Gameday.se

Gameday.se handlar du allt från NHL och får det hemskickat redan efter ett par dagar. Framförallt finns ett jättestort utbud av NHL-tröjor från de mest populära lagen i världens bästa hockeyliga. Om du vill köpa en NHL-tröja kan du besöka Gameday.se och välja bland officiella matchtröjor, hoodies, sweatshirts, t-shirts och långärmade t-shirts. Alla tröjor kommer från kända varumärken och håller högsta kvalitet. Kolla in utbudet och köp din NHL-tröja redan idag!

Målservice

Fler speltips

NHLbettingblog.se samarbetar med Oddsfamiljen.se.
En väldigt bra sida med mycket givande speltips inom alla möjliga sporter och ligor.

Besök Oddsfamiljen.se för ännu fler speltips.

NHLbettingblog.se samarbetar med Spelbloggare.se.
Där hittar ni varje dag mängder av speltips från olika experter,
både när det gäller NHL men även andra sporter och ligor.

Besök Spelbloggare.se för ännu fler speltips.

NHLbettingblog.se samarbetar med Rekar.se.
Ta del av dagliga speltips på Rekar.se - Från både deras egna spelbloggare och läsare. Skapa ett spreadsheet och för statistik för att utveckla ditt spelande till det bättre.

Besök Rekar.se för ännu fler speltips.

NHLbettingblog.se samarbetar med Bettingstugan.se.
Där kan du läsa, kommentera och dela med dig av speltips. De driver även Oddsbonusar.se där du kan jämföra bonusar

Besök Bettingstugan.se och Oddsbonusar.se

NHLbettingblog.se samarbetar med Tipsmedoss.com.
Hemsidan levererar speltips och rekar varje dag, främst till fotbollsmatcher men annat dyker också upp!

Besök Tipsmedoss.com för välskrivna speltips och rekar.

Lovenhhhl - Innehar rekordet i Be smart, Bet smart (startkassa: 400).
Är tillfälligt inne i Hall of Fame då han innehar rekordet just nu. Lovenhhhl lyckades efter 4 omgångar öka 400 till hela 9300 under mars månad 2017. Ett rekord som kommer bli svårslaget. Därav har han blivit intagen i Hall of Fame och förtjänar att vara där tills den dag han blir nedflyttad.

lunqan - Innehar rekordet i Be smart, Bet smart (startkassa: 100)
Detta är lunqan historiskt ensam om. Då startkassan numera ändrats. På 4 omgångar lyckades lunqan öka 100 till hela 2164. Det är väldigt bra gjort. Han förtjänar platsen i Hall of Fame.

Pontaboy - Vann jultävlingen 2015
Efter en lång resa lyckades Pontaboy ta sig igenom gruppspelet samt gå hela vägen till final. Seedad 8a blev han i playoffträdet och väl där överraskade han. I finalen spelade han X men vann på OT mot duktiga Quackity22 i game 1. Game 2 övertygade han och vann 4-2. Pontaboy är stolt inlagd i Hall of Fame!

Alfred - Vann jultävlingen 2016
Efter att ha imponerat rejält i gruppspelen så var det dags för playoff. Även där imponerade Alfred. Seedad som 2a efter gruppspelen och vann 2-1, 2-1, 2-0 och 2-0 i matchserierna genom playoffträdet. I finalen vann han mot svårspelade Ivaro med 2-0 i matcher.

bearlish - Vann playofftävlingen 2015
Kanske den svåraste tävlingen att vinna. bearlish lyckades gå hela vägen playoff 2015. Det var ett lurigt playoff då han lyckades gå ''minst minus'' mot sina motståndare genom playoff. Han spelade smart och vist. Förtjänar därmed sin plats i Hall of Fame.

Gurkan1338 - Vann playofftävlingen 2016. Vann dessutom League Tournament säsongen 2016/17
Gurkan1338 vann den svåraste tävlingen 2016. Efter en enkel vinst i round 1 och en lite mer klurig vinst i round 2 så var det dags för Conferencefinal. Väl där blev det jämnt. Väldigt jämnt. Gurkan1338 vann på 49 poäng och gick vidare till final där han gjorde en upphämtning, då han låg väldigt illa till, från 117 till 1464 under de två senaste matcherna. Gurkan1338 gick plus i 3/4 matchserier och förtjänade verkligen vinsten. Har blivit imponerad över Gurkan1338's spel genom hela säsongen i de olika tävlingarna. Har haft en tendens att betta som bäst när det gäller mest. Både i conferencefinalen och i finalen. Tycker nästan människor borde rygga om de får chansen!
Utöver detta vann även Gurkan1338 den längsta tävlingen i bloggens historia. League Tournament. Det var jämnt in i det sista men det var Gurkan1338 som knep sista omgången som avgjorde allt mellan Gurkan1338, Sal2013 och Ivaro.

mrtaco - Vann playofftävlingen 2017
Svåraste tävlingen på sidan och mrtaco levererade hela vägen. Hade näst mest inspelat under gruppspelen. Bara Ivaro låg före. Därefter i playoff gick han plus i samtliga matchserier förutom Conference kvartsfinalen. Slutade på imponerande 2820 i finalserien mot svårspelade BobbyClarke123 som imponerade hela vägen.

educhr187 - Trogen följare 2013 - 2016
Trogen följare här på sidan. Han förtjänar sin plats här i Hall of Fame. Han har alltid välkomnat nya människor, diskuterat betting, hållt chatten aktiv osv. Det finns helt enkelt bara en educhr187 och jag tror det kommer bli svårt att hitta en ny. Jag tror att educhr187 föralltid kommer vara ihågkommen i chatten och på bloggen. En riktig legend i denna blogg mellan åren 2013-2016.

Hur man kommer in i Hall of Fame:
- Vinner playofftävlingen
- Vinner jultävlingen
- Vinner League Tournament
- Tar över rekordet i Be smart, Bet smart
- Kan komma fler tävlingar / saker som gör att man kommer in här framöver

Trades och Free Agency (uppdaterat 8/7)

juli 8th, 2017

Här läggs samtliga trades på spelare ut som sker över sommaren. Ps. glöm inte bort att det även ligger picks i många av dessa trades som jag ej skriver med.

Kommer även bli lite free agency övergångar längre ned!

Kommer även, i krusiv stil, skriva lite tankar om vissa av de trades som skett.

Trades:

S. Darling till Carolina Hurricanes från Chicago Blackhawks

B. Bishop till Dallas Stars från Los Angeles Kings

T. Graovac till Washington Capitals från Minnesota Wild

J. Drouin till Montreal Canadiens från Tampa Bay Lightning
M. Sergachev till Tampa Bay Lightning från Montreal Canadiens

Äntligen fick Drouin det han velat, komma bort från Tampa. Efter att blivit draftad som 3a i förstarundan 2013 har han varit i hetluften och varit delvis nedflyttad till AHL. Fick väl sitt stora genombrott senaste säsongen då han var i Tampa hela säsongen och gjorde 53 poäng. Blir spännande att se han i Montreal och nya miljöer nu. Montreal kan behöva en skicklig spelare då dom behöver mer bredd framåt och inte bara förlita sig på Price.

N. Cousins till Arizona Coyotes från Philadelphia Flyers
M. Madsen till Arizona Coytoes från Philadelphia Flyers
B. Warren till Philadelphia Flyers från Arizona Coyotes

N. Beaulieu till Buffalo Sabres från Montreal Canadiens

M. Smith till Calgary Flames från Arizona Coyotes
B. Hickey till Arizona Coyotes från Calgary Flames
C. Johnson till Arizona Coyotes från Calgary Flames

Ännu ett försök av Calgary att styra upp målvaktssidan som år efter år är lika svajigt som Helix på Liseberg. Nu blev det visserligen bättre förra året med Elliot och Johnson men det började väldigt svagt av Elliot och det var inget ståhej i playoff heller där målvakterna vann matcher åt sitt lag. Nu skickar man iväg Johnson och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det.. Han var bättre än Elliott under säsongen. Smith är 35 år gammal och inte alls lika bra som 11/12 när han tog Arizona till SC final. Calgary hade behövt en målvakt som B. Bishop eller Fleury. Menmen vi får se Calgary ge målvaktssituationen ännu ett försök kommande säsong och se hur det går.

M. Mueller till New Jersey Devils från San José Sharks

J. Eberle till New York Islanders från Edmonton Oilers
R. Strome till Edmonton Oilers från New York Islanders

Spännande byte som mycket väl kan gå win-win. Kanske liten fördel Islanders då jag anser Eberle som en bättre spelare. Eberle är bra och kan mycket väl hitta sig bra in i Islanders lag. Samtidigt som Strome även han är intressant och nu kommer till ett spelglatt Edmonton.

N. Hjalmarsson till Arizona Coyotes från Chicago Blackhawks
L. Dauphin till Chicago Blackhawks från Arizona Coyotes
C. Murphy till Chicago Blackhawks från Arizona Coyotes

Wow. Snyggt av Arizona. Känns som Chicago kunde fått ut mer i en trade med Hjalmarsson inblandad. Arizona får in en intressant back och man har även fått in fler intressanta spelare som kommer längre ned.

A. Panarin till Columbus Blue Jackets från Chicago Blackhawks
T. Motte till Columbus Blue Jackets från Chicago Blackhawks

B. Saad till Chicago Blackhawks från Columbus Blue Jackets
A. Forsberg till Chicago Blackhawks från Columbus Blue Jackets

Japp ni läser rätt. Panarin kommer spela i Columbus nästa säsong och drömduon Panarin-Kane is no more. Riktigt intressant lag i Columbus nu efter detta. Panarin är en spelare i världsklass. Tungt tapp för Chicago. Samtidigt får man in Saad som varit i laget tidigare. Har spelat med både Toews och Kane tidigare. Hossa försvinner och det är lite liknande spelstil Saad har och han fyller väl upp luckan som Hossa lämnar efter sig. Men Panarin? Vem fyller upp den luckan?

J. Schroeder till Columbus Blue Jackets från Minnesota Wild
D. Salituro till Minnesota Wild från Columbus Blue Jackets

D. Stepan till Arizona Coyotes från New York Rangers
A. Raanta till Arizona Coyotes från New York Rangers
A. DeAngelo till New York Rangers från Arizona Coyotes

Återigen, wow!! Arizona tar in Raanta som jag anser vara den bästa målvakten i NHL som ej stått som ordinare målvakt. Detta pga Lundqvist. Det är dags för han att få komma till ett lag där han får visa hur bra han är. Även Stepan är intressant spelare. Arizona imponerar denna sommar.

B. Schenn till St. Louis Blues från Philadelphia Flyers
J. Lehtera till Philadelphia Flyers från St. Louis Blues

R. Reaves till Pittsburgh Penguins från St. Louis Blues
O. Sundqvist till St. Louis Blues från Pittsburgh Penguins

T. Hamonic till Calgary Flames från New York Islanders

Calgary, Calgary, Calgary… Laget som redan har en GRYM backbesättning får alltså in Hamonic i laget nu. Ser bra ut. Men återigen. Målvaktssidan? Kan bli flopp och målvaktssörja a la Calgary ännu ett år.

E. Läck till Calgary Flames från Carolina Hurricanes
R. Murphy till Calgary Flames från Carolina Hurricanes
K. Kanzig till Carolina Hurricanes från Calgary Flames

M. Scandella till Buffalo Sabres från Minnesota Wild
J. Pominville till Buffalo Sabres från Minnesota Wild
T. Ennis till Minnesota Wild från Buffalo Sabres
M. Foligno till Minnesota Wild från Buffalo Sabres

Intressanta byten åt båda håll. Men tycker framförallt att Buffalo får in två riktigt bra spelare i Pominville och Scandella. Kan lova riktigt gott. Egentligen samma för Wild då Ennis har varit en av de bästa i Buffalo under Buffalos tidigare slagpåseår

C. Wilson till Colorado Avalanche från Nashville Predators

C. Varhaeghe till Tampa Bay Lightning från New York Islanders
K. Gudlevskis till New York Islanders från Tampa Bay Lightning

T. McCollum till Detroit Red Wings från Calgary Flames

M. Johansson till New Jersey Devils från Washington Capitals

Devils börjar se intressanta ut. M. Johansson ska absolut inte underskattas och hade det inte funnits ett tak så hade Washington behållt honom 100%.

 

Nya laget Vegas Golden Knights:

In:

R. Smith till Vegas Golden Knights från Florida Panthers
Nikita Gusev till Vegas Golden Knights från Tampa Bay Lightning
M. Grabovski till Vegas Golden Knights från New York Islanders
J. Bischoff till Vegas Golden Knights från New York Islanders
S. Theodore till Vegas Golden Knights från Anaheim Ducks
D. Clarkson till Vegas Golden Knights från Columbus Blue Jackets
A. Tuch till Vegas Golden Knights från Minnesota Wild
D. Ferguson till Vegas Golden Knights från Dallas Stars
M. Kruger till Vegas Golden Knights från Chicago Blackhawks

Ut:

T. Van Reimsdyk till Carolina Hurricanes från Vegas Golden Knights
D. Schlemko till Montreal Canadiens från Vegas Golden Knights
M. Methot till Dallas Stars från Vegas Golden Knights

A. Emelin till Nashville Predators från Vegas Golden Knights
M. Kruger till Carolina Hurricanes från Vegas Golden Knights

 

Trades kommer uppdateras kontinuerligt under dagarna (Går igenom lite av de jag tycker är spännande och viktigt från och med 1e juni)Free Agency

Tyler Toffoli stannar i Los Angeles Kings

Ingen skräll att Toffoli skulle stanna i Kings men ack så viktigt. En viktig spelare för laget som levererat, när andra spelare svikit?

S. Gostisbehere stannar i Philadelphia Flyers

Också ganska självklart. En av de rookies som stack ut mest 15/16 och han fortsatte även att leverera i 16/17. Flyers gav honom 6års kontrakt vilket var ett smart drag.

T.J Oshie stannar i Washington Capitals

En bra spelare som jag förstår att Caps ville ha kvar. Dock tveksam kring cap hit på $5,75M. Då gäller det att Oshie också lever upp till den plats han tar. Han gör inte överdrivet mycket poäng, det ska man inte glömma bort. Även om han är ett spelgeni.

P. Eaves stannar i Anaheim Ducks

Givet, givet, givet! Eaves kom till Ducks och levererade direkt. Han spelade verkligen sig förtjänt till en förlängning. Nu är kontraktet på 3 år och det gäller att han fortsätter leverera

J. De La Rose stannar i Montreal Canadiens

Ynglingen som var ett lovande namn för Montreal för några år sedan måste nu börja visa vad han går för. Det var mycket snack om han i Montreal för ca 2 år sen. Till och med så långt att man snackade om att planerna var att han skulle bli lagets kapten i framtiden. Nu fick han 9 matcher den gångna NHL säsongen med 0 poäng och -3. Inget att hurra över även om det gick bättre i AHL. Men Montreal vill fortfarande inte ge upp honom men samtidigt ser dom nog mer risker i dagsläget än för några år sedan då det var mycket hype kring denna spelare. 1 år på kontraktet och det gäller för Rose att visa vad man går för, när han väl får chansen, mer än någonsin tidigare.

D. Orlov stannar i Washington Capitals

Ännu ett tungt kontrakt som Washington pungar ut i i en cap hit på $5,1M. Kan bli farligt i det långa loppet detta. Särskilt när laget alltid åker ut i andrarundan. Gäller att ta vara på chanserna nu när man har dom

K. Alzner till Montreal Canadiens

Snyggt Montreal! En bra back som är väldigt stabil. Washington hade nog helst haft kvar han men det är svårt ha kvar alla spelare när man gett tunga kontrakt till en del spelare. Frågan är dock som vanligt kring Montreal. Man har målvakten och defensiven men är effektiva framåt? Behövs mer spets.

N. Bonino till Pittsburgh Penguins

Pittsburgh hade nog helst haft kvar Bonino om man hade fått välja. Snyggt av Nashville och man får in en bra spelare i ett redan ruggigt bra lag. Blir spännande nästa år.

B. Elliott till Philadelphia Flyers

Jag förstår att Flyers inte orkar med Mason + Neuvirth längre och att något behövdes göras. Men Elliott är en stor chansning. Spelade upp och ned i Calgary och det luktar succé eller flopp här.

T. Pitlick till Dallas Stars

Jag vet inte varför men jag får en bra känsla när Pitlick drar till Dallas. En spelare som spelade bra i Edmonton gångna säsongen och trivs bra i fart. Dallas kör med full fart framåt och jag tror han kan komma att passa in bra!

J. Williams till Carolina Hurricanes

De blev ingen Williams frälsning i Caps när det gäller playoff. Kul för Carolina att få in en bra spelare som brukar leverera när det står mycket på spel! Sen gäller det bara att Carolina tar sig till slutspel med dvs..

M. Hanzal till Dallas Stars

Ännu ett intressant drag av Dallas. Hanzal har spelat i Arizona i många år och ändå gjort sina poäng i ett relativt dåligt lag. Nu lär han få en bra nytändning i ett nytt lag med helt andra dimensioner. 

A. Niemi till Pittsburgh Penguins

Ja man börjar nog se Niemi's karriär gå mot ett slut. I alla fall lär han få nöta bänk mycket. Är tveksam kring Niemi när man ser till senaste åren. Men vad gör det. Pittsburgh har Murray och dom behöver en målis som ska avlasta lite då och då..

R. Miller till Anaheim Ducks

Ska Miller bli målvakten som gör jobbet i playoff när det gäller för Ducks? För inte är det Gibson i alla fall. Han är bra i grundserien men chokar oftast i playoffs. Säger det igen och har sagt det förut. Ni skulle aldrig släppt Andersen Anaheim… Bad move.

A. Lindbäck till Nashville Predators

Woooh Lindbäck är tillbaka i NHL och jag bara minns hur mycket pengar vi spelade in när han var med i NHL back in the days. Stod Lindbäck = spela andra laget Ö2,5. Han släppte alltid in 3 mål. Får se om det blir likadant i år. Nu är han i ett lag med väldigt bra defensiv så det borde väl öka hans chanser iaf..

K. Shattenkirk till New York Rangers

Spännande. Rangers behöver en Shattenkirk i laget och detta lär Lundqvist jubla över. 4 år med, de är inte dåligt det. Shattenkirk hittade aldrig riktigt hem i Washington men han var inte heller dålig. Medioker, mellan, lagom typ. Men nu är han med i nytt lag från start och jag tror han kan trivas bra där på blålinjen i Rangers lag.

C. Kunitz till Tampa Bay Lightning

Tufft för Pittsburgh denna sommar. Mycket tunga tapp och detta är en spelare man helst inte hade släppt. Han var mycket med och avgjorde i finalserien mot Nashville denna säsong. Tampa får in en intressant spelare. Men nu får han visa vad han går för utan Crosby o Co. 1 år på kontraktet och det kunde väl Tampa ändå chansa med.

P. Marleau till Toronto Maple Leafs

Gamlingen och Co blir de att kalla Leafs lag för nu. Nä men allvarligt. De är sjuk åldersskillnad på många där. Men tror det är viktigt att få in en sån här spelare i Leafs. Han har bra erfarenhet, gör sina poäng och han är ingen dålig spelare! Dock tveksam kring 3 år.. Men vi får se.

E. Kuznetsov stannar i Washington Capitals

Kuzze som vi brukar säga får ett monsterkontrakt. Cap hit på $7,8M och totalt 8 år. Inga konstigheter egentligen. Kuznetsov har varit riktigt bra senaste året och gjorde även ett bra jobb i playoff. De är mer en fråga kring cap spacen. Washington sätter sin cap space på risk över en lång sikt. Gäller att ta sig förbi den där dumma tröskeln i 2a rundan nu. ASAP.

A. Radulov till Dallas Stars

Haha detta är lite småkomiskt. Montreal behöver offensiv. Drouin in — Radulov ut. Ok?? Nu är dom tillbaka på ruta ett med offensiven. Drouin är jäkligt bra, inget menat mot det. Men dom behöver bredden. Kul för Dallas som tar in ännu en spännande spelare! 5 år är ju lite och ta i kanske men det var nog det som krävdes för att få över honom. Dallas ser riktigt spännande ut till 17/18.

N. Yakupov till Colorado Avalanche

Mitt kära Colorado tar en ''give it a try'' på Yakupov och ger honom ett år på sig att bevisa varför han blev draftad som nummer ett en gång i tiden. Usch vad tråkigt det är att se en sån spelare bli sämre och tappa mer självförtroende för varje år som går. Touren i Blues var en stor flopp och han saknade nog mestadels tillbaka till Edmonton. Nu får han ett nytt blad, som man säger, i Colorado. Leverera nu!

A. Burakovsky till Washington Capitals

Washington gör en bra lösning på Burakovsky och skriver ett 2års kontrakt för att behålla honom. Men räkna med en sak. Om Burra gör 2 riktigt bra år nu, så lär han kräva mer än $3M i cap hit när det väl är dags.

O. Lindberg stannar i Vegas Golden Knight

Kul för Lindberg. Han lär få en mycket större roll här än vad han fick i Rangers. Nu får han chansen att utvecklas och visa vad han går för i en mer ledande roll där det kommer förväntas mer på honom. Kan bli succé.

D. Rasmussen till Anaheim Ducks

Rasmussen fick det aldrig riktigt till att stämma i Chicago. Visst, han fick speltid. Faktiskt hela 68 matcher. Men under dessa 68 matcher endast 8 poäng. Det är för lite för en forward. Nu testar han lyckas i Anaheim istället. Lite likt Yakupov här. 1 år han han. 1 säsong. Levererar = stor chans att stanna kvar – Om inte = AHL nästa?

 

Kommer uppdateras ständigt


 

Sommarens frågetecken so far: Chicago Blackhawks och Washington Capitals
Sommarens wow so far: Arizona Coytoes och Dallas Stars

(kan ändras när fler trades och free agency flyttar tillkommer)
 

Ekwal

Lämna en kommentar

LeoVegas stolt sponsor till KabbeCastroPodd

Klicka på ''NHLbettingblog chat'' för att få chatten i stort fönster!