Denna sidan drivs med hjälp av pengar från reklamintäkter. Stäng gärna av adblock om du vill stödja siten!

Originalderbyt

juni 12th, 2018

Gårdagens spel gick in efter en stor portion tur där målisen i Värnamo ger Södra målet till skänks. Skönt att starta veckan med grönt!

GAIS – Örgryte IS – 12/6 19:00

Ikväll spelas originalderbyt på Gamla Ullevi mellan kultklubbarna GAIS och Örgryte. Det är ett oerhört betydelsefullt möte för båda lagen, och på läktarna förväntas uppemot 12 000 infinna sig.

I Örgryte får man tillbaka målsprutan Diego Montel som varit borta med skador, och även Hannes Sahlin och David Engström är tillbaka. Däremot saknas fortfarande Jakob Lindström och Alibek Aliev efter deras röda kort mot Brage.

Örgryte startade säsongen alldeles utmärkt och radade upp segrar, men det sista har det gått tyngre och man har tappat . Man följde däremot upp 3-1-förlusten mot Brage för två omgångar sen med en stark poäng borta mot Falkenberg där man saknade flertalet tongivande spelare.

I GAIS-lägret får man tillbaka Andersén efter skada men saknar fortsatt Leksell och Janevski. Inga spelare avstängda.

GAIS började säsongen med två segrar innan man föll ned i det töcken man även spenderade delar utav försäsongen i. Offensivt gick det inte och man spelade sex raka utan vinst, där man dessutom bara mäktade med tre mål. Bosko lyckades sedan vända skutan tillfälligt och efter 3-1 borta mot Öster slog man sedan Frej hemma och kryssade borta mot Landskrona senast.

Det är inget snack om att detta är årets match för båda lagen. Med det sagt tror jag inte det är en offensiv bonanza och en målorgie vi kommer se ikväll. Örgryte har visserligen ett högt målsnitt (1.9 mål/match) men dessa siffror är något dopade av att laget lyckades trycka in många bollar mot lag med sämre defensiv (fyra mot Värnamo, tre mot Gefle och Öster).

Som skrivet ovan har GAIS fått upp ångan senaste tiden, men likadant här görs målen mot sämre motstånd.

Jag tror matchen ikväll kommer att bli en hård kamp mellan två lag som vägrar att vika en tum. Mycket boll på mittplan mellan två spelskickliga lag som kan varandra väldigt väl. Montel har varit borta ett tag och även om han är spelsugen kan det säkert ta tid att komma igång igen.

Kollar man inbördes möten har de fem senaste derbyna slutat oavgjort och under 2.5 mål (3 stycken 1-1 och 2 stycken 0-0). Jag brukar sällan lägga så mycket kraft på just inbördes möten, men med tanke på att detta är derby så blir det en annan grej utav det hela.

Det som kan sabba spelet är att båda lagen har en bra spets, eller att ett tidigt mål hade kunnat ge en böljande matchbild med så pass högt tryck på läktarna.

Nej, jag tror att lagen som är jämna kommer att neutralisera varandra och det är inte heller omöjligt att denna match slutar oavgjort i slutändan.

Mitt tips idag blir därmed under 2.5 mål till 1.80 på bet365 med 3/6.

Mål väl och spela sunt, på återseende!

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här

Lämna en kommentar

LeoVegas Sport

Paf – Exklusivt

Exklusivt via NHLbettingblog.se.

Få både:
– 1 gratisspel
– 100kr i cash

Ta del av erbjudandet här

NHLbettingblog – Ny chatt!

Klicka här för att få chatten i stort fönster!

Ps. Man kan även använda loggan nere till höger (på dator) för att få upp chatten snabbt

LeoVegas Sport

Paf – Exklusivt

Exklusivt via NHLbettingblog.se.

Få både:
– 1 gratisspel
– 100kr i cash

Ta del av erbjudandet här