Denna sidan drivs med hjälp av pengar från reklamintäkter. Stäng gärna av adblock om du vill stödja siten!

NIP att vinna Asia Championships

juni 13th, 2018

Asia Championships drar igång inatt. Det är nämligen så att där endast finns två klara vinnare av detta event och det är NIP och NaViÅtta lag gör upp om en nätt prissumma på $300.000 i denna turnering som spelas i Shanghai, Kina. Lag som Heroic, Virtus Pro, TyLoo och EnVyUS m.fl deltar men ingen av dessa har mer än en teoretisk chans att faktiskt nå förstaplatsen. Detta eventet är ganska spikat redan om vilka som ska spela finalen och vem som kommer segrandes ur den men jag tycker faktiskt att värdet ligger på NIP i denna turnering och inte NaVi.

 

NIP har gjort sig av med draken och ersatt honom med Lekr0. I Lekr0 får man en grymt dedikerad och talangfull spelare som sitter på en enorm individuell skicklighet. Älskar pistoler och rifles och kan även trycka upp en AWP ett par gånger om han får feeling för det. Dessutom så bidrar han med en intressant attityd som ofta säger "fuck off" vilket mer eller mindre gör honom ostoppbar. Inte direkt spelaren som ger sig.

Detta bytet är oerhört intressant faktiskt. De har gjort sig av med sin bästa spelare och sin dedikerade awper och ersatt honom med en mer all-round spelare som kan bidra på alla ställen. Dessutom spelar Lekr0 mer statiskt och går att sätta på en position utan att han rör sig, något som inte fungerade med draken. Det är inte så att draken är problemet i sig. NIP har länge försökt att spela på ett för taktiskt sätt och fullkomligt misslyckats med aim-duellerna och således förlorat både rundor och matcher. När draken kom in så blev spelet lite annorlunda och man vågade ta mer dueller och såg hur bra det faktiskt gick. Största problemet är dock att stjärnor som Forest och GeT_RiGhT fått lida och inte alls kunnat bidra. Speciellt GeT_RiGhT.

Inget som dessa stjärnor gillade direkt. Byte behövdes göras tyckte dessa och in kommer istället Lekr0 med förhoppningen att han ska kunna bidra med mer stabilitet som gör att framförallt GeT_RiGhT har något att säga till om igen. Om det nu blir så framöver är en bra fråga. I det korta loppet tror jag detta är ett perfekt byte. Ny spelare, ny energi och nytt hopp kommer in i laget och tillsammans kan alla absorbera denna möjlighet och göra den till något fantastiskt.

Denna turneringen är deras absolut bästa chans att vinna något 2018 och starta sin resa mot toppen igen, för 934e gången. Snackas ofta om honeymoon-phases och även om detta inte är en sådan så har den inslag av det. Lekr0 in, draken out och ut går osäkerheten och in kommer säkerheten, i spelarnas ögon. Lekr0 är definitivt övertaggad på detta och kommer sprida all denna energi till laget vilket kommer göra att spelare som GeT_RiGhT och Forest vågar vara bäst igen. Det var ett tag sedan sist.

 

NaVi vann Starladder. Det var väldigt förväntat och välförtjänt även om vägen dit var komplicerad. Man lyckades och laget vann på hemmaplan inför sina egna fans. Slutet gott, allting gott. NaVi är ett lag som växer sig in i turneringar och avslutar så snyggt det går. Det börjar synas att spelarna i laget ser mer och mer bekväma ut med varandra och börjar att spela bättre som en effekt. Dessvärre har man fortfarande en väldigt tråkig attityd och en mentalitet som inte duger mot topplag då man lätt tiltar iväg om det börjar gå dåligt. Deras ekonomihantering i spelet är ett tydligt tecken och troligtvis en av deras värsta fiender och något som måste jobbas på.

Målet är uppnått och nästa mål är att vinna en turnering med topplag i. Spelarna har lagt korten på bordet. Denna turneringen är endast ett stopp på vägen dit och endast ett stopp det tar på vägen för att slipa på sina taktiker och individuella nivåer. Givetvis är de här för att vinna och dra hem lite extra pengar och självförtroende men det riktiga fokuset ligger inte på denna turneringen. Vet man om hur NaVI spelar och hur NaVi tänker så vet man också om att detta laget är ökända för att vara kaxiga och nonchalanta. De har två av världens bästa spelare i laget men lyckas ändå inte vinna turneringar med bra lag i.

Denna turneringen kommer inte vara ett undantag. De är mer här för att visa upp sig och springa hem turneringen och med den mentaliteten så kommer de att få ett abrubt slut om laget inte är på hugget. De ser ingen på detta eventet som en potentiell vinnare mer än de själva eftersom att alla lagen här är sämre än NaVi. Problemet är bara att en sådan mentalitet lätt biter sig själv i baken. Motstånd som NIP, Virtus Pro, TyLoo och Heroic kan absolut skrälla till sig både en karta och en vinst och är NaVi inte förberedda på detta så lär de inte åka hem från Kina glada. 

NaVi har fått tur med gruppen och har NIP i samma grupp vilket gör att dessa två lagen inte bör kunna mötas förens tidigast i en potentiell semifinal eller final beroende på placering. Detta är givetvis underbart för båda NIP och NaVi och underlättar för spelet också. Hade hatat att ha dessa två lagen i varsin grupp och slå ut varandra direkt. Istället får vi en möjlighet att se dessa lagen i antingen en semifinal eller en final eftersom att tre lag från varje grupp kvalar sig vidare till slutspelet.

 

Det ska helt ärligt bara finnas två potentiella vinnare av detta eventet. Inte Virtus Pro, inte TyLoo, inte Heroic och inte EnVyUS. Dessa lagen har inte vad som krävs just nu. En del spelarbyten, en del problem med form, en del problem med mentalitet och en del problem med uppträdande. De andra lagen är inte värda att nämnas eftersom chansen att de kommer någonstans är minimal.

NIP har bra chans att ta hem detta eventet. Nytt blod och ny energi har brakat in i truppen och där finns fler bra saker än dåliga saker som kan komma utav detta. Implementeringen av Lekr0 i spelet ska inte vara speciellt svår då han får en statisk roll direkt och bara behöver hålla sin position. Grabbarna är redo för att vinna och detta är en bra chans att starta om och starta på nytt. Mycket press på detta laget och det är oftast då de levererar. Lekr0 kommer hjälpa dom på den vägen.

Iallafall i början.

Speltips: NIP vinnare av eventet

Liga: Asia Championships

Bolag: UNIBET

Units: 2/5

Odds: 5.00

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här

Lämna en kommentar

LeoVegas Sport

Paf – Exklusivt

Exklusivt via NHLbettingblog.se.

Få både:
– 1 gratisspel
– 100kr i cash

Ta del av erbjudandet här

NHLbettingblog – Ny chatt!

Klicka här för att få chatten i stort fönster!

Ps. Man kan även använda loggan nere till höger (på dator) för att få upp chatten snabbt

LeoVegas Sport

Paf – Exklusivt

Exklusivt via NHLbettingblog.se.

Få både:
– 1 gratisspel
– 100kr i cash

Ta del av erbjudandet här