utan att lyckas.

Inatt hoppas vi Blues avgör så vi slipper en rysare i game 7.

Lite spel till matchen:

St. Louis Blues – Boston Bruins:

P. Bergeron Ö0,5p 1,62

B. Marchand flest poäng h2h D. Pastrnak 1,99

O. Sundqvist Ö3,0 tacklingar 2,00

J. Schwartz flest skott h2h B. Schenn 1,85
J. Schwartz Ö2,5 skott 2,20

Schwartz är alltid på 2,5 lina i skott där vi sett han hamna över 2,5 skott mycket fler gånger än Schenn. Sen ska Schwartz Ö2,5 stå runt 1,85.

D. Pastrnak flest skott h2h B. Marchand 1,85
D. Pastrnak Ö2,5 skott 1,60 All-in singel

P. Bergeron Ö2,5 skott 1,55

D. Perron U1,5 skott 2,30

T. Krug Ö2,0 skott 1,57

B. Schenn U2,5 skott 1,60

C. Parayko Ö2,5 skott 2,55

Var lite fundersam kring denna i början men kom fram till att det är riktigt bra värde här. Parayko har Ö2,5 skott i 34/80 matcher denna säsong. I slutspelet är det som med O'Reilly att han har skjutit mindre. Så jag gjorde ett större sample här där jag gick bak ännu en säsong och där visade det sig att han hade Ö2,5 skott i 39/82 matcher. Allt tyder på value här i långa loppet.

R. O'Reilly Ö2,5 2,15 funkar men skippar denna idag då jag blev fett fundersam kring valet av Ö2,5 2,15 eller U2,5 1,85. U2,5 1,85 sticker ut ganska rejält om man ser till playoff-perioden men samtidigt är Ö2,5 också bra. Ah ni hör ju. Jag bara babblar, SKIP.

Sist ut är vanliga spel. Avgörande match och som vanligt kan det leda till desperation ifall Blues tar ledning. Testar överspel:

Ö5,0 1,73 inkl ot
Ö5,5 2,40 
Ö6,0 2,60 inkl ot
Ö7,0 4,85 inkl ot
Blues Ö2,0 1,50 All-in singel

Om jag såg värde i Blues Ö2,0 1,45 i game 4 så är det ganska självklart att jag ser värde även denna gång. 

Ni kan även köra Blues ML / FT / -1,5 / -2,0 / -2,5 då dessa odds är jäkligt höga med tanke på att Boston kan åka ut här. Men jag har Blues vinna SC och nöjer mig där.

//

P. Bergeron O0,5p 1,62

B. Marchand h2h most points D. Pastrnak 1,99

O. Sundqvist O3,0 hits 2,00

J. Schwartz most shots h2h B. Schenn 1,85
J. Schwartz O2,5 shots 2,20

Schwartz is almost everytime at a 2,5 line where we much more often see him over 2,5 than Scenn. Schwartz O2,5 should be around 1,85.

D. Pastrnak most shots h2h B. Marchand 1,85
D. Pastrnak O2,5 shots 1,60 All-in single

P. Bergeron O2,5 shots 1,55

D. Perron U1,5 shots 2,30

T. Krug O2,0 shots 1,57

B. Schenn U2,5 shots 1,60

C. Parayko O2,5 shots 2,55

Was a bit doubtful here in the beginning but then i found out its really good value here. Parayko has O2,5 shots in 34/80 matches this season. During the playoffs he has shot much less much the same like O'Reilly situaion. So what i did was go further back to get a bigger sample here and checked the season before and then he  had O2,5 shots in 39/82 matches. Everything tells us we have good value here in the long run.

R. O'Reilly O2,5 2,15 works but i skip this time since i got confused by the choice of O2,5 2,15 or U2,5 1,85. U2,5 1,85 stands out pretty much if we compare during the playoff-period but at the same time is O2,5 2,15 good aswell. Yeah you hear. I just talk, SKIP.

Last out the normal bets. Important game here and as usually it can lead to a desperate situation if Blues takes the lead. Il try overbets:

O5,0 1,73 including ot
O5,5 2,40
O6,0 2,60 including ot
O7,0 4,85 including ot
Blues O2,0 1,50 All-in single

If i found value at Blues O2,0 1,45 in game 4 then it is pretty obvious i see value this time aswell.

You could also go with Blues ML / FT / -1,5 / -2,0 / -2,5 since these odds are high considering Boston could lose the cup here. But i have Blues to win SC so im saticfied.


Nattens spel:

Blues Ö2,0 1,50 leovegas (7 units)
Ö5,0 1,73 betsson (1,5 units)
Ö5,5 2,40 coolbet (1 unit)
Ö6,0 2,60 betsson (1 unit)
Ö7,0 4,85 betsson (0,5 units)

Tidigt lagda spel:

Spelarspecialer (dessa bokförs med):

P. Bergeron Ö0,5p 1,62 coolbet (3 units)
B. Marchand flest poäng h2h D. Pastrnak 1,99 coolbet (3 units)
D. Pastrnak flest skott h2h B. Marchand 1,85 coolebt (2 units)
O. Sundqvist Ö3,0 tacklingar 2,00 betsson (3 units)
J. Schwartz flest skott h2h B. Schenn 1,85 coolbet (1,5 units)
J. Schwartz Ö2,5 skott 2,20 coolbet (3 units)
D. Pastrnak Ö2,5 skott 1,60 coolbet (5 units)
P. Bergeron Ö2,5 skott 1,55 coolbet (2 units)
D. Perron U1,5 skott 2,30 coolbet (2,5 units)
T. Krug Ö2,0 skott 1,57 betsson (3 units)
B. Schenn U2,5 skott 1,60 coolbet (2 units)
C. Parayko Ö2,5 skott 2,55 coolbet (4 units)

Tidigt lagda spel:

Nattens målskyttar:-

Lag:-

1×2 system (för skojs skull efter önskemål och bygger inget på värde här): Blues-Boston X
Nattens dubbel (för skojs skull efter önskemål och spelas ej själv): –

Nattens All-in singel 1: D. Pastrnak Ö2,5 skott
Nattens All-in singel 2: Blues Ö2,0


Till kommande nätter:

Inga kommande matcher atm

Tags:

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

Slutspelsnatt 7/6-2019

juni 6th, 2019

888sport tillhör kambi och om ni gillar sidor som leovegas/unibet osv så kan ett konto hos 888sport vara något för er. Oddsen är alltid samma!

För att ta del av 888sport bonus klicka här: 888sport(Bonus upp till 500kr)

Ifall ni ska rygga spelen här på sidan får ni gärna göra konto via länkarna.


Blues, BLUES BLUUUUES. Ikväll är vi alla Blues fans. 21,00 och vinner dom inatt ligger vi riktigt fint till. Så sjukt nervös.

Först ska vi hitta lite spel:

Boston Bruins – St. Louis Blues:

D. Pastrnak Ö2,5 skott 1,55 All-in singel
D. Pastrnak Ö3,5 skott 2,20

Ö2,5 skott i 46/66 matcher (grundserien)
Ö2,5 skott i 13/21 matcher (playoffs)

Hemmaplan och Pastrnak har sett het ut mot Blues (Ö2,5 skott i 3/4 matcher). Gillar linan här.

D. Perron U1,5 skott 2,56

U1,5 skott i 29/57 matcher (grundserien)
U1,5 skott i 8/23 matcher (playoffs)

Bra värde men jobbig lina såklart. Men man får inte vara feg på underspel, stort värde där ibland och då är det bara att köra. Tycker man de är jobbigt med underspel är det bättre man inte kollar matchen och bara tittar antal skott efter.

P. Bergeron Ö2,5 skott 1,60

Ö2,5 skott i 44/65 matcher (grundserien)
Ö2,5 skott i 17/21 matcher (playoffs)

B. Schenn U2,5 skott 1,66

U2,5 skott i 46/72 matcher (grundserien)
U2,5 skott i 16/23 matcher (playoffs)

R. O'Reilly Ö2,5 skott 2,20

Ö2,5 skott i 47/82 matcher (grundserien)
Ö2,5 skott i 7/23 matcher (playoffs)

Åh, spelbolagen fortsätter sätta han på 2,20.. Jag gillar egentligen inte spela på O'reilly men värdet är där så vi måste spela igen. Senast satt den till fina 2,30. Inte samma värde inatt då det är 2,20 och bortaplan men fortfarande värde. Skjutit lite i playoffs men går man långt bak så är detta ett bra spel. Säsongen 17/18 hade han Ö2,5 skott i 42/81 matcher. Allting tyder på ett odds under 2,00 i ett långt sample.

J. Schwartz Ö2,5 skott 2,10

Blues Ö1,5 1,46 All-in singel

Har Ö1,5 mål i 17/20 playoffmatcher. Har Ö1,5 mål i 62/82 matcher grundserien. Ska vara nere runt 1,25-1,30 tycker jag.

Ö5,0 1,67 inkl ot

h2h spel poäng

B. Marchand h2h D. PAstrnak 2,02
A. Pietrangelo h2h D. Perron 1,82

O. Sundqvist Ö3,0 tacklingar 2,00

//

D. Pastrnak O2,5 shots 1,55 All-in single
D. Pastrnak O3,5 shots 2,20

O2,5 shots in 46/66 matches (regular season)
O2,5 shots in 13/21 matches (playoffs)

At home and Pastrnak looks very good atm against Blues (O2,5 shots in 3/4 matches). Like the line here.

D. Perron U1,5 shots 2,56

U1,5 shots in 29/57 matches (regular season)
U1,5 shots in 8/23 matches (playoffs)

Good value here but a tough line ofc. But you cant be scared on the underbets, big value sometimes and then we have to just go with it. If you think its a bit tough following underbets its better you just avoid following the match and just check the stats after the game is done.

P. Bergeron O2,5 shots 1,60

O2,5 shots in 44/65 matches (regular season)
O2,5 shots in 17/21 matches (playoffs)

B. Schenn U2,5 shots 1,66

U2,5 shots in 46/72 matches (regular season)
U2,5 shos in 16/23 matches (playoffs)

R. O'Reilly O2,5 shots 2,20

O2,5 shots in 47/82 matches (regular season)
O2,5 shots in 7/23 matches (playoffs)

Åh, the bettingsites keeps put him at 2,20. I dont like to play at O'Reilly but the value is there so we have to play again. Last time we had nice 2,30. Not same value tonight since its 2,20 and on the road but still value. Shot much less in the playoffs but il go further back than that and then its a good bet. Season 17/18 he had O2,5 shots in 42/81 matches. Everything speaks for a odds under 2,00 in a long sample

J. Schwartz O2,5 skott 2,10

Blues Ö1,5 1,46 All-in single

Has O1,5 goals in 17/20 playoff matches. Has O1,5 goals in 62/82 matches regular season. Should be down around 1,25-1,30 i think.

O5,0 1,67 including ot

h2h bets most points

B. Marchand h2h D. Pastrnak 2,02
A. Pietrangelo h2h D. Perron 1,82

O. Sundqvist O3,0 hits 2,00


Nattens spel:

Blues Ö1,5 1,46 coolbet (7 units)
Boston-Blues Ö5,0 1,67 betsson (2,5 units)

Tidigt lagda spel:

Spelarspecialer (dessa bokförs med):

R. O'Reilly Ö2,5 skott 2,20 coolbet (2 units)
J. Schwartz Ö2,5 skott 2,10 betway (1,5 units)
B. Marchand flest poäng h2h D. Pastrnak 2,02 coolbet (3,5 units)
A. Pietrangelo flest poäng h2h D. Perron 1,82 coolbet (2 units)
O. Sundqvist Ö3,0 tacklingar 2,00 betsson (4 units)

Tidigt lagda spel:

D. Perron U1,5 skott 2,56 coolbet (4,5 units)
D. Pastrnak Ö2,5 skott 1,55 coolbet (5 units)
P. Bergeron Ö2,5 skott 1,60 coolbet (3 units)
B. Schenn U2,5 skott 1,66 coolbet (3 units) (Kambi har 1,62 funkar med)
D. Pastrnak Ö3,5 skott 2,20 betway (2 units)

Nattens målskyttar:-

Lag:-

1×2 system (för skojs skull efter önskemål och bygger inget på värde här): Boston-Blues X
Nattens dubbel (för skojs skull efter önskemål och spelas ej själv):-

Nattens All-in singel 1: D. Pastrnak Ö2,5
Nattens All-in singel 2: Blues Ö1,5


Till kommande nätter:

Inga kommande matcher atm

Tags:

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

Slutspelsnatt 4/6-2019

juni 3rd, 2019

888sport tillhör kambi och om ni gillar sidor som leovegas/unibet osv så kan ett konto hos 888sport vara något för er. Oddsen är alltid samma!

För att ta del av 888sport bonus klicka här: 888sport(Bonus upp till 500kr)

Ifall ni ska rygga spelen här på sidan får ni gärna göra konto via länkarna.


Blues överkörda senast så vi hoppas dom kommer ut starkare inatt. Däremot ser h2h spelen sjukt bra ut efter förra natten då flera Boston spelare vi har h2h mot Blues spelare numera leder.

RIktigt fin vecka för personlig del då det slutade på hela +52u.

Kör vi game 4 nu då:

St. Louis Blues – Boston Bruins:

B. Schenn U2,5 skott 1,80
P. Bergeron U3,5 skott 1,72
R. O'Reilly Ö2,5 skott 2,30
D. Pastrnak U3,5 skott 1,90

Schenn var spelbar till 1,69 senast så då ska ni förstå att man går på 1,80 med. Bergeron och Pastrnak linor och odds är bra då det är på bortaplan mot ett Blues som måste vinna = tillåter inte mycket skott mot eget mål.

O'Reilly är rätt tuff. Jag ser värde här om vi tar en titt i det långa loppet och inte bara på sistone då han inte skjutit mycket. Men som jag sagt förut så går jag längre bak än bara 10-20 matcher. Så vi ger det ett försök ännu en gång.

V. Tarasenko Ö0,5p 1,80
V. Tarasenko Ö1,5p 4,40

Ganska höga odds på Tarasenko här. Lite samma som med O'REilly senast när vi fick 1,80 på honom. O'Reilly Ö0,5p 1,75 funkar med. Samma med Bergeron Ö0,5p 1,57.

Om du inte spelar Tarasenko poäng så funkar följande spel:
R' O'Reilly h2h Tarasenko 2,05
B. Marchand h2h Tarasenko 1,91
Bergeron h2h Tarasenko 1,88

Spelen är h2h poäng på coolbet

Blues Ö2,0 1,45 All-in singel

Ganska lågt odds jag vet men linan och att Blues spelar hemma gör denna spelbar. Jag tycker faktiskt den ska vara runt 1,20-1,30 så jag finner värde här. Du kan gå med Blues Ö2,5 eller ML då jag ser värde där med men jag kommer köra på det säkra kortet denna gång.

//

B. Schenn U2,5 shots 1,80
P. Bergeron U3,5 shots 1,72
R. O'Reilly O2,5 shots 2,30
D. Pastrnak U3,5 shots 1,90

Schenn was playable last time til 1,69 so you should understand ill go with 1,80 then. Bergeron and Pastrnak lines and odds i like since its on the road against a Blues that has to  win = doesnt allow many shots against the own net.

O'Reilly is a bit tough. I see value here if we take a look in the long run but lately he hasnt been shooting much. But as ive said before i go further back than just last 10-20 games. So we give it a try once again.

V. Tarasenko O0,5p 1,80
V. Tarasenko O1,5p 4,40

Pretty high odds at Tarasenko here. A bit same as with O'Reilly last game when we got 1,80 at him. O'Reilly O0,5p 1,75 works aswell this time. Same with Bergeron O0,5p 1,57.

If you dont go with Tarasenko points the following bets are playable:
R. O'Reilly h2h Tarasenko 2,05
P. Bergeron h2h Tarasenko 1,88
B. Marchand h2h Tarasenko 1,91

The bets are h2h points at coolbet.

Blues O2,0 1,45 All-in single

Pretty low odds here i know but the line and that Blues plays at home makes it playable. I think it should be around 1,20-1,30 actually so i find value here. You could go with Blues O2,5 or ML since i see value there aswell but ill go with the more safe card this time. 


Nattens spel:

Tidigt lagda spel:

Blues Ö2,0 1,45 leovegas (6,5 units)

Spelarspecialer (dessa bokförs med):

Tidigt lagda spel:

B. Schenn U2,5 skott 1,80 coolbet (3 units)
R. O'Reilly Ö2,5 skott 2,30 coolbet (4 units)
P. Bergeron U3,5 skott 1,72 coolbet (2 units)
D. Pastrnak U3,5 1,90 leovegas (2 units)
V. Tarasenko Ö0,5p 1,80 leovegas (3 units)
V. Tarasenko Ö1,5p 4,40 coolbet (2 units)

Nattens målskyttar:-

Lag:-

1×2 system (för skojs skull efter önskemål och bygger inget på värde här): Blues
Nattens dubbel (för skojs skull efter önskemål och spelas ej själv):-

Nattens All-in singel: Blues Ö2,0


Till kommande nätter:

Inga kommande matcher atm

Tags:

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här


Inga Kommentarer

NHLbettingblog


Detta är, jag, grundaren av NHLbettingblog.se. Jag har länge delat med mig av mina NHL-tips och här hittar ni dessa. Så om ni kommer för mina tips och följt mig genom åren är det här spelen dyker upp (utöver startsidan).

Spreadsheets:
NHL Slutspel 2019
NHL betting säsong 18/19
All-in singlar 18/19
Målskyttar 18/19

Gamla spreadsheet:
Alla spreadsheets hos NHLbettingblog

Säsongerna i sin helhet
Mina tankar om lagen
Fun Facts

888Sport

LeoVegas Sport

Paf – Exklusivt

Exklusivt via NHLbettingblog.se.

Få både:
– 1 gratisspel
– 100kr i cash

Ta del av erbjudandet här

NHLbettingblog – Ny chatt!

Klicka här för att få chatten i stort fönster!

Ps. Man kan även använda loggan nere till höger (på dator) för att få upp chatten snabbt

LeoVegas Sport

Paf – Exklusivt

Exklusivt via NHLbettingblog.se.

Få både:
– 1 gratisspel
– 100kr i cash

Ta del av erbjudandet här