Denna sidan drivs med hjälp av pengar från reklamintäkter. Stäng gärna av adblock om du vill stödja siten!

WESG SLUTSPEL

mars 15th, 2019

Slutspelet i WESG är framme. Kvartsfinalerna är avgjorda och MIBR som var en stor hit denna turnering är utslaga. Kvar återstår endast fyra lag som ska göra upp om hela $500.000 till vinnaren. Blir det Fnatic som tar hem förstaplatsen igen eller går den denna gången till exempelvis G2? Mer om detta nedanför!


1. Fnatic – AGO

Tycker inte Fnatic på något sätt imponerat i denna turneringen. Laget började otroligt bra, redan på första kartan, mot Windigo och visade en sanslöst stor dominans och redan där blev man grundlurad som man brukar bli av just Fnatic. Kartan därefter såg man nämligen helt annorlunda ut och visade återigen varför man blivit så himla kritiserade förut. Kan inte direkt säga att man heller lyfte sig i matchen efter då man återigen gjorde en dominant karta för att sedan klappa ihop återigen och spela 1-1 ännu en gång mot Movistar Riders. Lyckligtvis för laget så kom man ur gruppen just pga krysset där och nådde därefter slutspel. Ställdes direkt mot ett tufft motstånd på pappret, men som jag tidigare kritiserat rätt hårt, nämligen Ryssland. Vann komfortabelt med 2-0 i det mötet och det fanns verkligen inte mycket att säga om det mötet. Fick därefter, för första gången, möta ett riktigt motstånd kallat Optic och vann även den matchen med 2-0. Egentligen är det inte superkonstigt då Optic är oerhört dåliga för att vara på den nivån laget är på, även om man nu är ett topplag på just det eventet. Detta har liksom varit Fnatic's resa till semifinalen. Med all rätt så är man också i en semifinal för allt annat vore verkligen konstigt med tanke på vad för lag man själv är och vilka lag man faktiskt mött. Nu, however, möter man ett helt annat lag. Ett lag som inte ger upp i första hand.

AGO är laget på andra sidan. Detta laget som fick en gratisplats i slutspelet efter att man blev det enda laget med MIBR i samma grupp. Inte helt konstigt så förlorade man första matchen mot MIBR för att sedan spöa Ukraina med 2-0 i slutspelet och därefter Valiance med 2-1. Man har gång på gång visat att man inte är ett lag som lägger sig ner i första hand och kemin och viljan som existerar i detta laget finns inte att hitta i många andra lag. Det är med mentaliteten man tar sig så långt som man gör, den får nämligen spelarna att gå och göra saker utöver det vanliga. AGO spelar inte längre den finaste CS du kan hitta och de har heller inte det finaste lagspelet. Det dem har däremot är attityden att gå framåt även om det tar emot. De tar dueller ingen annan tar, de hamnar rätt ofta individuellt i ordentligt puggiga situationer och de skjuter kanske inte hårdast. Men de spelar allt som oftast som ett lag ändå och även om deras spelare flyger lite vart som helst på banan så lappar dem ihop varandra i slutskedet av rundorna för att sedan vinna dem. Det är ganska intressant att se, nästan lite magiskt, men det håller inte i längden. Lyckligtvis så har det hållt hittills och lär fortsätta göra det ett bra tag tills man möter tillräckligt bra motstånd.

Fnatic har egentligen inte blivit helt testade ännu. Laget har fått ett par vinster i ryggen och har vuxit sig in i turneringen och ser den nog nästan som hemma nu. Farligt att tänka, och att känna så, när man nu ska möta Polens bästa lag kallat AGO. Denna Polska gigant trivs mer än man kan ana som underdog och det är ofta man smäller sina motståndare på nosen och bjuder på en härlig match. Smått övertygad om att man gör detta imorgon mot Fnatic också. Map poolen finns där, mentaliteten finns där och den generella överraskningsfaktorn finns där. Pressen är på Fnatic och inte på AGO. Snacka om perfekt utgångsläge.

Speltips: AGO +1.5 med 3/5 units till 1.81 hos BETHARD


2. Windigo – G2

Snackade tidigt om detta Windigo inför detta eventet. Det är ett lag i spillror, ett lag som inte spelar för varandra på samma sätt längre och ett lag som enbart går ut och skjuter och hoppas man vinner sina dueller. Man är egentligen ett duellerande lag, inte ett så taktiskt lag som många andra. Anledningen att man faktiskt lyckas är för att man hela tiden överraskar sina motståndare. Det blir heller inte sämre när man har fem riktigt hårt skjutande medlemmar i laget som alla är kapabla till att vinna samtliga dueller som ges. Nackdelen är att så fort det hettar till, så fort det inte fungerar och så fort motståndarna börjar läsa "spelet" så faller laget ihop. Mentaliteten i detta laget är avsevärt låg nämligen. Detta är ett lag som alltid forcebuyat, alltid slarvat och alltid tagit dumma beslut i enkla situationer men ändå oftast har dem ändå lyckats vinna. När däremot pressen börjat slå in så har hela huvudet fallit ihop på samtliga medlemmar vilket har gjort att man förlorat istället. Just detta har man inte stött på ännu i denna turnering, även om man var ruskigt nära att göra det mot MIBR på sista kartan. Ännu har man inte ställts fullt på prov och bristningsgränsen står egentligen runt hörnet. Man har gjort en grym turnering hittills, utöver förväntningarna, men frågan är om det inte tar stopp nu.

G2 har gått som tåget denna turnering. Så fort det annonserades att bodyy skulle bänkas och amanek skulle ramla in så har allt tvärvänt för detta laget. Ingen har någonsin sett G2 lira som man gjort denna turneringen på väldigt länge. Många har alltid vetat att det funnits där, men få har sett det. Verkligen varenda spelare i laget bidrar till max. Spelare som shox och kennys skjuter bättre än någonsin och både lucky och jackz visar varför dem blev valda till detta laget före andra franska potentiella stjärnor. Baguetten bodyy bidrar t.o.m också. Varför är väl frågan? Well, de spelar utan press. Helt plötsligt, från ingenstans, så spelar laget utan press. Pressen är nämligen något som tyngt detta mentalt svaga lag så oerhört länge och gjort det riktigt förjävligt för laget. Äntligen, som en skänk från ovan, har allting släppt och detta har lett till att hela G2 har blivit fria från sina koppel. Hur har det gått? Ja, se själv. 2-0 mot samtliga lag man mött, dvs fyra matcher, från gruppspel tills nu. Något jag inte nämnt ännu är att samtliga lag man mött varit totalt värdelösa. Dessvärre spelar det inte så himla stor roll som man kanske vill få det till. G2 har kört över samtliga motstånd vunnit totalt 128 rundor och endast förlorat 34 rundor totalt hittills. Detta är skrämmande siffror och den enda kartan som faktiskt kommit nära en "normal" karta är Mirage mot Absolute i karta två i kvartsfinalen när man vann 16-11. Samtliga andra matcher har varit tennissiffror. 

G2 har en sjuhelvetes fart i spelet just nu och samtliga spelare är på toppnivå av vad man kan vara. Mycket av detta har varit för att man spelat metodiskt och dominant mot vilket lag man än mött oavsett vilket namn eller hur dåliga de varit. De har fortsatt att spela som man ska, dominant och strikt och laget har fullständigt krossat sina motstånd. Detta har lett till en ordentligt harmoni och framgång och inte någon kaxig attityd och lattjande spel. Det är ett nytt G2 vi ser i denna turneringen och man blir nästan rädd för vad de kan göra mot samtliga motstånd i denna turneringen. Första riktiga motståndet kommer imorgon mot Windigo. G2 är redo.

Föll för handikappet i detta mötet. Alldeles för högt och runt 20 punkter högre än andra sidor. Går absolut att spela ett matchodds på G2 som rak vinnare men värdet ligger inte där. 

Speltips: G2 -1.5 med 2/5 units till 2.78 hos BETHARD


Liga: WESG

Spelstopp: Lördag 16 Mars 08:30 CET

Glöm inte bort att ni kan följa mig på Twitter där ni får tillgång till allt ni kan tänka er utöver denna sidan. Ett smart sätt att hålla sig uppdaterad!

Häng med in på Coolbet i höst som är en relativt ny sida som sticker ut rejält, framförallt inom NHL! Det är ofta Coolbet erbjuder högst odds och man utmanar faktiskt i vissa stunder Pinnacle. Ett måste för NHL inför den kommande säsongen ifall ni ska kunna rygga alla spelen och hänga med på de bästa oddsen. Regga er och ta del av bonusen upp till 1000 kr! Om ni uppskattar tiden jag lägger ned på sidan så skulle jag uppskatta tillbaka om ni reggade via min länk Regga här

Lämna en kommentar

LeoVegas Sport

Paf – Exklusivt

Exklusivt via NHLbettingblog.se.

Få både:
– 1 gratisspel
– 100kr i cash

Ta del av erbjudandet här

NHLbettingblog – Ny chatt!

Klicka här för att få chatten i stort fönster!

Ps. Man kan även använda loggan nere till höger (på dator) för att få upp chatten snabbt

LeoVegas Sport

Paf – Exklusivt

Exklusivt via NHLbettingblog.se.

Få både:
– 1 gratisspel
– 100kr i cash

Ta del av erbjudandet här